bLue__qirL
Banned
- Katılım
- 1 Ocak 2007
- Mesajlar
- 8,368
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0

Malzemeler:
1,5 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 kâse közlenmiş, kabukları soyulmuş ve doğranmış kestane, 2,5 su bardağı kaynamış su.
Yapılışı:
Pirinçleri yıkayıp kaynamış suda 45 dakika bekletin. Yağı teflon tavaya alın. Yağ eriyince pirinçlerin suyunu süzüp ilave edin. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. 2,5 bardak kaynamış suyu ilave edin, kestaneleri ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip pilav kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kâğıt havlu kapatıp 15 dakika demlendirerek servis yapın.
Afiyet olsun