Kilise =|

infatuate

İstirahatte
Altın Üye
Reaction score
0
6-15.jpg

5-19.jpg

4-19.jpg

3-20.jpg

2-21.jpg

1-20.jpg

Birçok kişi 'kilise' denildiğinde bunun binayı nitelediğini düşünür. Bir yere kadar bu düşüncenin doğruluk payı vardır. Ama asıl anlamı bina değildir. Kilise, İsa'ya iman eden insanların oluşturduğu topluluğa verilen addır. Yani birbirleriyle ruhsal paydaşlığı olan, bir araya gelip Kutsal Kitap üzerinde derin derin düşünen, birlikte ezgiler söyleyen, birbirini sevip sayan ve zor günlerinde destek olan büyük bir iman ailesine verilen addır :emzik

Kiliseleri İstanbul da gezdim. Bizim camilere göre daha bakımlılar. Koskoca İslam eserleri yıpranmaya yüztutmuş kimse sahiplenmiyor.

Samsunda da var kiLise
KiLiseLer hakkında pek kLişe düşünceLerim yok
iLerde başımıza sağLam sıkıntıLar açacak mekanLardan
AnLam ve öneminden sıyrıLmış mekanLar..

Çok Doğru İlerde Başımıza Çok Sıkıntı Gelecek Bu Kiliseler Yüzünden ....

Kiliseleri İstanbul da gezdim. Bizim camilere göre daha bakımlılar. Koskoca İslam eserleri yıpranmaya yüztutmuş kimse sahiplenmiyor.

Özellikle taksimde cami sayısı biri kapalı olmak üzere 2 iken kilise sayısını saymak ahmaklıktır.Şunu da eklemek gerekir ki taksimde istiklaldeki camiden başlayın taa nişantaşındaki teşvikiye camine kadar camiye rastlanmaz.Hatta geçen cumayı teşvikiye de kılmıştım bunun projelerini yürütüyorlarmış.

Biz nasıl bir ecdadın evlatlarıyız diye düşünüyor insan ?
Bir yanda sultanahmet,bir yanda süleymaniye diğer yanda boynu bükük ayasofya ve süslü püslü kiliseler..
Necip Fazıl demiş ya öz yurdunda garipsin öz vatanında parya eh işte aynen öyle.

bilgi için teşekkürler eline sağlık

kiliselerin iç ve dış mimarisini gerçekten çok beğeniorum..gidip gördüm de.. ve arada yine giderim. bu farklı anlaşılcak bi durum değildir olamazda.. bi şekilde oraya gelen insanlar,İsa peygambere ve Meryem anaya dua edenler,mum yakanlar..dikkatimi hep çekti..gidip görmeyenler varsa görmesini tavsiye ederim..

Geri