Kum Saati.

sonixes

New member
Reaction score
0
Elinizde sadece zaman ayarlayıcı olarak 2 tane kum saati vardır.Bunlardan biri 7 dakikalık, diğeri de 11 dakikalıktır.

Yapmayı düşündüğünüz deney tam 15 dakika sürmektedir.
Eğer zamanı uzatırsanız veya kısaltırsanız deneyde istediğiniz verimi alamamaktasınız.

Bu iki kum saatini kullanarak bu deneyin zaman ayarlamasını nasıl yaparsınız?

11 den sonrasını kendim sayarım:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun

daha öncede soruldu bu soru ve sakın alttaki cevabı söylemeyin yanlış çünkü

<<<<<<< İkisini de ters çevirip başlatırım. 7 dakikalık bittiğinde onu ters çeviririm.
11 dakikalık bittiğinde 7 dakikalık kum saatinde 4 dakikalık zaman kalmıştır.
Onu ters çeviririm, 4 dakika daha geçer ve 11+4=15 dakika ölçülmüş olur. >>>>>>

11 dk lik kum saatini çeviririm bittiğinde tekrar ters çeviririm 7 dakkalık kum saatini referans alarak aradaki 4 dakkanın geçmesini beklerim. 15 dakka olur böylece :)

daha öncede soruldu bu soru ve sakın alttaki cevabı söylemeyin yanlış çünkü

<<<<<<< İkisini de ters çevirip başlatırım. 7 dakikalık bittiğinde onu ters çeviririm.

11 dk lik kum saatini çeviririm bittiğinde tekrar ters çeviririm 7 dakkalık kum saatini referans alarak aradaki 4 dakkanın geçmesini beklerim. 15 dakka olur böylece :)

Cevaplarınız doğru ama ufak ßir hata var. İyi düşünün ;)

PuFFF
HaNGi DeVİRDe YaŞıYORSuNuZ!_?
SeVGiLiM ÇoK SüPeR Bi SaaT aLDı, oNa BaKaRıM BeN!
HeM DeNeYLe FaLaNDa uGRaSaMaM xD

TaBi Bu iŞiN LaTiFeSi
11+4=15 CeVaP VeRİLMiŞ!
DaHa Ne oLSuN _?

PuFFF
HaNGi DeVİRDe YaŞıYORSuNuZ!_?
SeVGiLiM ÇoK SüPeR Bi SaaT aLDı, oNa BaKaRıM BeN!
HeM DeNeYLe FaLaNDa uGRaSaMaM xD

TaBi Bu iŞiN LaTiFeSi
11+4=15 CeVaP VeRİLMiŞ!
DaHa Ne oLSuN _?

15 cevabı doğru da bi açıklama alsaydık. :melek

Abi Mantık SoruLarını BekLiyorum Hep Mat. Hep Mat. Nereye Kadar :melek :D

ilk 7 dakikalıgı çeviririmbittikten sonra 11 dakikayla beraber 7 dakikalıgıda çalıştırırım.7 dakika doldumu işlelem tamamdır..

İkisini aynı anda ters çeviririm...7dklık bitince kalan 4 dk ile tekrar ters çeviirim...11dklık bitince 7dklıktan 4dk geçmiş olcak sonra o 7dklığı ters çevirince 4dk geçicek sadece buşekilde 15dk tamamlanır...

arkadaşlar bu verdiğiniz cevap bana yanlış gibi geldi siz altta yazdıgım gibi bir şey söylüyosunuz ama ben biraz düşününce en altta yazan sonucu buldum bir bakın bakalım dogrumu düsünüyorum

şimdi 7 dakkalık ve 11 dakkalık saatleri aynı anda calıştırdınız
7 bitti ve hemen ters cevirdiniz ne oldu toplam 14 dakka
11 dakikalık bittiğinde 7 dakikalığın içinde 3 dakika kalması lazım değilmi

yani 7 takikalık bitnce 11 dakikalığın içinde 4 dakikalık kum vardır 7 dakikalığı tekrar cevirince o 11 dakkanın içindeki 4 dakika bitince 7 liğin içinde 3 dakka kalması lazım

ozaman da sizin cevabınız 11+4=15 değilde 11+3=14 olması lazım değilmi ?

yanlış sam kusura bakmayın

hocam 7 ve 11 dakikayı aynı anda başlatırız ama henüz deney başlamamıştır 7 dk lık bittiğinde elde 4 dk'lık kum alır ve o anda deneyi başlatırız 4dk'lık kum bittiğnde 11dk'lık saati ters çevirir ve 15 dk'yı sonuçlandırız

tabi bu olayda saati çevirirkenki bikaç saniyeyi saymıyoruz ama anlattığım şekilde 11+4=15 olarak sonuç çıkıyor=)

Geri