Kredi kartı terörist gibi..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eiffel

Forumun Kulesi
Reaction score
0
Her insan büyük bir alemdir.İnsan düşünceden ibare
Kredi kartı terörist gibi

Diyarakır'da Yenişehir Belediyesi'nin organizasyonu ile tek kişilik ‘Fername’ oyununu sahneye koyan Ferhan Şensoy, oyunda doğaçlama “Banka ve kredi kartları teröristtir. Bunlar PKK’dan da beterdir” deyince, salonda bulunan 350 kişiden çoğu salonu terketti.
i6028_2732565.jpg

Bir grubun PKK lehine slogan atması üzerine Yenişehir Belediye Başkanı DTP'li Fırat Anlı'nın isteği üzerine Ferhan Şensoy, açıklama yapınca gerginlik yatıştı.

Yenişehir Belediyesi’ne ait Tigris Süpermarket’in sponsorluğunda tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy, tek oyun oynamak için Diyarbakır'a geldi. Biletler 20 YTL'den satıldı. Ferhan Şensoy, tek kişilik ‘Fername’ oyununu dün akşam Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu’nda sahneye koydu. Aralarında Yenişehir Belediye Başkanı DTP'li Fırat Anlı'nın da bulunduğu 350 kişinin izlediği oyunun 15’inci dakikasında Ferhan Şensoy, banka ve kredi kartlarıyla ilgili doğaçlama yaparken, “Kredi kartları teröristtir. Bunlar PKK’dan da beterdir” dedi.

Şensoy'un, PKK'ya terörist demesine tepki de gecikmedi. Salondakilerin çoğunluğu Ferhan Şensoy'un PKK'ya terörist demesini protesto için dışarı çıkarken, bir grup da ‘Yaşasın PKK’ sloganı attı. Ferhan Şensoy da bu tepkiye karşın oyuna devam etti ve ilk perdeyi bitirdi.

DTP'Lİ BAŞKAN “AÇIKLAMA YAP” DEDİ

Ferhan Şensoy, 15 dakikalık arada kuliste dinlenirken, yanına giden DTP'li Başkan Fırat Anlı, PKK ile ilgili sözleri nedeniyle izleyicilerin büyük tepki gösterdiğini, salondakilerin yatışması için sanatçının bir açıklama yapmasını istedi. Başkan Anlı, Yenişehir Belediyesi'ne bağlı Tigris Süpermarket oyuna sponsor olduğu için kendisinin de zor durumda kaldığını söyledi.

Aranın bitiminden sonra sahneye çıkıp oyunu tamamlayan Ferhan Şensoy, ardından tepki gören sözleriyle ilgili açıklama yaptı. İlk kez böyle bir tepkiyle karşılaştığını ve çok şaşırdığını söyleyen Şensoy, “Diyarbakır, benim kalelerimden biri. Ben ne Kürtler'e ne Kürtlüğe karşıyım. Lütfen salonu terk etmeyenler benim kim olduğumu terk edenlere anlatsın. Benim söylemek istediğim bir şey var; Türkler'in ve Kürtler'in kardeşçe yaşamalarından yanayım. Bunun aksini düşünmem bana yakışmaz” dedi.

Sözlerinin yanlış anlaşıldığını anlatan Şensoy, silahla hiçbir sorunun çözümlenemeyeceğini, insanların artık ölmemesi, barış içinde yaşanması gerektiğini söyledi. Şensoy, elindeki kırmızı gülü izleyicilere atarken, “Bunu Kürt arkadaşlarımın tamamına hediye ediyorum” diye konuştu.

Ferhan Şensoy'un bu sözleri üzerine salonda bulunanlar sanatçıyı ayakta alkışlarken DTP'li Başkan Fırat Anlı da bu konuşmasından dolayı onu tebrik etti.

Alıntı:http://www.hurriyet.com.tr/kultursanat/5792693.asp?m=1&gid=112&srid=3432&oid=3

al işte.. bazı seyLer cok daha net acık..... okumamıs cahil kesimden olusuyor denıyor pKk peki bu adamların o zaman ne işi war tiyatroda... bunlarda mı cahil..

yaw bunların amaçları belli yeri gelince tiyatro salonlarını bile kullanıyolar..sonra da biz sosyal alanlar ve yerler istiyoruz diyorlar demekki istediklerinin hepsini versek buraları toplanma amaçlı kullanacaklar...

oyunu izleyen o kadar adam teröristmiş demek ki defolup gittiklerine göre. Slogan atanları da içeri alamamışlar mı yazık.

Turkiye ne hale gelmis beee
PKK kotu diyosun herifler acikca dusuncelerini dile getirebiliyorlar
ondan sonra bi de insan haklari islemiyo ulkede deniyoo
Amerika da bile bu kadar rahat degildir herhalde yaaa
ama yine de bu kadari fazla yaaa
ahh ahhhh TR yi yalniz basina biraksa bu p.c ler bu kadar rahat konusamazlar da

PKK'dan tırsan Şensoy, Gülen'e çattı

Diyarbakır'da önceki gün tek kişilik ‘Fername’ adlı oyunda “Kredi kartları teröristtir. Bunlar PKK’dan beterdir'' sözlerini söyleyen, buna tepki gösteren izleyicilerin ‘Yaşasın PKK’ sloganları atarak salonu terketmesiyle özür dilemeye başlayan Ferhan Şensoy, dün Elazığ'da başka bir tavır sergiledi. Elazığ'daki oyunda PKK esprisini yinelemeyen Şensoy, bu kez diline Fethullah Gülen'i doladı.

