Korsan Window7 kullanıcılarına kötü haber (Çözüm Önerimle Beraber)

sedd

New member
Reaction score
0

Microsoft, korsan Windows 7'leri internet üzerinden tespit etmek için yeni bir yol geliştirdi.

Microsoft'tan Joe Williams, Genuine Windows Blog sayfasında yaptığı açıklamada sahte bir şifre ile aktif edilmiş Windows 7'leri tespit etmekte kullandıkları yöntemi değiştirdiklerini açıkladı.Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan bir Windows 7 güncellemesi sayesinde yeni yöntemin bütün Windows 7'lere otomatik olarak yükleneceğini söyleyen Williams, Windows 7'yi kırmanın şimdiye kadar tespit ettikleri 70 farklı yolunun bu yeni güncelleme ile geçersiz olacağını söyledi.

Korsan Windowslar internetten üzerinden tek tek bulunacak

Korsan Windows 7 kullanımının getirdiği güvenlik risklerine ve diğer sakıncalara da değinen Williams, korsan Windowsların içinde çoğu zaman zararlı bir takım kodlar eklendiğini ve bu kodlar sayesinde hackerların korsan Windows kullanıcılarının bilgisayarlarından veri çaldığını söyledi.

Yeni güncelleme 17 şubat tarihinde download.microsoft.com adresinden indirilebilecek ve ay sonuna doğru Windows Update aracılığıyla bütün Windows 7'lere internet üzerinden yüklenmesi sağlanacak.

Güncelleme sonrası kullanılan Windows 7'nin korsan olduğu tespit edilirse kullanıcıya bu durum bir uyarı mesajıyla bildirilecek ve orijinal Windows alması yönünde telkinlerde bulunulacak. Ayrıca Windows'un arkaplan resmi de değişerek uyarı mesajı görüntüleyecek. Bunula birlikte Windows'un fonksiyonlarında herhangi bir kısıtlama olmayacak. Periyodik olarak gösterilen uyarı mesajları dışında herhangi bir kilitleme veya veri silme gibi olaylar yaşanmayacak.

Kullanıcıların orijinal Windows kullanmasının güvenlikleri açısından çok önemli olduğunun altını çizen Williams, yeni güncellemeyi bütün Windows 7 kullanıcılarının yüklemesini ve kullandıkları işletim sisteminin sahte olup olmadığına dikkat etmelerini istedi.

Kaynak: Korsan Windowslar internetten üzerinden tek tek bulunacak

Naçizane Önerim Şu dur;
Üniversitenin kullanıcılarına sunduğu Windows 7 yi sizle paylaşmak isterim ancak: Yapılan açıklamada kurulumdan sonra kampüs içinde bir kez internete bağlanma şartı öne sürülüyor. Şayet yönetici arkadaşlar bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak bir çözüm bulurlarsa ve istenirse bana da seve seve upload etmek kalır. Bilginize....

Vallahi sanki ayvayı yedik gibi ama korsanlıkta çarelerde asla tükenmez

Sözü edilen WAT güncelleme numarası KB971033 arkadaşlar. Güncelleme 17 Şubat itibariyle dağıtılmaya başlanacakmış. Eğer bu güncellemeyi yüklemezseniz bir sorun olacağanı sanmıyorum. Güncellemenin Zukona tarafından kırıldığı iddaa ediliyor fakat ne derece doğru bilmiyorum. KB971033 şu an elimde fakat kurmaya cesaret edemiyorum. Bu güncelleme paketi de Zukona tarafından internete verilmiş. Güncelleme çıktıktan sonra kesin bir çözüm yolu bulunur. Gelişmelerden sizleri haberdar ederim arkadaşlar. Şimdilik bu kadar. ;)

Zukobonus güncelleme paketi adı altında verilen güncellemelerin içerisinde KB971033 var ve ben güncellemeleri yüklediğimde windows'un orjinal olmadığı uyarısını aldım.

Zukobonus güncelleme paketi adı altında verilen güncellemelerin içerisinde KB971033 var ve ben güncellemeleri yüklediğimde windows'un orjinal olmadığı uyarısını aldım.

