kocaeli üniversitesi

ases

Altın Üye
Reaction score
0
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
UMUTTEPE KAMPÜSÜ

GİRİŞ

DSC_0060.JPG

GENEL GÖRÜNÜM

DSC_0026.JPG

DSC_0024.JPG

UMUTTEPEDE GECE(bir gececi olarak umuttepeye geceleri hastayım)

DSC_0127.JPG

DSC_0109.JPG

DSC_0113.JPG

DSC_0132.JPG

KONGRE MERKEZİ(prenses arkadaşımızın gösterisini burda izlemiştim giydikleri elbiselerden hiç bahsetmeyeyim:)

DSC_0025.JPG

kongrmerkezi.JPG

KANTİNLER

DSC_0077.JPG

DSC_0040.JPG

DSC_0049.JPG

KÜTÜPHANE

DSC_0009.JPG

kutuphane-3.JPG

TANITIM FİLMİ

http://www.kou.edu.tr/genel/tanitim2006/tanitim1.htm

ÖZET BİLGİLER

Bugün üniversitemiz; 11 Fakülte, 7 Yüksek Okul, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü, 18 Meslek Yüksekokulu ve 51.000 öğrencisi ile eğitim öğretimine devam etmektedir.

1882 yılında Yıldız Üniversitesi'ne Kocaeli mühendislik Fakültesi olarak bağlanmış ve...

1976 yılında Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi adı altında Elektrik ve Makine Fakülteleri, Temel Bilimler Fakültesi ve Yabancı Diller Enstitüsü kurulmuştur. Kurulan bu kurumlar, 1882 yılında Yıldız Üniversitesi'ne Kocaeli mühendislik Fakültesi olarak bağlanmış 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile Kocaeli Üniversitesi adını almıştır.

Mayıs 2002 tarihi itibariyle; 120 profesör, 66 doçent, 308 yardımcı doçent, 195 öğretim görevlisi, 131 okutman, 600 araştırma görevlisi, 33 uzman olmak üzere toplam 1453 akademik, 881 idari personeli olan Kocaeli Üniversitesi'nin 9 fakülte, 3 yüksekokul, 17 meslek yüksekokul ve 3 enstitüsü bulunmaktadır. 26.933 öğrencisi ile eğitim-öğretimini sürdürmektedir.

ERASMUS İKİLİ ANLAŞMALARI

Mekatronik - Bochum Üniversitesi
Tıp - Girit Üniversitesi
Tıp - Humboldt Üniversitesi
İngilizce Öğretmenliği - Kassel Üniversitesi
İşletme - Kassel Üniversitesi
Tıp - Maastricht Üniversitesi

Ayrıca Güney Kore Pukyong, Romanya İaşi ve Bulgaristan Varna Teknik Üniversiteleri ile işbirliği anlaşmaları imzalanmıştır.leri

Fakülteler:
Fen Edebiyat
Mühendislik
Teknik Eğitim
İktisadi ve İdari Bilimler
Hukuk
Tıp
Güzel Sanatlar
İletişim
Eğitim

Enstitüler:
Fen Bilimleri
Sosyal Bilimler
Sağlık Bilimleri

Yüksek Okullar:
Sivil Havacılık
Beden Eğitimi ve Spor
Derbent Turizm
Kocaeli Sağlık

Meslek Yüksek Okullari:
Ali Rıza Veziroğlu
Arslanbey
Asım Kocabıyık
Gebze
Yeniköy
Hereke Ö.İ.Uzunyol
İhsaniye
İzmit
Kandıra
Karamürsel
Kocaeli
Kocaeli Sağlık Hizmetleri
Körfez
Köseköy

Merkezler:
Kaynak Teknolojisi Arş. Eğitim ve Uyg. Merkezi
Uygulamalı Matematik Bilimleri Arş. Merkezi
Atatürk İlkeleri ve Devrimleri Arş. Uyg. Merkezi
Elektronik ve Haberleşme Sistemleri Arş. Uyg. Merkezi
Yurtdışında Yaşayan Türklerin Sorunlarını Arş. Uyg. Merkezi
YUBAM Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi

