kibrit - üçgen olayı

fibonaccii

New member
Reaction score
0
kibrit - üçgen olayı, hala çözülemedi. kopya serbest

11 kibrit çöpünden her bir kenarı 1 kibrit çöpü uzunluğunda kaç tane eşkenar üçgen yapabilirsiniz. :eek:ha

bulan olursa daha zor soracam.

evet. 11 kibrit çöpünü hobbaa arkadaşımız yanıtladı. daha zor sorum. kibrit çöpü adedi 1111 olursa sonuç ne olur?

yanıt veren arkadaşlar lütfen çözüm yolunu da özetlesin. diğer arkadaşlara ilham olur belki.

Evt evt 6 Çıkıyor 11 Tane iLe. MuhtemeLen cevap daha yüksekdir.

ben 8 buldum iki tane birer yüzleri bitişik düzgün dörtyüzlü bi tane de ayrı bi üçgen toplam 11 kibrit çöpüyle 8 eşkenar üçgen 1 tane daha kibrit çöpü olsaydı 10 yapardım

Resim:
6f10uo.jpg

ama 8 de olmayabilir tabi

ben 8 buldum iki tane birer yüzleri bitişik düzgün dörtyüzlü bi tane de ayrı bi üçgen toplam 11 kibrit çöpüyle 8 eşkenar üçgen 1 tane daha kibrit çöpü olsaydı 10 yapardım

Resim:
6f10uo.jpg

ama 8 de olmayabilir tabi

mükemmel bir cevap. tebrik ederim. dediğim gibi bulana daha zor soracaktım. 11 değil 1111 kibrit çöpü olsa sonuç ne olur peki :clap

808 olabıulırmı

:biggrin yaa ben soruyu unutmuşum. cevabını da unutacam nerdeyse. hala çözülemedi mi bu.
yok arkadaşım maalesef cevabın yanlış. çözüm yolunuzu da söyleyin de artık birileri çözsün şunu. yoksa ben verecem cevabını.

1108 olması lasım yanlış bulmadıysam

pardon ya savsci. senin cevabı görmemiştim. şimdi gördüm. evet bu cevap doğru. emeğin için teşekkür ederim. çözüm yöntemini de anlatırsan diğer arkadaşlar da öğrenmiş olur. çözüm yöntemin yoksa çözmen imkansız zaten. daha ben şimdi sana 11111 kibrit çöpünü sorsam eminim ona da 5 saniyede cevap yazarsın.

Geri