Kutuptan kutuba tünel açsanızda...

Dünyanın ortası cehennem olduğuna göre kesin

Sinirli bi zebani topu keser:eek:ha

sorunun cevabı yerçekiminin nerede olduğuna bağlı :D
soruya göre yerçikimi merkezde ise;
diyelimki kuzeyden attık, merkeze kadar düzgün hızlanan hareket yapar. herhangi bir yere çarpmadan devam ederse, merkezi geçtikten sonra düzgün yavaşlayan hareket yapar. ivmesi azalır ve en sonunda durur. [şu anda güneydeyiz.] yeniden merkeze doğru, yani kuzeye doğru düzgün hızlanan harekete başlar, ivmesi artar. sahip olduğu potansiyel ve kinetik enerjiye bağlı olarak bu işlem biraz daha devam edebilir. nihayetinde merkezde durur. bu olay şuna benzer;

20r49wk.jpg

A noktasında düzgün hızlanan hareket yapar. B noktasını dünyanın merkezi kabul edelim. B noktasından sonra yavaşlar, C Noktasında durur diyelim. B noktasına doğru yeniden hızlanır vs. vs.
En sonunda B noktasında durur! :D
:hhman:

tabi ki merkezde kalır...ayrıca üstteki arkadaşın da anlatımına teşekkür ederiz

sorunun cevabı yerçekiminin nerede olduğuna bağlı :D
soruya göre yerçikimi merkezde ise;
diyelimki kuzeyden attık, merkeze kadar düzgün hızlanan hareket yapar. herhangi bir yere çarpmadan devam ederse, merkezi geçtikten sonra düzgün yavaşlayan hareket yapar. ivmesi azalır ve en sonunda durur. [şu anda güneydeyiz.] yeniden merkeze doğru, yani kuzeye doğru düzgün hızlanan harekete başlar, ivmesi artar. sahip olduğu potansiyel ve kinetik enerjiye bağlı olarak bu işlem biraz daha devam edebilir. nihayetinde merkezde durur. bu olay şuna benzer;

20r49wk.jpg

A noktasında düzgün hızlanan hareket yapar. B noktasını dünyanın merkezi kabul edelim. B noktasından sonra yavaşlar, C Noktasında durur diyelim. B noktasına doğru yeniden hızlanır vs. vs.
En sonunda B noktasında durur! :D
:hhman:

güzel anlatım ve katılıyorum :victory

Arkadaşlar böle bir tünel kazarsanız dünyanın manyetik alanının yönü ve şiddetiyle hem o top hemde dünya üzerindeki her şey tünel etkisininde katılımıyla resimde ki topun hareketi yönünde hızlı bir döngüye başlayacak bu döngü o kadar hızlanacak ki sonunda savrulan herşey tozlaşacak ve ardındanda bu sürtünme kuvvetinin etkisiyle dünya parçalanacak veya yanmaya başlayacaktır.Yani kıyamet olur herhalde...

Topun merkezde kalabilmesi için atmosfer etkenini devre dışı bırakmalısınız...

bu açıklama yanlış... zaten top neden dışarı çıksın biz tünellerin ağzını kapıyoruz:)

bu açıklama yanlış... zaten top neden dışarı çıksın biz tünellerin ağzını kapıyoruz:)

Eğer tünelin iki ağzıda kapalıysa top yine manyetik alan etkisinden dolayı kuzey kutpundaki kapağın hemen altında durur ve lapağa basınç yapar.O basınç topa ne yapar onuda bilmem....

top patlar

Sıcaklık artacağından genleşen hava basınç yaparak topu patlatır. Patlak topta çekim merkezinde durur.:goz:

ee ene olucak bu topun hali oksuz yetim kalir bu kadar kisi bahsettigi icin unlu olur tvlerde reha muhtarda annesinei filan arar artik

Tabikide merkezde kalır çünkü yerçekimi kuvveti topu çeker.

hey

daha önce verilmişti..... jrblue arkadaşıma katılıyorum ...

ya arkadaşlar siz ne kadar acımasızsınız zavallı topa neler yapıyorsunuz yazık değilmi sadece bir soru için dünyayı delip zavallı topuda içine atıyorsunuz sonra ne olacak hali diyorsunuz cık cık

Brezilya'ya yakın bi noktada sabit kalır :hhmanD

:gulumseCocuk:

D mıknatıs özelliğinden dolayı merkezde asılı kalır. bu mantıkla çalışan cihazlar var ya arkadaşlar ordan hatırladım.Levitron mu ne ole bişe var aratın googlden görürsünüz :)

Bence kuzey kutbundan girer güney kutbundan çıkar çünkü eğer o tüneli kazdıysak yer kürenin çekirdeğinide yok etmişiz demektir çekirdek yok olunca yerçekimi diye bişey olmaz

çok kötü saçmaladın be :D:D bi tane top için aççağın delik ne kadar büyük olucak da yer kürenin çekirdeğini yok edicek. bu çekirdek snn çitlediklerinden diil kardeş :D

Merkezde Kalır

top 1 metronom gibi 1 kuzey 1 güney yapıp durur :)

Geri