LüTFeN Yardım ! Mavi eKran Sorunu ;-(

KiLLinq-LoNeLiNeSs

OrijiNaL jojuK®
Reaction score
0
Arkadaşlar Dünden ßeri Kafayı Sıyıracam .. Googlede Araştırıyorum Heryerde Aynı Cevaplar Ama Tamam Sorunu Çözdüm Diyen Yok. !

Araştırdım Araştırdım Mağlesef Çözüm ßulamıyorum

Şimdi Dün Lanet Olsunki Microsoftun Sitesinden Güncelleme Yaptım Herşeyi Güncelledi.

En Son İnternet Explorer 8'i Güncelledi..

Restart Atmamı İstedi Tamam Dedim Bastım Restart Attı Ve Açılıştaki Hata ;

fdse9i.jpg

Hatanın Kısaca Adı ; UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

Harddiskini Değiştireli 1 Ay Oldu Yani Harddiskle Filan Nebiliyim Kasayı Yerinden Oynatmadım

Herşey Güncellemelerden Sonra Oldu.Şimdi Napıcam ?

ßana Kesin ßi Çözüm Söyleyin. Son Yer Olarak Burayı Seçtim ßurdada Çözüm Olmassa

Pcyi Atıcam. Artık Sıkıldım Ram Hdd aLmaktan. Değiştir Filan Demeyin Rami.

Herşeyi Yaptım. Ramleri Çıkardım Taktım Hddyi Çıkarıp Taktım.

Sonra İnternetten Bu Sorunun Çözümü Diye Bi Program Vermişler İmage Hağlinde

Onu Cd ye Boot Ettim Denedim.

Tekrar Format Atmayı Denedim.

Chkdsk /r

Chkdsk /p

Fixboot

ßunlarıda Denedim

Yani Kısacası Denemediğim Kalmadı Ama Mağlesef Olmuyo Olmuyo Olmuyo:mad:

Sorunu Yaşayıpta Çözenlerin Yardımlarını Bekliyorum..

Lütfen Çok Acil!

C Diskini Komple Formatla Yeniden Windows Kur İe 8 Sorununu Bende yaşadım Formatla Düzelir Sonrada Firefox Kur

C Diskini Komple Formatla Yeniden Windows Kur İe 8 Sorununu Bende yaşadım Formatla Düzelir Sonrada Firefox Kur

Dstm Kaçkere Denedim Yaptım Olmuyo.! Yeni Bi Xp mi İndirsem Dicem Ama Alakası Yok C:/yi Komple Siliyorum Biçimleniyo..

Pc Res Atıyoya Oraya Geliyo Res Atıyo Tekrar Başladığında ßi 39 Dakika Çıkması Lazım.

Tam Oraya Geldiğinde 39 Dakika Yerine ßu Ekran Çıkıyo Formatta Atamıyorum Yani !

Harddiskinde Önbellek Sorunu Var Malesef :(

Aynısını Çok Yaşadımda Biliyorum Teknşk Servisim Olsun O Kadar İnanmıyorsan Birinden Ödünç bi Harddisk Bul Dene

Dstm İnanmadığımdan Diil Neden İnanmayım. Ama Kesin ßi ßilgi Olsun Diye Neyse ßölüm Modundan Kesin ßi Cevap ßekliyorum Lamagro. Sana Güveniyom Kesin ßişi Söyle Ya Eğer Hdd Veya Ramleri Filan Değiştirceksem Pcyi At De. Yok Çözüm Varsa Çözümü Söyle Lütfen

Fdisk at cözülür sorunun.Kolay gelsin :)

Arkadaşım Gayet Basit Geliyor Sanada Elinde Bi Ram Bide Hdd Olursa Sorunu Çözmek Zor Birşey Değil Benim Görüşüm %90 Hdd Tabi Lamagro Ne Der Bilemem

Vista sp2 yi geç gıybet etmek istemem ama xp ye yapılan bir saldırı olabilir.Zaten xp win2000 nin paketi olduğu için NT serisinde mavi ekran vardır.Bende senin yaşadıklarını yaşadım nefes aldırtmıyodu okadar kızdırıyoduki beni 10saniye içinde 30 yeniden başlat yaptım...Bu uzun bir konu...
Sana tavsiyem 64 bit destekliyosa 64 bit desteklemiyosa 32 farketmez ama msdn orji vista sp2 ultimate ye geç...

Dstm İnanmadığımdan Diil Neden İnanmayım. Ama Kesin ßi ßilgi Olsun Diye Neyse ßölüm Modundan Kesin ßi Cevap ßekliyorum Lamagro. Sana Güveniyom Kesin ßişi Söyle Ya Eğer Hdd Veya Ramleri Filan Değiştirceksem Pcyi At De. Yok Çözüm Varsa Çözümü Söyle Lütfen

Selamlar ;

Artik bolum modu degilim. Ama tabiki her sorun gibi buna da bircok cozumum olacaktir. Cunku daha once yasadim.

Benzer problem benim pcmde de vardi(Laptop) birgun yavasladi format attim ve o gunden sonra hep ayni problemi yasadim surekli..

Sonra servise aldim pcyi yaklasik 1 ay kadar testler yaptim. Harddisk baska laptopta calisti. Ramlar baska laptopta calisti ama hicbirsey bulamadim pcde uzunca bir sure.

En son biraz daha dusunmeye karar verdim. Sorun anakartta olabilir diye anakarta yogunlastim. Ve sorunu buldum. Kuzey koprusu..

Lanet kuzey koprusu tam format esnasinda rama erisemedigi bolum oluyor. Erisemeyince direk mavi ekran veriyor ve formata yeniden basliyoruz. Uzunca bir sure denedim.