Burslar:
Kocaeli Üniversitesini ilk 5 arasında göstererek kazanan, 0.5 OÖDP esas alındığında Türkiye sıralaması içinde ilk 4000 öğrenci arasında yer alan Y-ÖSS-SAY puanında ilk 9, Y-ÖSS-SÖZ puanda ilk 4, Y-ÖSS-EA puanda ilk 2 öğrenciye olmak üzere toplam 15 öğrenciye başarılarının devam etmesi koşuluyla karşılıksız burs verilecektir. Öğrencilere öğrenimleri süresince Kocaeli Üniversitesi Vakfı tarafından her yıl 9'ar ay süreyle 150.000.000 TL olarak ödenecek bu bursun miktarı, sonraki yıllarda artırılacaktır.

Kocaeli Üniversitesi 2003-2004 öğretim yılından itibaren öğrencilere yarı zamanlı çalışma karşılığı burslar vermeyi planlamaktadır. Ayrıntılı bilgiler öğretim yılı başında öğrencilere duyurulacaktır. Bu burslar; KOÜ Vakfı, KOÜ Güzelleştirme ve Koruma Derneği ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından sağlanacaktır.

Ayrıca Başbakanlık tarafından da karşılıksız burs verilmektedir (Başbakanlık Bursu). Bu bursa başvurular, ÖSS Sınavında ilgili kutucuğu işaretlemek suretiyle yapılmaktadır. Başvuruda bulunanların adreslerine postayla belgeler gönderilir ve belgeler doldurulup istenen diğer belgelerle birlikte Valiliklerde Sosyal Yardımlaşma Birimlerine teslim edilir.

Öğrenim kredisi ve katkı kredisi (harç kredisi) başvuruları yine ÖSS sınavında işaretlenmek suretiyle yapılmaktadır. Başvuruda bulunanlara Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından gerekli belgeler gönderilmektedir, doldurulan bu belgeler Yurt müdürlüklerine teslim edilmektedir. Başvuru sonuçları öğrencilerin kayıtlı olduğu bölüm panolarına asılmaktadır.

Üniversite öğrencilerine burs veren bazı kurum ve kuruluşların başvuru koşulları ile ilgili duyurular panolarda ilan edilmektedir.

Yurtlar:
Kocaeli'nde yükseköğrenim yapan öğrencilerin kalabileceği yurtlar ve kapasiteleri şöyledir:

Kredi Yurtlar Kurumu'na Bağlı Yurtlar:
Kız Öğrenci Yurdu (Yahyakaptan girişi)
Erkek Öğrenci Yurdu (Yahyakaptan girişi)

Tel: (0.262)325 67 88
Tel0.262)325 67 88

Kocaeli Üniversitesi Vakfı'na Bağlı Yurtlar:
Seymen Kız Öğrenci Yurdu (2 bina) Tel: (0.262)343 46 41
Merkez Erkek Öğrenci Yurdu
Tel: (0.262)331 96 99
Hereke Nurhan Kocabıyık Kız Öğrenci Yurdu Tel: (0.262)511 45 42
Hereke Asım Kocabıyık Erkek Öğrenci Yurdu Tel: (0.262)511 45 43
Gebze Çağdaş Yaşam E.Nihal Kömürcü Kız Ö.Yurdu Tel: (0.262)742 36 66

Belediyelerin İşlettiği Yurtlar:
Büyükşehir Belediyesi Erkek Öğrenci Yurdu Tel: (0.262)321 31 40
Büyükşehir Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu-Vinsan
Hikmetiye Belediyesi (Derbent) Kız-Erkek Öğrenci Yurdu Tel: (0.262)353 47 18

Kaymakamlıkların İşlettiği Yurtlar:
Kandıra Kız Öğrenci Yurdu Tel: (0.262)551 63 60
Kandıra Kız Öğrenci Yurdu Tel: (0.262)551 55 85

Bu yurtların yanında Yardım Sevenler Yurdu gibi çeşitli özel yurtlar da bulunmaktadır. Öğrenciler ortaklaşa ev tutarak barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Özellikle Yahyakaptan ve Yuvam Konutları öğrencilerin tercih ettikleri semtlerdir.

