Kurtlar RTÜK'ü kilitledi

ogamemanya

New member
Reaction score
0
i11073_amag.jpg

Kurtlar Vadisi-Terör dizisi henüz yayına girmeden RTÜK'e şikayet telefonları yağmaya başladı.

04.02.2007 22:45
Bir televizyon kanalında önümüzdeki günlerde yayınlanacağı yönünde reklamı yapılan "Kurtlar Vadisi- Terör" isimli dizi film için, televizyon seyircisi şimdiden Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) izleyici hattını kilitledi.

Her gün onlarca seyirci, RTÜK’ün 444 1 178 numaralı şikayet hattını arayarak, dizinin ekrana gelmesine engel olmaya çalışıyor. Üst Kurul iletişim personeli son birkaç gün içinde 100’ü aşkın seyircinin aynı yöndeki şikayetlerini not etti. Gençler arasında, özellikle okullarda şiddet olaylarının artması nedeniyle tekrar yayınları kanal yöneticilerince kaldırılan, Türkiye’deki devlet-derin devlet-mafya-dış güçler ilişkisini anlatan "Kurtlar Vadisi" dizisi, "Kurtlar Vadisi- Terör" ismiyle yeniden yayınlanmaya hazırlanıyor.

IRKÇILIĞI KÖRÜKLEYECEK

Edinilen bilgiye göre dizi bu kez, daha yayınlanmadan ailelerin, özellikle de akademik kesimin tepkisi ile karşılaştı. RTÜK’ün telefonları onlarca şikayet için her gün aranıyor.

Aramalarda ortak talep olarak dizinin yeniden başlamasına engel olunması ifade edildi. Seyirci, son birkaç gün içinde Üst Kurul’a şikayet yağdırdı. Seyirciler, dizinin yayınlanmasına şiddetle karşı çıkarken, RTÜK’ün de bu yayına engel olması noktasında ortak isteklerini belirtti. Daha önceki seride, çocukların dizi karakterlerinden dolayı şiddete eğilimlerinin arttığını ifade eden şikayet sahipleri, bu serinin ise “Kürtler’e cephe alınmasına sebep olacağını ve ırkçılığı körükleyeceğiniö belirtti.

Ancak, RTÜK’ün bir programa önceden müdahale etmesine yasal olarak imkan bulunmuyor. Herhangi bir program yayınlandıktan sonra Üst Kurul, programın yayın ihlali gerçekleştirmesi halinde müeyyide uygulayabiliyor. Üst Kurul da bu nedenle gelen şikayetleri, dizinin yayınlanacağı kanalın izleyici temsilcisine yönlendirdi. 8 Şubat’ta Show TV’de yayınlanması beklenen diziye yönelik şikayetlerin ne derece etkili olacağı merak ediliyor.

Diziye yönelik şikayetlerin bazıları şöyle:
-Dizinin kesinlikle başlamasını istemiyorum. Daha önce yayınlanan Kurtlar Vadisi yüzünden liselerde çok olumsuz olaylar oldu. Gençlere kötü örnek olacağını ve Kürtlere cephe alınacağını düşünüyorum.
-Dizi fragmanı terörü teşvik edici. Türkiye’nin terör kaynaklı zararı anlatılıyor. Terör örgütü bunu duyarsa çok tehlikeli olacağını düşünüyorum.
-Çocuğuma kötü örnek oluyor. Yayınlanmasın.
-Bu dizi bizi 1970’lere geri götürecek. 1970 kuşağı olarak o günleri yeniden yaşamak istemiyorum.
-Kurtlar Vadisi dizisinin önleminin alınmasını istiyorum. Psikopat bir gençlik yetişiyor.

kaynak : habertürk.com
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=14064&cat=140&dt=2007/02/04

Şahsen ben izLiyorum ama ne PoLat gibi uzun pardesü giyiyorum ne de ters ters bakıp gereksiz yerLerde 'şekiL' sözLer söyLemiyorum ama herkes ben değiL ki :p
ama üLkem insanı kendini Charizard zannedip camdan uçmaya çaLışabiLiyor,kendini PoLat zannedip saçma hareketLerde buLunup dayak yiyorsa şikayetLer yersiz değiL demek oLur bu..
yayınLanırsa izLerim,yaynLanmazsa da banane.. :)

o rütük'ü arayıp şikayette buLunanLar önce sabah şekerLerini izLemeyi bıraksınLar daha sonra 150 bin doLarLık fa-işei daha sonrada Topstar,Hiper star ajdar ,buzda (frikik) dans gibi aptaL şeyLer..vs..vs..ve daha sonra çok değerLi çoçukLarının eLindeki modemi söküp aLsınLar..Daha çok Faydasını görürLer..bnce..

kesinlikle yayından kaldırılmalı..!!!

Özenti miLLet yüzünden artık tv 'de izLeyemiyecez.. neyse her böLümü sinemada yayınLansın bari :D

Haklısın omorfulis onlar şikayet ediyorsa sende et http://www.rtuk.org.tr/sayfalar/GorusOneri.aspx Ben şu sabah brogramlarını
Kadın programlarını şikayet ediyorum. Onları izleyeceğime kurtlar vadisi terörü izlerim. O proqramlarda beni pskopat ediyor.. Şikayet kutusuna öyle yaz pskopat olucam yaz :)

ѕıƒıя∂σкυz' Alıntı:
Haklısın omorfulis onlar şikayet ediyorsa sende et http://www.rtuk.org.tr/sayfalar/GorusOneri.aspx Ben şu sabah brogramlarını
Kadın programlarını şikayet ediyorum. Onları izleyeceğime kurtlar vadisi terörü izlerim. O proqramlarda beni pskopat ediyor.. Şikayet kutusuna öyle yaz pskopat olucam yaz :)

waLLa yapıcam..Sezen Aksu (Çakkıdı) şarkısını sabah şekerLerinden özenerek yazmış zaten..Hikaye şöyLe : Sabah programLarından birinde kadın nın biri kızını biLmem kaç ay ewweL kaybetmiş..ve programa buLunması için konuk oLmuş ağLamış sızLamış..feLan fiLan..daha sonra tabi her programın birde konuğu oLur (şarkıcı) daha sonra konuk şarkıcı şarkısını söyLerken bir bakmış daha 5 dk ewweL ağLayan kadın sahnenin ortasında göbek atio :) tabi bunun yanında bütün seyirciLerde var..NasıL bir zihniyettir bu ÇAKKIDI...

