Kolonyalist zihniyetin şov zamanı: Türkçe Olimpiyatları

türk ocağı

serdengeçti
Reaction score
0
Kolonyalist zihniyetin şov zamanı: Türkçe Olimpiyatları

Geçtiğimiz senelerde Türkçe Olimpiyatları üzerine bir yazı yazarak, küçücük çocukların karşımıza geçip heyecandan titreye titreye Türkçe şiir okumasının, şarkı söylemesinin ya da dans etmesinin bizlerde en ufak bir memnuniyet yaratmadığını söylemiştik. Aksine bu minik bedenlerin içinde bulunduğu durum bizleri fevkalade rahatsız etmişti. Zira aklı baliğ bile olmayan çocukların yaptığı gösterilerin İslami açıdan da hoş karşılanır bir yanı olmadığını biliyorduk ve her alkış çocukların zihin dünyalarına edilmiş korkunç tecavüzün de tasdiki anlamına geliyordu bizler için.

3-4 sene önce gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları’na katılan iki küçük Kongolu kız çocuğu, bu rahatsız edici örneklerden sadece birisiydi. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden getirilen 5-6 yaşlarındaki kız çocuklarının İstiklal Marşı’nı okuması “Kongolu çocuklar ağlattı” başlığı ile manşetlere taşınmıştı. Oysa marşın bitiminden sonra sunucunun ısrarla 2-3 kere isimlerini sormasına rağmen cevap veremeyen çocukların, çaresizce sağa sola bakması, oldukları yerde kıvranması ve sıkıldıklarını hatta utandıklarını belirten hareketler yapması maalesef görmezden gelinmişti.

Kaldı ki; Aynısının bizim çocuklarımıza yapıldığını düşündüğümüzde, Türkçe Olimpiyatlarının korkunç yüzü daha net çıkıyordu ortaya. Örneğin Türkiyeli çocuklar, İngiltere’ye götürülmüşler ve Uluslararası İngilizce Olimpiyatları adındaki bir organizasyona dahil edilerek, Shakespeare okuyorlar, kan ter içinde İngiliz halk danslarının figürlerini yapmaya çalışıyorlar...Ya da Türkiye’den Fransaya giden bir grup çocuk gözleri dolu dolu La Marseillaise söylüyor, Fransız Bakanların hatta Başbakanın önüne geçmiş yöresel Fransız kıyafetleri içerisinde dans ediyor. Salondaki Fransızlar duygulanıp ağlıyorlar ve miniklerimizi çılgınca alkışlıyorlar. Kulağa hiç de hoş gelmiyor, öyle değil mi?

İşte bu nedenle, sadece kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyi başkasına da yapmamamız gerektiğini salık veren İslami düsturu merkez alarak düşünmek dahi, olimpiyat adı altında yapılan bu gösterilere karşı çıkmamız için yetip de artıyor bile. Ya da tarihi boyunca yerel kültürleri yok etme gayreti içinde olmuş olan Batı kültürüne karşın, İslam kültürünün nasıl da tüm ırk, kavim ya da milletleri kucaklayan bir yapıya sahip olduğunu hatırlamamız...

Bu nedenle; Türkçe Olimpiyatları olarak adlandırılan bu gösterileri tertip edenlere tavsiyemiz, bu olimpiyatları illa yapacaklarsa, Türkçe dayatması yerine her çocuğun kendi dilinde ve kültürüne ait birşeyler sergileyeceği bir gösteri düzenlemeleri. Hem böylece yerel kültürlerin tanıtımına ve korunmasına fayda sağlamış olurlar. Yok illa ki bu şekilde devam etmeye niyetliler ise, böyle kolonyalist uğraşlarla vakit harcamak yerine, eğer yapabiliyorlarsa içlerinden namuslu bilim adamları, düşünürler, tarihçiler, sinemacılar ya da edebiyatçılar çıkarmaya gayret etmelerini tavsiye etmekten başka bir önerimiz olamaz. Zira büyük iddialara sahip bir topluluk olmalarına rağmen içlerinden yetişmiş bir tane dahi düşünüre, bilim adamına, tarihçiye, sinemacıya ya da edebiyatçıya rastlamak mümkün değil.

