Koleksiyonum...

Darzamat

New member
Reaction score
0
Fosil nedir?
Jeolojik zamanlarda yaşamış olan canlıların tortul kayaçlar içinde taşlaşmış olarak bulunan her çeşit kalıntı ve izine FOSİL adı verilir.
Fosiller karasal ve denizel ortamlarda yaşamış hayvan ve bitkiler ile onların izlerine aittir.

Benim kişisel koleksiyonumdan bazı örnekler :cool:
Tüm örnekler başta Ankara ve çevresi olmak üzere, iç anadolunun çeşitli bölgelerinde tarafımdan bulunmuştur!

Yengeç önden görünüm
yengen0bz.jpg

Yengeç arkadan görünüm
yengearka0su.jpg

Yaprak Fosili
dsci00029zk.jpg

Diğer bir yaprak örneği
dsci00012mx.jpg

Taraklı Midye olarak bilinen Pecten
dsci00206pm.jpg

Soyu tükenmiş bir canlı olan Ammonit
dsci00216uj.jpg

Diğer Ammonit örnekleri
dsci00224sy.jpg

Devam...

Soyu tükenmiş olan diğer bir canlı Rudist
dsci002316yv.jpg

Günümüzde yaşayan çeşitli boyuttaki salyangoz tipi kabuklu hayvanların atası Gastropoda
dsci002519dg.jpg

Diğer Gastropoda örnekleri
dsci00264zd.jpg

Başka bir Gastropoda
dsci03732ms.jpg

Arazide küçük boyutlu gastropodaların görünümü
dsci00212rm.jpg

Gastropodalar
gastropoda32zr.jpg

Koleksiyonumdan genel bir görünüm (Öndekiler fosil arkadakiler mineral ve değerli taş örnekleri)
dsci001913fr.jpg

benim de deniz yıldızı koleksiyonum vardı hepsi gitti

meslek yada bölüm ne hocam özellikle mi arıosun yoksa hobi filan mı takılıosun

güzel bir uğraş tebrikler...

harika bir koleksiyonun var. benimde benzer fosiller var elimde ama seninki bayağı sağlam. paylaşım için teşekkürler

bende jeoloji mühendisiyim türkiyenin dört köşesinden elimde fosil ve mineraller var. bizde bu işin hastasıyız be yaww.

hunter_35' Alıntı:
harika bir koleksiyonun var. benimde benzer fosiller var elimde ama seninki bayağı sağlam. paylaşım için teşekkürler

bende jeoloji mühendisiyim türkiyenin dört köşesinden elimde fosil ve mineraller var. bizde bu işin hastasıyız be yaww.

Resimdeki koleksiyon şu an memlekette. Epey bişeyler daha ekledim oraya ama şu an Ankara'da. İlerde evimde bi odayı bu işe ayıracagım. Ailemin yanında zor oluyor ama saolsunlar yinede bana yer veriyolar evde :D
Meslektaşlar genelde ilgisiz yaw o açıdan soyledim. Tabiki ilgilenenler de yok deil :cool:

Cok guzel hepsıde.Eline sağlık bunların hepsının senın olması ve kendın bulman daha
guzel;)
eline sağlık.

su 250 bini türkiyede oldugunu vurgulamak için koydun sanırım :)

J@CK@L' Alıntı:
Cok guzel hepsıde.Eline sağlık bunların hepsının senın olması ve kendın bulman daha
guzel;)
eline sağlık.

su 250 bini türkiyede oldugunu vurgulamak için koydun sanırım :)
Yok canım sadece o an elime geçen para oydu. :)
Kalem, para, çekiç vs materyaller, fotografa bakanlara örneklerin boyutları hakkında bilgi vermek amacıyla koyulur. Yani ölçek olarak...

ben orda yengeç göremedim.. ama eline sağlık.

bebejoke' Alıntı:
ben orda yengeç göremedim.. ama eline sağlık.
Arkadan çekilen fotografta ki kollara biraz daha dikkatli bak bakalım :DGerçi haklısın fotodan o kadar net anlaşılmıyo ama eline alıp bakarsan çok net anlaşılıyor yengeç oldugu. Tabi bu canlıların asıl kimlikleri hocalarım tarafından da onaylandı. Yani fake bi olay yok :D

dostum güzel koleksiyon tebrikler, bende bi zaman bööle acaip bişeler (!) bulmuştum, sonra bahar temizliği sırasında temizlikçi kadın...........

güsel kolesiksiyon eline sağlık

Bu koleksiyon bende olsa baya bi kıza göstermiş olurdum:)))
şaka bi yana çok güzel bi uğraş

konu komik resimlerden entellektühell'e taşındı..
kuzen o siyah taşı kaybettim başka yok mu :D yoksa senin koleksiyondan aşırcam gene :D

opsidyen mobsidyen bilmem ben :) siyah işte.. volkanik taş :)
ben sana jairo sabitinden bahsedio muyum :)
aşşalama insanı.. dayt! neyse az asabiyim ben yemek felan yapam :D

Geri