Dediğim gibi o güncelleştirme bende de var fakat henüz çalışan crack vb. olmadığı için kurmadım. Daz'ın Win 7 Loader 1.7.7 sürümü de henüz etkili değil. Daz kullanıcıların birkaç gün beklemesini ve kendisinin 1.7.8 sürümünü yayınlayacağını söylüyor. Yabancı forumlarda durum bundan ibaret. Bence de çalışan crack çıkana kadar beklemeliyiz. Yoksa mağdur olmak kaçınılmaz.:001_huh:

bende bir şey farkettim. windows 7 dvd indirdim kurdum. bilgi sızdırdığını çok acık bir şekilde gördüm. şöyleki netload üyeliğim ve rapid üyeliğim vardı. ikisininde şifresi çalındı. bende hemen windows 7 kaldırdım orijinal dvd den iso aldım arkadastan şimdi onu kurdum. çalınma falan görmedim arkdaslar bence dikkatli olun.

bulunur bi çaresi elbet yaa.. demokraside çagre tükenmez derler... zamanında xp ve vistayıda bu şekilde güncellemeleri kapatıpta çok kullnadık... win7 de kullanrız :)

Hırsıza kilit dayanmaz.
400 liraya işletim sistemimi alınır. Kusura bakmasınlar bu fiyatlara anca %5 bilemedin %10 satarlar.
100 lira desiner gidip babalar gibi alırım ama yuh 400lira zaten kazandığımız kaç kuruş şurda onuda bilgisayaramı yatıralım. bu memlekette 575 liraya ev geçindirmeye çalışan insanlar varken microsoft babayı alır.

VATAN COMPUTER - MICROSOFT - Windows 7 Ultimate Türkçe - İşletim Sistemi

Naçizane Önerim Şu dur;
Üniversitenin kullanıcılarına sunduğu Windows 7 yi sizle paylaşmak isterim ancak: Yapılan açıklamada kurulumdan sonra kampüs içinde bir kez internete bağlanma şartı öne sürülüyor. Şayet yönetici arkadaşlar bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak bir çözüm bulurlarsa ve istenirse bana da seve seve upload etmek kalır. Bilginize....

bu konuyu biraz açarmısınız benim bildiğim her öğrenci için win key verildiğiydi.

Sizin hangi üni?

istanbulda okuyan varsa belki kampüsüne giren etkinleştiririz?:001_smile:

Hırsıza kilit dayanmaz.
400 liraya işletim sistemimi alınır. Kusura bakmasınlar bu fiyatlara anca %5 bilemedin %10 satarlar.
100 lira desiner gidip babalar gibi alırım ama yuh 400lira zaten kazandığımız kaç kuruş şurda onuda bilgisayaramı yatıralım. bu memlekette 575 liraya ev geçindirmeye çalışan insanlar varken microsoft babayı alır.

VATAN COMPUTER - MICROSOFT - Windows 7 Ultimate Türkçe - İşletim Sistemi
Harika konuştun kardeş. MS bu paralarla ancak bizim crack lerimizi yer tepe tepe hemde.

Arkadaşlar KB971033 güncellemesini manuel olarak gerçekleştirdim. Loader 1.7.7 kuruluydu. Korktuğum başıma gelmedi. Windows Genuine'de de test ettim ve sonuç başarılı.
Şunu da hatırlatmakta fayda var sanırım. Loader'ı yüklerken biosmode(slic) kısmını kullanmadım fakat Everest programında Anakart - ACPI - SLIC kısmında ''Asus - Notebook'' olarak sertifikalandığını gördüm. Masaüstü bilgisayar kullanmaktayım. Everest kullanmıyorsanız Slic Toolkit 3.2 ile de sertifakınız olup olmadığına bakabilirsiniz.
Tecrübe ettiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Bir sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplarım.

bir sonuç çıkmaz merak etmeyin............

ayni sekil bende loader 1.7.7 ile yaparken slic kismini kullanmamistim ve everest ile baktigimda acer ile sertifikali oldugunu gördüm.üstelik Windows Genuine'dende gecti.sorun yok.anladigim kadariyla windows loader harici yapilan aktivasyonlarda oltaya takilma olasiligi daha fazla..yinede dikkat etmek gerek.selamlar.

Geri