Kurtlar Vadisinin yeni serisinin ırkçılığı körükleyeceği konusu tartışılır
bilinçli bir milliyetçilik anlayışına sahip insan etkilenmez
zaten dizilerde de direk Kürtler şöyledir böyledir denmiyor genelde."teröristler" diyor vatan hainleri diyor onların işbirlikçileri diyor.ama şiddeti körükleyeceğine malesef kesin gözüyle bakıyorum.ben izliyodum diziyi fakat filmini izlemedim.dizide verilen mesajlar güzel aslında.objektif olmak lazım.salt şiddet değil dizi,anlayabilene Türkiye üzerindeki kirli tezgahların iç yüzü de anlatıldı.

Kesinlikle yayınlanmalı; Dizide Türkiye gerçeklerine değilde kabadayılığa eğilim duyan cahil tayfa yüzünden böyle kaliteli bir diziye yazık edilemez.
Seviyesizliğin, laubaliliğin, yozlaşmanın tavan yaptığı program ve dizilerin içinden ay gibi parlayan kurtlar vadisi ekibine sudan sebepler bahane edilip engel olunmaya çalışılmaktadır. Hatta filmi ABD yi o kadar rahatsız etmiştirki her yerde yasaklanması için baskı kurmaya çalışmıştır. Yıllardır tüm dünyaya rambo gibi kahramanlar üretip göz boyayanlar. Polat Alemdarı hazmedemiyorlar.

Ben Bu Diziyi Hiç Sevmem, Hiç Bir Bölümünüde Seyretmedim. Ama Yayınlanması Taraftarıyım. Çünkü O Diziyi Beğenenlerde Var , Beğenmeyen de Olursa Kapatsın Seyretmesin Bence...

ya kimse zorla acıp tv başına oturtmuoki sizi sizene kardeşim isteyen izler istemeyen izlemez.sanki biri silah dayıyo kafaya otur izle diye

IRKÇILIĞI KÖRÜKLEYECEK

ne kadar riya kokan bir açıkLama..BiriLeri KurtLar Vadisinden aLması gerekenLeri mafyaLık yangabozLuk oLarak aLmış oLabiLir..Ama bizLer KurtLar Vadisinden siyasetten medyaya, iş adamı sandıkLarımızdan kurtarıcı sandıkLarımıza herkesin bir biLinmeyenini keşfetmiş oLduk..
Bu fiLm ırkçıLığı değiL körükLerse
MİLLİYETÇİLİĞİ körükLer..Eee bu da sadece bir kesmin korkuLu rüyası oLur teLevoLeLerLe bbg LerLe kuşum aydın sedaLarLa miLLetin köreLttikLeri MiLLiyetçiLiğin tekrar aLevLenmesi...

bence yayınlanmalı amerıkalıların hangı fılmınde sılah kan yokkı bu dızıde olsa ne olur bence mutlaka yayınlanmalı bu dızılerın encok ızlendıgı yerler dogu tarafları yayınlandıgında terör örgütünün kürt halkını nasıl kandırdıgınıda gözler onune serer ve ınsanlar bazı seylerın nekadar yalan ve yanlıs oldugunu anlar bence yayınlansınkı dogudakı halkımız terör örgutunun yalanlırını gorsun

Şİmdi Aradım benim Adımı Soyadımı Mesleğimi sordular...

YAYINLANSINDA... İNSAN HAKLARI DİE YOLLARA DÖKÜLEN İPNE BAŞI APO NUN POSTERLERİNİ AÇANLAR GÖRSÜNLER ... !

Aradaşlar araYın 444 1178

YAYINLANSIN..!

bu teröre giden para okul a gitmesini istiyorsanız o numarayı siz arayın ve lütfen yayımlayın deyin. insanlarımız bilinçlensin artık!

İzlediğim bir dizi. Ama bilinçsiz ve cahil insanımızın sayısı çok fazla oldugu için yayınlanmaması taraftarıyım. Ne yapalım ben şahsım adına sevdigim bir diziden vazgeçebilirim.
Ayrıca o sabah programları, televoleler, aptal akşam haberleri (magazin içerikli olanlar) ve benzeri saçma programlar yüzünden tv izlemiyorum artık. Eski TRT zamanına dönmeyi isterdim.

güzel bi dizi birazda olsa insanın kafasını dağıtıyor bence kaldırılmamalı zararlılığı konusunu tartışmak istemiyorum zararlıysa izletmesinler....Zor ama....:)

kesınlıkle desteklıyorum bence telefon edenlerde PKK lılardır. izlemeden ıcınde ne oldugunu bılmeden protesto edıcek ancak gerızekalılardır aydınlar degıl ve bence o kadar tepkı almısken aynı sekılde hareket etmez dızı yapımcıları kesınlıkle PKK nın parmagı var bu ıste .....

Geri