Ağrı' nın Patnos ilçesinde, çocuğu olmadığı için kıskandığı eltisinin 2.5 yaşındaki oğlu Muhammet Taşdemir'i boğarak öldürüp parçalara ayıran Aliye Acar'ın, küçük çocuğu ailesinin gözleri önünde yaktığı ve sobadan gelen kötü kokuyu soran annesine de "Eski elbiselerimi yakıyorum" dediği ortaya çıktı. Olay gününü anlatan anne Nuriye Taşdemir, "Muhammet üstünü ıslatmıştı. Su getirmek için gittim. 5 dakika sonra geldim Muhammet yoktu. Aliye Acar'a sorunca 'görmedim' dedi. Eşim ve akrabalarla aradık ama bulamadık. Aliye Acar evine girdi ve bize katılmadı. Meğer biz dışarıda ararken o içeride boğduğu oğlumu parçalıyormuş. Biz aramaya devam ederken o bahçeye çıkıp sobayı yakmaya başladı. Biz aramaya çıkınca da oğlumun cesedini sobaya atıp yakmaya başlamış. Tekrar eve gelip sobanın yanına yaklaştığımızda, bize sürekli 'oradan ses geldi, şuradan ses geldi' diyerek başka yerlere yönlendirdi. Bir ara sobadan kötü bir koku yayıldı. Ne olduğunu sorduğumuzda, eski elbiselerini yaktığını söyledi" dedi. Korkunç yengenin o sırada sobada ısıttığı suyla banyo yaptığı da belirtildi. Baba Emrullah Taşdemir ise Aliye Acar'ın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Acılı baba, "Sobadan çıkan ve incelemeye gönderilen kemikleri talep ettim. Oğlumun en azından bir mezarı olsun" dedi.
SERİ KATİL Mİ
Aliye Acar'ın eski komşuları da, 7 yıl önce kaybolan kızlarının da Acar tarafından öldürülmüş olabileceğini öne sürdü. Bir dilekçeyle savcılığa başvuran Hüseyin Tunç çocuğu Ayşegül Tunç'un, 12 Kasım 2005'te 2,5 yaşındayken kaybolduğunu söyleyerek, "Bazı mahalle sakinleri Ayşegül'ü en son Aliye Acar'ın evinin önünde gördüklerini söyledi. O dönem polis başta Aliye Acar olmak üzere mahallede herkesin ifadesini aldı ama kızımız bulunamadı" dedi. Muhammet'in olayını duyunca göçtüğü İzmir'den geldiğini söyleyen Tunç, "Kızımızın Aliye Acar tarafından kaçırılıp öldürülmüş olabileceğini düşünüyoruz. Bu konunun araştırılmasını istiyoruz" dedi.
takvim