Şensoy'un, Atatürk kültür Merkezi’nde oynadığı ‘Fername’ adlı oyununu aralarında Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Erkin Oğur’un da bulunduğu yaklaşık 300 kişi izledi. Ferhan Şensoy, oyunda yine kredi kartlarını eleştirdi ancak ‘Kredi kartları teröristtir, PKK’dan beterdir’ sözünü kullanmadı.

Ferhan Şensoy oyunda Fethullah Gülen ile ilgili esprilere yoğunlaştı. Şensoy, cennetteki babasına yazdığı mektupta, “Baba sen öldükten sonra çok şey değişti. Türkiye’de hiç ummadığın Recep Tayip başbakan oldu. Fethullah Gülen Amerika’ya gitti, şimdi oradan Türkiye’yi yönetiyor'' dedi. Sahnede cep telefonu çalan Şensoy bu kez, “Salonda Fethullahçı var. Fethullah’a haber verdiler. Bakın Fethullah Gülen beni arıyor'' dedi.

Bu sözlere tepki gösteren ve karı-koca oldukları belirtilen iki kişi ise yerlerinden kalkıp salonu terk etti. Şensoy bu çiftin tepkisi üzerine, “Uykuları geldi anlaşılan gidiyorlar. Salonda Fethullahçı biri var anlaşılan, Gülen için söylediklerimizi Amerika’ya yetiştirdi. Bakın o da cepten beni arıyor'' dedi.

Şensoy'un ayrılıkçı terör örgütü karşısında sus pus olup, Fethullah Gülen karşısında rahat esprilerini tepkiye rağmen sürdürmesi dikkat çekici. Şensoy'un salonu terkeden Dİyarbakırlı seyircilerin hissiyatına verdiği değerin binde birini Gülen'e göstermemesi sadece tepki gösterenlerin sayısı arasındaki farkla açıklanabiir mi?
=http://www.sekizsutun.com

kendilerini insan sıfatına koyup bide tiyatroya gitmisler
bunlara yagmurlu havada sur vermiyceksin

Hainlere cevabımız çok ağır olacak!

Haberi bu sayfalara taşıyan arkadaşa teşekkür ederim.
Ancak başlığı kısa tuttuğun için konu pek anlaşılmıyor.
Bu haberin başlığını keşke daha açık yazsaydın.
Aslında bu başlığı ben açıp birşeyler yazacaktım ama kısmet sanaymış.
Dün akşam haberlerde canlı izledim. Aynen burda yazılanları söylüyor.
Gözümle görmeden yazmak istemedim bekledim...
Olayları gayet net izlediğim için sağlıklı yorum yapabilirim diye düşünüyorum. Çünkü dün akşamdan beri içim içimi yiyor.
Delirmek üzereyim. Olanlar kanıma dokunuyor.

Gelelim bu tiyatrocu Ferhan efendiye...
Kendisini zamanında çok beğenir oyunlarına da giderdim.
Hatta bizim üniversiteye de gelmişti orda da izlemiştim. Seyircinin birine hakaret etmişti.
Her oyununda bir patavatsızlığı bir saygısızlığı mutlaka olur.
O yüzden bu tarz bir davranışa maruz kalmasına şaşırmadım.
Başka birinin oyununda bu yapılsa mutlaka çok daha farklı bir tepki olurdu.
Ama o da gösterdiği davranıştan sonra beim için orhan pamuk ve yaşar kemal ile artık aynı kefededir.

Gelelim yaşanan olaya. Şimdi ortada iki olasılık olabilir.

Birinci olasılık :
Bu adam bu oyunu ilk kez oynamıyor. O yüzden bu oyunda bu repliğin geçtiğini bilen çocuk katili vatan haini pkklılar , her fırsatı değerlendirdikleri gibi bu fırsatı da kaçırmayıp , yandaşı belediye ile işbirliği içinde oyuna bilet alıp geldiler ve bu provakasyonu gerçekleştirdiler. Çünkü haberde yazıldığı gibi seyircilerin yarısı salonu terketmedi ve oyunu tepki göstermeden izlemeye devam ettiler.
Bu şart altında bence Ferhan Şensoy'un bu komploya gelmemesi ve oyununa devam etmesi güzel. Ama salak gibi oyun sonundaki açıklamayı yapması haince bir davranıştı. Bu olayın provakasyon olduğu izlenimi bende uyandıran şey beldiye başkanı olarak seçilmiş hainin tiyatrocuya baskı yapacak şekilde onunla konuşması ve bu açıklamayı yapmak zorunda bıraktırması. Böyle diyorum çünkü gönülden gelerek söylenecek sözler olduğuna inanmıyorum.

