Kuran'la dalga mı geçiliyor ?

edebiyatı 5 oLan kimdi? bana bu 4 Lüğü acıklayabilir mi =)

ortada bir dergah var,
devrilir başın yanar.
arkasında tezgahlar,
lemyelit ve leb yutar.

Duman - ReziL şarkısında Sözde daLga geçiLen satır!

Bakalım Duman grubu bunu nsL acıklamıs?

‘Haddimiz değil'

Grup üyesi Kaan Tangöze ise dinle dalga geçmenin kimsenin haddine düşmeyeceğini, bilakis dini duyguları istismar edenleri eleştirdiklerini söyledi. Tangöze, şöyle konuştu:

"Forumlarda İhlas suresiyle dalga geçtiğimizi iddia ediyorlar. Oysa şarkımızda dinin suistimal edilmesini eleştiriyoruz. Dinle dalga geçmek kimsenin haddine düşmez.

Anlatılmak istenen ayet değil, ayete bir gönderme söz konusu değil. Burada anlatılmak istenen bir tezgahın döndüğü ve bir şeyler üzerinden çıkar sağlandığına ilişkin bir eleştiri yapılıyor. Dini duyguları istismar edenler eleştiriliyor.[/SIşZE]"

kaynak

Son satır size yeterLi oLur umarım :sigara:

hocam haklı biraz rahat olmak gerek.bilmeden konuşmamaık lazım.

€rd@ls10;4221966' Alıntı:
bilmeden konuşmuyoruz dostum.bu şekilde yaklaşılmamalı olaya.kısacası ayetlerin şarkıyla türküyle ne ilgisi olabilir...

şimdi ben sana burda taraf olan bi kaç sanatçı ismi veririm peki onLarı neden bu sekiLde yarqıLamıosunuz?

Duman bir Rock grubu oLduqu için mi üstüne gidiosunuz?

bu düpe düz provakatörLüktür... senin o haberi yayınLadıqın kişinin sayesinde buna aLet oLuosun ama bundan bi habersin =)

Mademki Kur'an 'ın ayetleri değiştirelemez, ozaman Türkçe de yazıp okumayın kardeşim. Arapça fontu ekleyip bilgisayarınıza o şekilde yazın.

Bırakın Allah aşkına şu gerici düşünceyi. Adamlar din istismarı yapmıyoruz diyolar siz daha hala yazıklar olsun vs. diyorsunuz.

Şarkının içinden bir cümleyi alıp yorum yapılıyor, bu nasıl bir mantık nasıl bir zihniyet? Adamlar dinle, kuranla veya sizin inançlarınızla dalga geçmiyorlar ki!

Sanata sırf bağnazlık adına bu şekilde darbe vurmaya çalışan zihniyetlere yazıklar olsun asıl!
Ben hayatımda Böyle Bır saçma Yorum Görmedım ne dıyor Bu adam:S

şarkılarınıza dini karıştırmayın..

ceza meza her ne olursa adı olsun..amacı sadece paradan başka birşey olmayan bu legal guruplardan da zaten başka birşey beklenemez..

din sizden hiç bir şey beklemiyor beyler siz de dini dilinize dolamayın..
bırakın allahın dini olduğu yerde kalsın anlayan anladığı kadar yaşamaya çalışsın..
yeryüzünde konu mu kalmadı dine kadar şarkı yapacak .....
saygılarımla

şimdi ben sana burda taraf olan bi kaç sanatçı ismi veririm peki onLarı neden bu sekiLde yarqıLamıosunuz?

Duman bir Rock grubu oLduqu için mi üstüne gidiosunuz?

bu düpe düz provakatörLüktür... senin o haberi yayınLadıqın kişinin sayesinde buna aLet oLuosun ama bundan bi habersin =)

bak dostum duman grubunun şarkılarını parçalarını dinlerim rock müziğini de severim.ayrıca provakatörlük de yapmıyoruz. hepimiz için kutsal bildiğimiz değerlerimizin şarkıya türküye bulaştırılmasını eleştirdim. o kadar.herkesin fikrine de ayrıca saygılıyım.herkesin fikri kendine demokrasi var tartışıyoruz .hiçbir şeye alet olduğum falan da yok sadece haber nitelikli bi konu hakkında eleştirimi ifade ettim.:goz: provakatörlük de yapmıyoruz ayrıca beni az buçuk tanıyorsundur forumda ağır bi ifade kullanmışsın....başka taraf olan sanatçı falan varsa da elştirmemiz gerekiyor sa da ayrıca elştiririz :D

€rd@ls10;4222021' Alıntı:
bak dostum duman grubunun şarkılarını parçalarını dinlerim rock müziğini de severim.ayrıca provakatörlük de yapmıyoruz. hepimiz için kutsal bildiğimiz değerlerimizin şarkıya türküye bulaştırılmasını eleştirdim. o kadar.herkesin fikrine de ayrıca saygılıyım.herkesin fikri kendine demokrasi var tartışıyoruz .hiçbir şeye alet olduğum falan da yok sadece haber nitelikli bi konu hakkında eleştirimi ifade ettim.:goz: provakatörlük de yapmıyoruz ayrıca beni az buçuk tanıyorsundur forumda ağır bi ifade kullanmışsın....

