Kitap: Padişah Anaları ve 600 yıl bizi yöneten devşirmeler [Tanıtım]

tr42fy

Cяεтαn-Tυяκ
Reaction score
0
Bu kitap'i ben cok begendim cunku tarihle ilgili. Osmanli tarihini seven kisiler okusun, kesinlikle tavsiye ederim.

kitap eski olabilir ama tanimayanlar icin söylüyorum.

Daha önce bu konu acilmissa özür dilerim.

44060_2.jpg

kitapla ilgili bilgi:

Kitap'in ismi: Padişah Anaları ve 600 yıl bizi yöneten devşirmeler
Yazar: Ali Kemal Meram

'Binlerce Osmanlı tarihi yazıldı şimdiye kadar. Yüzlercesi de Batı ve Doğu dünyasında yazıldı. Ne var ki, bunların içinde yalnız birkaçı, gerçeklerin pek azına şöyle bir değinip geçti.

Hiçbiri, Osmanoğulları'nın ve meydana getirdikleri hanedanın soy kökenine, kurdukları devletin akıl durduran, bir benzeri görülmedik çarpık düzenine değinmedi.

Anadolu'da kurulmuş Türk devletlerini tek tek ortadan kaldırarak tutsak aldıkları milyonlarca Türk'ü yüzyıllar boyu yağma ve talan savaşlarına sürüp onların kanları ve canları karşılığında çul çadırdan mermer saraylara kavuştuklarını açıklamadıkları gibi, özellikle 'Fatih' diye anılan 2. Mehmet'in başlattığı Türk düşmanlığının 477 yıl sürdürüldüğünü açıklayan olmadı.

Türk soyundan gelen tek bir kişinin bile 477 yıl süresince, devlet yönetiminde yer almasına izin verilmediği açıklanmadı.

Batana dek devlet yönetiminin satın alınmış, tutsak edilmiş dönme ve devşirme Hıristiyanlardan oluştuğunu hep gizlediler. Onları yalnız övdüler, yücelttiler. Eşsiz birer kahraman, benzersiz bilge kişiler olarak nitelediler. Özellikle, gerçekleri yansıtmamakta direnen okul kitapları ile Türk insanını kandırdılar.

Ben bu belgeselde, şimdiye kadar gizlenen gerçekleri apaçık yazdım. Bir Türk yazar olarak ulusal görevimi yerine getirdiğime inanıyor ve Atatürk'ün ölümsüz ruhuna adıyorum.'

-Ali Kemal Meram-

(Arka Kapak)

link verirmisin

acayip derecede sacma
adam turk dusmanı olsa 400 kusur yıl neden kucuk entrıkalarla ugrassın vurur kellesını herkesın olur bıter. hem nıye 400 kusur yıl osmanlıyı dunyaya sanla serefle duyursun.
ayrıca osmanlı gıttıgı nereyı yagmalamıs ki.
ayrıca unutmayalım kı bızım tarıhımız 80 yıllık t.c tarıhınden olusmuyor. bınlerce yıllık bir tarihimiz var bizim. bole sacma sapan neyluu belırsız ınsanların 600 yıllık tarıhımızı bır kalemde karalamasına ızın vermeyelım. tek bır ınsan nerden bılebılırkı 600 yıllık bır tarıhı dogru olarak. sorsan 1 gece once ne yedıgını bıle bılmezken.

bu ne yaw!
piyasada cayır cayır satılan bi kitap niye burda yasaklanıyo anlamadım?

ilk olarak bu konu tanıtım konusu e-book paylasım konusu degil baslıkta da belli oldugu gibi.. o yuzden link istemeyin varsa elinizde paylasabilirsiniz

ikincisi kitabı arkadas yazmamıs.. bu kadar ustune gitmeniz anlamsız. kitabı alırsınız okursunuz ne anlatılmak istendigini anlarsınız sonra kitapla igili yorum yaparsınız burda ezbere konusmanız cok yersiz o yuzden tartısma yaratabilecek ve hakaret icerikli mesajlar silindi.

okumaya bile gerek yok zaten böle bi kitabı ama bu cümle hakkatten doğru; "Özellikle, gerçekleri yansıtmamakta direnen okul kitapları ile Türk insanını kandırdılar. " fakat cumhuriyetten sonrası için geçerli...

bildigin tum tarih bilgisi liseye kadar okulda almis oldugun ve ne yazikki tarihi gercekleri de cok fazla yansitmayan bi tarih kavramindan gelio sanirim... ama osmanli nin nereleri yagmaladigi konusunda sole bi balkanlarra ve tarihlerini bi incelemeni tavsie ederim... ne yazikki hersey bize okullarda anlatilan kadar masum degil vede kitabi okumadan da agir bi elestride bulunmak cok da dogru olmas...