Yani her şey bir yana; Dünyanın bir ucundan getirilmiş zavallı çocukların şovlarını, ön sıralarda avuçları patlayana kadar alkışlayan insanlar, kendi içlerinden neden bir İbn Haldun, bir İbn Rüşd, bir Muhammed İkbal, bir Mustafa Akad ya da bir Mehmet Akif çıkaramıyor, öncelikle bunun üzerine düşünmek lazım.

Düşünmeye devam edeceğiz o halde...

Peren Birsaygılı Mut

k:Haber 10 - Kolonyalist zihniyetin şov zamanı: Türkçe Olimpiyatları

Yapilanin islamla alakasi olmadigi ortada bir sey zaten.

Yigidi oldur hakkini yeme olaya islami ve siyasal bakmak aptalliktir eger bu adamlar dunyanin her bir kosesinde okul kurup Turkce ogretip okullarda Turk bayragi dalgalandiriyorsa benim icin bir Turk olarak gurur vericidir oteside yoktur hangi zumre cemaat olursa olsun farketmez

keske bunlarin alternatifleride olsa ne guzel olur daha iyiside olabilir kimsenin zoruna gitmesin bu adamlar bu isi bir sekilde yaptilar onemli olanda bunu basarmatir

Dogru olaya Allah`in istedigi sekilde bakmak aptallik, kendi nefsimize gore degerlendirmek dogru olandir..

:clap

150 ülkede okul açıp ordaki çocuklara Türk dilini Türk şarkılarını Türk fıkralarını öğretmek şov ise şayet bu dünyanın en güzel , en anlamlı ve en değerli şovudur

Suratına milliyetçilik maskesi takmış soytarıların neden rahatsızl olduklarını çok iyi biliyorum

ganalıya türk dilini öğretmek iyi de türkiyede türke türklüğünü unutturmak için misyonerlik yapmak paha biçilemez!

Malatyada türkçe olimpiyatlarında aftrikalı nadya kürtçe şemame şarkısını söyledi. Hayırlı uğurlu olsun. Açılım saçmalığının en büyük destekçisi cemaatin, göz boyama organizasyonun büyüsüne kapılacak kadar milli duyarlılığını yitirmişlerden değiliz.

Bu yazar kimin maşası neyin nesi bilmiyorum ama saçma sapan işler yaptığı gayet açık.Bu yazıyı okuyanın aklına ilk olarak sen bugüne kadar Türklük adına ne yaptın sorusu gelir!!!Bu nasıl bir zihniyettir anlamıyorum anlamakta istemiyorum bu yapılan iş ayakta alkışlanıcak cinsten ama anlayana görmek isteyene ben adını bile bilmediğim ülkenin çocuklarını Türkçe konuşurken gördüğümde gururlanıyorum.
Bu organizasyonu yapanlardan ALLAH razı olsun diyorum...

işimize gelmeyince hemen "kimin maşası kime hizmet ediyor" işimize gelince "düşüncemizi de mi söyleyemeyeceğiz".ganalıya türkçe öğret,türk toprağını parsel parsel gavura sat.sonra da manevi haz al..iyiymiş.ben de sizin kafadayım anasını satiyim dünya battı bi ben mi altında kaldım

Türkçe dayatması yerine her çocuğun kendi dilinde ve kültürüne ait birşeyler sergileyeceği bir gösteri düzenlemeleri.

Üstad, her ne kadar her şeyin alternatifini arayıp,yağlayıp-ballayıp milletin önüne koyuyor olsalarda ,yukarıda yazdığının yapıldığı bir gün var zaten:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

her ne kadar bu günleri unutturmaya çalışsalar,yerini değiştirerek mistik hava vermeye çalışsalarda :durdurun bizim gönlümüzde değişmez.

Sermayenin köpekleri,milli olaylardan pek haz almaz ve anlamaz.Bazı kandırılmış yada gözü boyanmış milliyetçiler dahi o dış memleketlerde dalgalanan bayrağın özde değil parada olduğunu büyükelçiliklere sorarak öğrenebilirler.

Dün yazdığın bir yorumdan hareketle,bilgiye bu kadar çabuk ulaşılabilen bir devirde bilgisiz müslümanların hala etkili olabildiğini görmek gerçekten hayret verici.

Herşeyi para-pul olmuş fitne fücur kişi ve zihniyetlerden millet adına hayırlı işler türemezzzzzzz.