ewet tanıyorum actıqın yandaş haber konuLarını da biliorum :durdurun daha nediim ki =) hadi siyaset böLümünde yapıosunuz da pazar pazar surda güzeL haberLer okuyaLım =)

tabi ki tartışcas edices birbirimize sayqı duyucas... bunLar her insanın hakkıdır...

diosun ki ayetLerin sarkı da ne işi var? o zaman da bende sana 2. defa soruorum Duman rock grubu oLduqu için üstüne gidiLio neden yandaş sanatçıLar böyLe ortaya atıLmıo? biz de ataLım bakalım onları ondan sonra nsL savunmaya geçiosunuz...

benim burda anLatmak istediği üstüne basmak istediğim şey;

o 4 Lükte din istismarcıLarına gönderme yapıLmıs [bknz hüseyin üzmez :durdurun] bunu kendi acıklamalarında da diLe getimişLer...

ama bunu yandaş kesime anLatmak oLdukça güç... anLamayana da meme vermem zaten =)

tasvif etmiyorum dumana yakıştıramadım he bide dumanın avukatlığına soyunanların gerekçelerini merak ediyorum ne demek lemyelit ve leb yutar tamam eleştirebilir bazı kişi veya kurumları doğal birşey ama ayetler üzerinden gönderme yapamaz.
ben birilerine gönderme yapmak için Atatürk'ü kullansam nasıl olur?bundada müziği sanatı savunurmusunuz.değerlere saygı lütfen.

Mademki Kur'an 'ın ayetleri değiştirelemez, ozaman Türkçe de yazıp okumayın kardeşim. Arapça fontu ekleyip bilgisayarınıza o şekilde yazın.

Bırakın Allah aşkına şu gerici düşünceyi. Adamlar din istismarı yapmıyoruz diyolar siz daha hala yazıklar olsun vs. diyorsunuz.

Şarkının içinden bir cümleyi alıp yorum yapılıyor, bu nasıl bir mantık nasıl bir zihniyet? Adamlar dinle, kuranla veya sizin inançlarınızla dalga geçmiyorlar ki!

Sanata sırf bağnazlık adına bu şekilde darbe vurmaya çalışan zihniyetlere yazıklar olsun asıl!

VALLA SANA ÖYLE AĞIR KELİMELER KURARDIM Kİ AKLIN DURURDU ADAM OL SAÇMALAMA TAMAM SAÇMALAMA

Kutsal Kitabımız Olan Kuran-ı Kerim ' E Elini Kötü Amaçla Uzatanın Elini Kırarız Unutmadanda Söyleyelim Aklınızı Başınıza Devşirin

İnsan bazen ne kadar çabuk yobazlaşıyor....bu konunun burda açılmasına ne gerek var...ne alaka....kuranda bir ayette geçen arapça o iki kelime arapça konuşan ülkelerde kim bilir ne anlamlarda ne şekilde geçti hemde milyonlarca kez......samet kelimeside kur an da geçiyor mahallede samet isminde bir fırlama vardı herkes küfür ederdi...a....k.... samedi diye ne oldu ... kuranamı küfrediyorlardı....aşamıyoruz bir takım şeyleri yazık yahu.......

lem yelid ve lem yuled : "o doğurmamış, doğmamıştır"

burda Allahtan bahsediliyor ve arapçada bunun değişik şekillerde kullanılacağını sanmıyorum.

Allahın ayetleri ile dalga geçip,küfür etmekle bir takım şeyleri aşıyorsak bırakın ben yobaz kalmayı tercih ediyorum.

lem yelid ve lem yuled : "o doğurmamış, doğmamıştır"

burda Allahtan bahsediliyor ve arapçada bunun değişik şekillerde kullanılacağını sanmıyorum.

Allahın ayetleri ile dalga geçip,küfür etmekle bir takım şeyleri aşıyorsak bırakın ben yobaz kalmayı tercih ediyorum.

daLga geçiLip küfrediLmiyor aksine Din istismarcıLarına gönderme yapıLıyor ; ) 9.msjı okumanı tavsiye ederim =)

tamam kardeşde ayet kullanmak zorunda mı?
bu rap şarkılarında rock şarkılarında birbirlerine ayetlerle mi diss atıyorlar?

eleştirsin ben birşey demiyorum ama eleştirirken seçtiği kelimelere dikkat etsin.

bir gün mizan kurulacak ve allah ayetinde dediği gibi aranızda ihtilafa düştüğünüz birbirinizi suçladığınız konularda allah size o gün hakem olacak ve kimin haklı olduğunu herkes görecek. ahanda NOKTA

zaten allahımız düşündügüğümz kadar büyükse onların yanlş yapıp yapmadıgına karar verecek ve cezalandıracaktır.Diğer insanlara ne oluyo.

Geri