Ve israrla denememin karsiligi ne oldu biliyormusun. Birgun pcye kuruldu ;)

once vista bussiness kurdum bilgisayara. Hic sorun yasamadan hemde. Sonra xp kurayim dedim yine ayni mavi ekrani aldim. Ama farkettim ki birgun yazacak o sektoru.

Israrla denedim. Inanmayacaksin belki ama 300 kez format attim. Ve kuruldu bilgisayara. Sonra hemen yedegini aldim isletim sisteminin. (Acronis True image ile)

sonra format attim tekrar bilgisayara. Ve yine mavi ekran aldim. Inan saka gibiydi yasadiklarim. 10 yildir piyasanin icindeyim ve kendi bilgisayarimi bir turlu tamir edemiyorum : )

yedekten kurdum bilgisayari ve hala oyle kurmaya devam ediyorum.

Tavsiyem ne olacak;

Linux kurmayi dene bilgisayara. Eger bir sorun yasamazsan arkasindan xp kurmayi dene
xp olmuyorsa vista vista olmuyorsa windows 7

sakin pes etme cunku kurulacak. kac tane dostuma danistim bu konuda onlarda incelediler benim bilgisayari ve tek cozum anakarti degistirmek dediler. bu sekilde bu bilgisayara kuramazsin dediler. ama ben kurdum israr ettim.

linux kurmayi dene arkadasim. sonra geri kalan diskleri komple linux altinda gozden gecir.

bolumu eger silmediysen force komutu kullanmani tavsiye edecegim onu da anlatirim oncelikle denemen gereken linux win vista ve win7 kurman olsun

birinden biri kurulursa bana haber ver bir sekilde beraber cozelim su problemi cunku inan bende cok cektim bu problemden.

fikrimi merak ettigin ve guvendigin icin de tesekkur ederim. insallah beraber cozecegiz.

Kolay gelsin.

Öncelikle Teşekkür Ederim Lamagro Cevabın İçin. Dstm Linux Nedir Nasıl Kurulur Onun Hakkında Pek Bi Bilgim Yok Mağlesef ßen Vistaya Geçmiştim Sonra Xp Ye Geçtim Güncelledim Gitti. Fdisk Atsam Sorun Düzelirmi Sence ?

Böle Bişe Banada Geldi Başka Xp Cd Kulla Ve Sorun Ntfs Dosya Sistemi Zarar Görmüş Eğer Olmazsa 2 Bi Hdd Ile O Bölümü Yeniden Yaratarak Yapabilirsin..

Kolay Gelsin.

Selamlar ;
Sorunu biraz daha arastirdim sanirim disc headerlari ucmusta olabilir. Fdisk ile duzeltebilirsin tabiki eger boyle bir sorun ise. Duzelmez ise sanirim linux a ihtiyacimiz olacak : )

Eger icindeki veriler (varsa) onemsizse harddisk i komple bicimlendirmeni oneririm. Eger fdisk ise yaramaz ise alternatif yontemlere basvuralim ;)

Kolay gelsin.

Aynı sorunu ben de dell laptop da yaşıyorum. format atıcam biçimlendiriyo kura geçtiğinde bu ekran çıkıyo sanırım Hdd bozuk.

İçindeki Dosyalar Çok Önemli Ama Göze Aldım Yapacak Bişi Yok Fdisk Atıcam.

Lamagro Bana Kısa Ve Öz Anlatabilirmisin Fdisk Nasıl Yapılır İnternetten ßaktım..

win98 Filan Diyo. Disket Diyo. Anlamadım Disketlemi Olacak Cd İle Olmazmı.?

Kısaca ßi Anlat Onu Deneyelim Olmassa. Linuxu Denerim Araştırıp Oda Olmazsa Pc Çöpe

İçindeki Dosyalar Çok Önemli Ama Göze Aldım Yapacak Bişi Yok Fdisk Atıcam.

Lamagro Bana Kısa Ve Öz Anlatabilirmisin Fdisk Nasıl Yapılır İnternetten ßaktım..

win98 Filan Diyo. Disket Diyo. Anlamadım Disketlemi Olacak Cd İle Olmazmı.?

Kısaca ßi Anlat Onu Deneyelim Olmassa. Linuxu Denerim Araştırıp Oda Olmazsa Pc Çöpe

Selamlar ;

Oncelikle sunu deneyelim elinde sanirim xp cdsi vardir. Kurtarma konsolundan fdisk e benzer fakat komutlari biraz daha karmasik olan diskpart uygulamasiyla kurtarmayi deneyelim.

kurtarma konsolunu actiktan sonra diskpart yazarak uygulamayi calistir. eger bilgisayarinda tek harddisk var ise arkasindan diski secmemiz gerekecek. tek hdd oldugunu varsayarak komutlari sirasi ile yaziyorum.

Kurtarma konsoluna girdikten sonra

Diskpart
select disk 0

list partition

list volume

bunlarin listesini alip resimlerini eklersen basliga devaminda gelecekleri yazabilirim.

suan yazamiyorum cunku veriyi kurtarabiliriz diye umuyorum : )

Kolay gelsin.

Kardeş Bide Şöyle Yapabilirsin Bir Arkadaşının Pcsine Bağlasan Harddiski Verilerini Onun Harddiskine Kopyalarsın Boş Yeri Varsa Ona Kopyalarsın Nasıl Olsa Harddisk Çalışır Şayet Ordada Kopyalarken Felan Hata Verirse Yeni Bir Harddisk Almak Zorunda Kalırsın Ama Hata Vermezse Kopyaladıktan Sonra Disk Yönetiminden Sürücüleri Silip O Halde Pc'Ne Takarsan Çalışma İhtimali Yüksek Bişey Daha Soracağım Harddiskinin MArkası ne ??

Geri