Herşeyi para-pul olmuş fitne fücur kişi ve zihniyetlerden millet adına hayırlı işler türemezzzzzzz.

ama yiğidi öldürüp,hakkınıda vermek gerekir.adamlar o kadar çok yatırım ve hayırlı işler yapıyorlar ki;

yarın Bismil'de trafo binası açacaklar,hemide bütün devlet ve millet el-ele :durdurun

artik koloni kurariz bizde 130 ülkede ötekiler kurdu simdi sira bizde :) ilk önce 130 ülkeyi kendimize entegre ederiz birde asimile ettikmi olay bitmistir demektir haydi hayirlisi ..
Tv de diyordu aciklama yapiyordu birisi dünyada bütün diller kaybolacakmis türk dili kalacakmis ve bir iki dil daha diyordu Allah akil fikir versin insanlik daha kacbin sene daha varligini sürdürecek yahu yarin bi gün bir büyük göktasi gelse isimiz bitti al sana sifirdan hayat :)

Türkçe olimpiyatları ve çoğu kıytırık haritada yerini bile bulamayacağımız ülkelerle vize muhafiyeti !!
Bu başarılarınıza yürek dayanmaz, 16 kolla sarılın bu başarılarınıza yakında bunlarda sıfır sorun politikanız gibi sıfırlanacak . Elinize booooooooool sıfırlı bir karne verecek bu millet ,merak etmeyin....

Bu okulların ajan borsası olduğunu Şehit Necip Hablemitoğlu ortaya çıkardı. merak eden varsa Şehit Necip Hablemitoğlunun kitabını okuyarak bu okulların amerikan hizmetinde olan uşaklar yetiştirdiğini öğrenebilir.

Bu okullarda yetişenler dış dünya ile bağları kesilir, en yakınlarından bile koparlar, nerden biliyorum içlerinde bir süre kaldım aileme düşman oldum herkesi cehennemlik sanıyordum bir tek gazete bile alıp okumuyordum televizyon zinhar öyle. kaldığım okullarda haftanın bir günü oda iki saatliğine dışarı çıkıp güneşlenebiliyorduk , sabah namazından yatsı namazına kadar eğitim ayda bir seferde yatsıdan sonra gelen mübarek zatlardan fıkıh dersleri alırdık. Bu okullarda eğitim alanlar için kendilerinden olmayanlar en yakın arkadaşları bile potansiyel düşman potansiyel cehennemliktir heleki Atatürkü sevenler putperest külli kafirledir....

Birde unutmadan söylemekte yarar görüyorum Rusya devleti bosunami birakti vizeleri serbest düsünün kan bagini dahada arttirmak amacli bir devlet politikasi uyguluyortlar ileriye dönük ne kadar ruslarla evlilik o kadar az savas uyusun TC uyusun .iyi pilan yapti ruslar karilari gönderiyorlar bol bol cocuklar yapiyorlar devlet destek veriyor türkiyeye gidin izin yapin eglenin bol bol türklerle evlenin nasil olsa türklerin kadin zaaflarini biliyorlar iyi fikir ruslarin bu taktigine hayranim kimse aklina bile getirmez düsünsenize güclü TC oldugu zaman seneler sonra ne olacak ????????

yavuz mükemmel saçmalamışsın az kalsın ben bile inanacaktım.tebrikler :)

hakikaten ne istediğinizi bilmiyorsunuz en üstün ırk türklerdir diyorsunuz türk ün türk ten başka dostu yoktur diyorsunuz sonra türkçe olimpiyatlarınada bir yerden bir şeyler ilave etmeye çalışıyorsunuz

böyle türklüğü ile övünen arkadaşlar haklısınız endonezyalı neden türkçe öğrenmek zorunda ki onu bir dili var demi bu ona ne yarar sağlayacak demi

zaten crazyboy_2012 arkadasın paylaştıgı videoyuda izlemediniz ben izledim

şimdi ben size sorayım madem olımpiyatlara karşısınız o zaman neden 80 küsür senedir kürtlere türkçeyi zorunlu olarak öğretiyorsunuz anadili türkçe değil bune perhiz bune lahana turşusu diye sorarlar adama

dip not olimpiyatlar kültürel etkinlik dini veya islami gözle bakmayın

mefafora bak..tük vatandaşı kürdün türkçe konuşması ile ganalınınkini bir tutmuş :D seydiali öpüyorum yanaklarından

Geri