Kurtlar Vadisi mi Salaklar Vadisi mi?

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Kurtlar Vadisi mi Salaklar Vadisi mi?

Televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ'dan Kurtlar Vadisi'ne ağır eliştiri geldi. İşte Aytuğ'un yazısının konuyla ilgili bölümü:

Sakarlar Vadisi: Kusu

Yahu nedir bu Polat Alemdar'ın beceriksiz adamlarından çektiği? Daha önce kendilerine emanet edilen adamları ya ellerinden kaçırdılar, ya ölümlerine neden oldular. Her baskınları, her operasyonları ayrı hezimet. En yakın arkadaşları Abdülhey'e sahip çıkamadılar, Aron Feller gidip, adamın aklını aldı. Serseri mayın gibi ortalıkta dolanan Abdülhey sonunda Polat'a patladı... Neden? Polat'ın yeni şoförü ile Memati, Abdülhey'in üzerini adam gibi arayamadıkları için... Abdülhey, sakladığı bıçağı çıkarıp, Polat'ı deşiverdi. Sonra da Memati'nin iki kurşunuyla yere serildi... Bu, Polat ile Abdülhey'in kaçıncı yaralanışıdır, ben artık saymayı çoktan bıraktım. "Abdülhey ölecek mi, ölmeyecek mi?" diye papatya falı açmaktan da vazgeçtim. Bence doktorlar bu kez Polat ile Abdülhey'e dikiş atmasın, fermuar taksınlar. Nasıl olsa iki bölüm sonra yeniden "açmak" zorunda kalacaklar!.. Dost acı söyler: 7 yıldır büyük bir dikkatle izlediğim Kurtlar Vadisi'nde kan kaybedenler sadece Polat ile Abdülhey değil. Temcit pilavından artık mideler kalktı. "Kurtlar Vadisi: Pusu" giderek "Sakarlar Vadisi: Kusu"ya dönüşüyor. Benden söylemesi...

Kaynak

Adam haklı ve iyi yorum yapmış =)
Yani işin ayrıntısına girsek daha çok fazla saçma şeyler çıkarılabilir vadiden...

Mesela bana en saçma gelen 80. bölümde o çocukların AK-47 (Keleş) silahlarıyla (hemde 5-6 birden) hiç durmadan Polat ve adamlarına ateş etmesi oldu... Ya harbiden bazen çok fazla saçmalıyorlar. Gerçekte o keleşlerin 1 tanesi o sahnede polat ve adamlarını elek gibi yapmaya yeterdi...
Ne yazıkki silahlı sahneler bana en saçma gelen sahneler.
Bir de adam öldürülen sahneler... Tavuk bile o kadar kolay ölmez yahu...

Abdülhey, sakladığı bıçağı çıkarıp, Polat'ı deşiverdi

iyi de oradaki bıçak Polat'ın bıçağı Abdul bıçak saklamıyor ki :) Eleştirmen bence daha dikkatli izlesin vadiyi...

Ama diğer yerlere gelince haklı bazı şeyler çok sıkmaya başladı sürekli bir iskender feller polat 3lüsünde geçen olaylar...

sakız gibi uzadı bu dizi eski tadı yok artık. izlemeyi bırakcam bu gidişle

Adam iyi yazmışta bir şeye dikkat etmemiş. Abdülhey sakladığı bıçağı saplamıyor; bıçağı Polat'tan alıyor. Gerçi bu şekilde daha saçma olmuş. Ya Polat'ın belinde bıçak olmasaydı Abdülhey boğarak mı öldürmeye çalışacaktı?

ya aslinda evet kalite dustu vadide buna etkenlerden biriside basbakani kurtarmak icin camiye kostugu ve yaralandigi donemlerde dizi ara vermis ve ekrana donusunde ise bir gariplik olmustu oncelikle kanal degistirmisti ki normal olabilir ve ikinci olarak tamamen olaylara tarafsiz bakmayi birakmis ve taraf tutmaya baslamisti ve suan her bolumde taraf tuttuklari ,acikca belli oluyor bunun belli olmamasi icin ise her tarafa mesajlar yolluyolar ama izleyici neyin neoldugunu biliyor..

baska bir seyde su
bir atasozunde 'AT SAHIBINE GORE KISNER' der yani sahibi yigitse isini yapabilense atta onun yaninda yigit kuvvetli ve onun yaptirimlarina uyabilen olmalidir
gelelim bunun vadi ile alakasina
yahu bu abdulhey polatin yaninda yapmadik sakarlik koymadi adamin kayinpederini bile oldurdu
hic bir isi tam yapamadi
iskenderin yanina bir gitti bir gecede uc isi birden halletmeye basladi
sizce bu abdulheyin mi becerisi
iskenderinmi akli
yoksa polatinmi safligi
karar sizin

artik zevk vermiyo eskiden oktay kaynarca vardi o gitti her sey bitti bence
simdi uzatmayi oynuyorlar yaki9nda kalkarsa hic te anormal olmaz
artik bu kurtlarin degil kurtcuklarin vadisi oldu

ben tvden seyretmiyorum uygun bir zamanımda youtubeden atlaya atlaya seyrediyorum. 25. bölümden beridir iskenderin şahsi showlarını seyediyoruz. ve hala daha devam ediyor.. izleyici sıkıldı diye düşünüyorum. bazı sahnelerin amatörce çekimleri beni tebeüssüm ettiriyor. star ile atv nin ekranı bana hep sönük ve solgun gelmiştir ve kaldı ki yeni kanalında taraflıca bir tutum sergiliyorlar gibi geliyor.

kurtlar vadisi salaklar vadisimi bilemem ama kurtlar vadisi AKeePee olduğu kesin çok güzel reklamını yapıyorlarr

Geri