zehirin zehir olduğunu bildikten sonra kuvvetini anlamak için içmek gerekmez. ecdadıma söven herşey zehirdir benim için. ben haksız da olsa düşmanları karşısında babamdan ve dedemden yana olurum. buna itiraz edenin cibilliyetsizin de yüzüne tükürürüm.bizden olmayan o kadar yabancılar benim ecdadıma sövüp sayarken kendini bu topraklardan yaratılmış ve bu topraklara sadakatli addeden hangi şuurlu vatan evladı ecdadına yabancıların baktığı gözle bakıp aynı tavrı alabilir? ( hele de o ecdad Allah'ın peygamberi tarafından övülmüşken) . bu tür Osmanlı kindarlığı ve düşmanlığı yapan orhan pamuk benzeri kalemi ve benliği satılık yazar müsveddeleri benim nazarımda ermeni taraftarlığı yapan sinsi çakallardan hiç farklı değildir. Akıllı olalım. biraz dikkat edilse bunu yazan satılmış kişilerin ne gaye ile bu zehirli kağıtları karaladıkları anlaşılabilir. başta dediğim gibi zehirin zehir olduğunu bildikten sonra kuvvetini veya tesirini anlamak için içmek gerekmez. vesselam.

zehirin zehir olduğunu bildikten sonra kuvvetini anlamak için içmek gerekmez. ecdadıma söven herşey zehirdir benim için. ben haksız da olsa düşmanları karşısında babamdan ve dedemden yana olurum. buna itiraz edenin cibilliyetsizin de yüzüne tükürürüm.bizden olmayan o kadar yabancılar benim ecdadıma sövüp sayarken kendini bu topraklardan yaratılmış ve bu topraklara sadakatli addeden hangi şuurlu vatan evladı ecdadına yabancıların baktığı gözle bakıp aynı tavrı alabilir? ( hele de o ecdad Allah'ın peygamberi tarafından övülmüşken) . bu tür Osmanlı kindarlığı ve düşmanlığı yapan orhan pamuk benzeri kalemi ve benliği satılık yazar müsveddeleri benim nazarımda ermeni taraftarlığı yapan sinsi çakallardan hiç farklı değildir. Akıllı olalım. biraz dikkat edilse bunu yazan satılmış kişilerin ne gaye ile bu zehirli kağıtları karaladıkları anlaşılabilir. başta dediğim gibi zehirin zehir olduğunu bildikten sonra kuvvetini veya tesirini anlamak için içmek gerekmez. vesselam.

acayip derecede sacma
adam turk dusmanı olsa 400 kusur yıl neden kucuk entrıkalarla ugrassın vurur kellesını herkesın olur bıter. hem nıye 400 kusur yıl osmanlıyı dunyaya sanla serefle duyursun.
ayrıca unutmayalım kı bızım tarıhımız 80 yıllık t.c tarıhınden olusmuyor. bınlerce yıllık bir tarihimiz var bizim. bole sacma sapan neyluu belırsız ınsanların 600 yıllık tarıhımızı bır kalemde karalamasına ızın vermeyelım. tek bır ınsan nerden bılebılırkı 600 yıllık bır tarıhı dogru olarak. sorsan 1 gece once ne yedıgını bıle bılmezken.

anlamadın mı adamlar Türkleri kullanıyor ve onları daha iyi kullanmak için onlara gaz vermek amacıyla şan şöhret sahibi yapıp yüceltiyor. YAŞASIN ATATÜRK DEVRİMLERİ..

Yahu millet ben de link var zannettim de açtım sayfayı.Yokmuş:( Bi Allahın kulu da eklememiş:( Kiminiz ecdadım haksız olsa da savunurum demiş yani arkadaşım Osmanlı ecdadını tutmamış da devşirme olayına girmiş...Bi diğeri de yaşasın Atatürk devrimleri vb. demiş Atatürkün de pek masum olmadığını herkes biliyor.Sen kalk mondros mütarekesinin imzalandığı gün Türk askeri nerede bulunuyor idiyse benimdir diye kabul ettir ingilize fransıza sonra musul-kerkükü sadaka gibi bi paraya bırak.olacak iş değil...bence tarih övünmek veya utanmak-utandırmak için değil ders çıkarmak için okunursa faydalı olur..örneğin masa başında osmanlının topraklarını kabiliyetsizliğiyle kaybetmesi diplomatik ilişkilerin önemini gösterir vb. gibi:) saygılarımla

Geri