İkinci olasılık :
Bu oyunun oynandığı bölgedeki insanlar hakikaten pkk sempatizanı ve onları terörist olarak görmeyen vatan hainleridir. Böyle olduğundan dolayı da pkk için edilmiş olan sözler ağırlarına gitmiş ve protesto ederek oyunu terk etmişlerdir. Bu durumda da tiyatrocu abimiz orada başına birşey gelmesinden korktuğu için kaypakça davranıp oyununa devam etmiş , sonra da bunların çıbanbaşı olan belediye başkanının tehditlerine boyun eğerek oyun sonunda duyduğumuz iğrenç açıklamayı yapmıştır.

Şimdi bu yazdıklarımın ışığında bu vatan hainlerine ve onlara boyun eğerek büyük bir ihanete sebep olan Ferhan efendiye şunları söylemek istiyorum;

Oyunda kredi kartları için "teröristtir , pkk'dan beterdir" dedin. Kürtlerden beterdir mi dedin? Ya da bütün kürtler pkk'lıdır mı dedin de oyunun sonunda yanlış anlaşıldım diyorsun? Sen Pkk için teröristtir dedin. Ki öyledir! O insanların bebeklerini bizim askerlerimiz mi öldürdü yoksa kendi içlerinden yetiştirdikleri hain pkklı terörist köpekler mi öldürdü? Mayınları yollar döşeyip patlatan asker mi pkklı kansızlar mı? Kimden korkuyorsun bre melun? Ne diye kaypakça lafından dönüyorsun? Doğru söylemişsin. Onlar da can alıyor.
Sen ne kardeşliğinden bahsediyorsun? Biz kardeşim dedikçe bize kurşun sıkan insandan kardeş olmaz. Bu ülkede ben Türk'üm diyebilen herkes zaten kardeştir. Diyemedin mi ki kardeşim ben Pkk'yı terörist olarak görüyorum. Siz görmüyor destekliyorsanız , akan kanı şerbet yapıp içiyorsunuz demektir. Bu durumda kalmanızın sebebi bu hainlerdir bunlara destek olmayın diyemedin mi?
Sen bu vatanı bu kadar mı seviyorsun??? Hadi ödün patladı seni kesecekler diye korktun. Onca ölen askerimiz , polisimiz boşuna mı ölüyor? Bunlara hakettiği cevabı sen de aydınolarak veremezsen kim verecek? Yakında Pkk terör öçrgütü falan değildir özgürlük savşaçısıdır diye ortaya çıkarlarsa ilk iş Fransa'ya mı kaçacaksın? Yoksa vatanına göz diken hainlerle sonuna kadar mücadele mi edeceksin?

Ortada bir savaş lafıdır gidiyor ve bu çok ağırıma gidiyor. Ne savaşı kardeşim? Savaş çıktı da bizim mi haberimiz yok? Çıktıysa biz de koşa koşa gidelim ve vatanımızı savunalım. Bu savaş kimle kimin arasında? Savaş iki düşman arasında olur. Cephesi belli olur tarafları belli olur. Bu ülkede savaş falan yok. Sadece yediği ekmeğe ihanet eden hainler var. Bebek katilleri var. Mayın döşeyip ülkemizin güvenlik güçlerini kahpece öldüren köpekler var. ve onlara karşı evlatlarını düşünmeden feda eden koskoca bir Türk milletinin ordusu var.

Eğer yok illa savaş var diyorsanız o zaman biz de o protestoyu yapan köpekleri bir bir bulup gebertelim. Ben de laz'ım. Ama etnik kökenim bu diye Gurur duyduğum Türk'lüğümden vaz mı geçeceğim? Başka bir dili konuşabiliyorum diye kendime toprak mı isteyeceğim. Azcık kalabalıklaştım diye ülkeme ihanet mi edeceğim? Ben vatanımı sokakta mı buldum ki dedlerimin istiklal savaşında döktükleri kanı şerbet edip içeceğim?
Bakın sevgili dostlar son söz size şunu söyleyeceğim.
Bu korkak ve kaypak adamlardan cesaret alarak her türlü densizliği yapan hainlere sesleniyorum. Bütün karadeniz evlatlarını öldürmeden emelinize ulaşamazsınız. Bizler bu ülke için canımızı verdik gene de veririz.
Ya çıkın delikanlı gibi biz pkkyı destekliyoruz diyin , hainliğinizi açıkça itiraf edin , biz de düşmanımızı bilelim gebertelim.
Ya da adam gibi ülkenize toprağınıza sahip çıkın hainleri desteklemeyin biz de size kardeş demeye devam edelim.

Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür bölünemez.
Etnik kökeni ne olursa olsun bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür.
Ne mutlu Türk'üm diyene!

Allah kimseyi köpeklerle bir etmesin. Yazık olmuş.

iSpiK' Alıntı:
al işte.. bazı seyLer cok daha net acık..... okumamıs cahil kesimden olusuyor denıyor pKk peki bu adamların o zaman ne işi war tiyatroda... bunlarda mı cahil..

Okumak cahillik alır eşşeklik BAKİ kalır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri