Klasöre Arka Plan Resmi Koymak - Resimli Anlatım

fells2

Banned
Reaction score
0
İlk önce masaüstüne yeni bir metin belgesi açalım ve içine şunları yazalım...

[{BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC}]
iconarea_image="C:\hackhell.jpg"
iconarea_text=0x00000000

bu aşamayı 1. resime bakarak daha iyi kavrayacaksınız...

resim1;

arka1hq9.png

Ardından Metin Belgesinde Dosya bölümünden - Farklı Kaydet sekmesine tıkladıktan sonra dosya adını desktop.ini olarak değiştiriyoruz ve Kayıt türünü tüm dosyalar olarak değiştiriyoruz ardından Kaydet diyoruz.

resim2;

arka2ua8.png

Sonrada Masaüstündeki Desktop'u kopyalıyoruz.

resim3;

arka3qs9.png

Şimdi C'de denemek için açtığım "deneme" isimli klasöre yapıştır diyorum, ardından Başlat çalıştır dedikten sonra şu komutu yazıyorum Attrib +s "C:\deneme" tabi klasörümüzün konumuna göre yazıyoruz bu komutu benim açtığım klasör c'de olduğundan ve klasörümün ismi deneme olduğundan böyle yaptım.

resim4;

arka4gf4.png

deneme isimli klasörümü şimdi Tekrar açıyorum:

resim5;

arka5dc6.png

istersek klasördeki desktop dosyasına girer ve resim url'sini değiştirerek arka plan resmini değiştirebiliriz

resim6;

arka6fi4.png

tesekkurler bu yontemi bir cok payalasimimda kullanmistim =)

saolasınn kardeşş bn beceremedimm ama güzel bi paylaşımm

kardeş güzel paylaşım ama bende beceremedim 4 defa ugraştım sıkıldım sonunda neyse :D

ya arkadaşlar böyle değilde klasörün arka planına yazı yazmak istiyorum nasıl yazabilirim bilgisi olan varmı????????

mükemmel bi olay ya harikasın kardeşim elllerin dert görmesin allah senden razı olsun

emeğine sağlık (aynı işi yapan windowpaper xp ) programınlada zahmetsizce halledebilirsiniz

peki bu yöntem ile yaptığımız klasörleri uploadlarımızda kullansak indirenlerde de çıkarmı bu resim
ayrıca resim 1 ve 2 yi tekrar eklermisin

kardeş paylaşım iyide bunun programı var bu kadara kasmaya gerek yok programın adıda windowpaperxp bunla daha kolay yapılıyor

becerebilen yok galiba... bendede olmadı. belkide vistada olmuyordur

deyişiklik güzel olur eline saglık kardeş

Arkadaşım bunu Windows vista da yapabiliyormuyuz. Ben uygulayamadım da.

Geri