Öğrencilerin kiralamak istedikleri evlerin yapı kalitesi konusunda dikkatli olmalarını ve bilgi edinmelerini öneririz.

üniversiteyi yeni kazanan arkadaşlarda bu başlık altında bilgi alabilir ayrıca koulü arkadaşlarıda buradan tanımak isteriz;)

2.resımdeki çift ne yapıyor öyle :p
kampüs büyükmüş ula bizimkinin 12 katı :)

ases ßizim Kampüstemisin...ßende KocaeLi üni.deyim...Umuttepe Orman Parkı Nassı Gece onuda anLat:D:d

gerçekten çok güzel bir yeri var bende kocaelindenim ama bizim güzelsanatlar fak. malesef umuttepede değil

~PRENSES~' Alıntı:
gerçekten çok güzel bir yeri var bende kocaelindenim ama bizim güzelsanatlar fak. malesef umuttepede değil
güzel sanatlar fakültesi değirmenderedemiyidi arkadsım bu arada bende ihsaniye kampüsündeyim kou lüler buraya ozmn:biggrin

bende kullar meslek yuksek okulundayım gercektende umut tepe cok guzel olmus, fakat halen eksik yerleri var birincisi uzaklık ve ulasım yollarında, duzelirse, hatta oraya bir metro gibi bir ulasım olabilirse mumkunse bu, cok guzelolur,

~PRENSES~' Alıntı:

demek güzel sanatlardansın adın ne bakim senin:)

ihsanla senle aynı okulda okunurmu :D

geceleri kamyon fılan ne iş len :D

bu arada güzelmiş okulunuz hadı bakiim .. bacılarımız nası onnardan bahset gelirim belki :D

Merhaba arkadaşlar bende kou jeoloji müh. bolumundeyim busene inş. umuttepe kampüsteyiz ama orasıda dağın başı yaw :)

abi iktisadi ve idari bilimler umut tepedemi kalıyor

evet umuttepe de kampüs Türkiyenin en güzel 2-3 kampüsünden biri ama şehre biraz uzak kalıyor yolculuk 30-35 dakika sürüyor.Yalnız yeni yol yapıyolar kampüse ve baya bi ilerleme var seneye baya kısalır yol da....

ya bu arslan bey nasıl bir yer acaba bilgisi olan varmı gidiyoruz oraya ama kazandık orayı bakalım ne olacak yerel yönetimler bölümünü

Arslanbey de toplu konutlardan ev tutarsın...güzel yer.Üniversite aslında bütün bölümleri oraya taşıyacaktı ve büyük kampüs inşaatı oradaydı.Ancak tüm inşaat depremde yıkılınca Umuttepeye yeni kampüs yapmaya karar verdiler...

güzelsanatlar fak. herekede arkadaşım yanlış biliyosun 1-2 sene sonrada umuttepeye taşınacak..

freedoom' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar bende kou jeoloji müh. bolumundeyim busene inş. umuttepe kampüsteyiz ama orasıda dağın başı yaw :)

freedoom bende jeoloji mühendisliği okuyorum sen kaçıncı sınıfsın ben hazırlıktan bire geçtim yavuz selim yrdunda kalıyorum adını de bakıyım hele

way bee...baya warmıs koülü...yalnız umuttepeden herkes yakınır ama enteresan çok hoş güsel anlatmışlar...yaw aynen dağın başı,30-35 dkka suruo,kışın çıkıpta inemeyenleri gördük,aha 1 ay önce arkadaşlar buz gbi olduğunu sölüyorlardı merkezde millet kısa kollularla gezerken,eğitim olarak bi bizim fakülteyi duyuyordum sık sık(müh. fak.) ama artık onu da görmüyorum...Nese kazanan kazanmıştır zaten kalan sağlar bizim olsun maksat...

P.s. :D: Anlattıklarına ve gördüğüm bi kaç bacıma göre züpperrr bi yer ama ...nese ii yerr ii...

Geri