Laİklİkle Oynamak Haİnlİktİr

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, milli bütünlüğün devamının sağlanmasında, ülkenin bölünmezliği ve yaşamın laik temelde sürdürülmesi ilkelerinin özellikle çok önemli olduğunu belirterek, ''Büyük Atatürk'ün Cumhuriyeti bu iki temel ilke üzerinde yükseltmesi, onun büyük öngörüsüdür. Bu iki temel ilke ile oynayanlara Atatürk söylevinde 'vatan haini' damgasını vurmuştur'' dedi.

Harp Akademileri Komutanlığının 2007-2008 eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan Orgeneral Aksay, bu dönem toplam 814 personelin eğitim ve öğretim göreceğini, ayrıca, 21 ülkeden 51 misafir askeri personelin de Harp Akademilerinin eğitim ve öğretimine katılacağını belirtti.

Türkiye'nin çok zor bir coğrafyada bulunduğunu ve ülkenin konumunun hiçbir Avrupa ülkesine benzemediğini ifade eden Aksay, bu konumundan dolayı da Türkiye'nin maruz kaldığı tehdit ve tehlikelerin hiçbir Avrupa ülkesi için söz konusu olmadığını söyledi.

Aksay, bu coğrafyada güçlü olmayan devletlerin tarihten silindiğinin bilinen bir gerçek olduğunu belirterek, ''Güçlü olmanın vazgeçilmez koşulu ise güçlü bir orduya sahip olmaktır'' dedi.

Silahlı kuvvetlerin gücünün belirli bir teşkilat içinde insan, silah ve malzemelerden oluştuğunu, teknolojiyi yaratan, teşkilat kuran ve işleten, taktik ve stratejiyi geliştiren ve sonuçta mücadeleyi kazanan insan olduğu için insan unsurunun en önemli faktör olduğunu vurgulayan Aksay, insana yapılan yatırım sonucunda elde edilecek hasılanın maddiyatla ölçülemeyecek kadar değerli olduğunu söyledi.

Aksay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en üst düzey bilimsel kuruluşu olan Harp Akademilerinin de kendisine emanet edilen Türk gençlerini ve asker-sivil üst düzey personeli bu doğrultuda en güncel bilgilerle donatmak üzere tüm imkanlarıyla seferber olduğunu kaydetti.

Harp Akademisi personeline seslenen Aksay, görevlerinin onur verici olduğu kadar ağır sorumlulukları da beraberinde getirdiğini, ancak bu kutsal görevi en iyi şekilde başaracaklarına inandığını söyledi.

Aksay, öğrencilere seslenirken de, ''Geleceğin harekat ortamı binlerce belirsizlikle dolu olacaktır. Belki de bir harekatın başlayıp başlamadığının dahi farkında olmayacaksınız. Çünkü harekat tanklar, gemiler ve uçaklarla değil, bilgi savaşı ile başlayacak. Bu savaşta ön alan, proaktif davranan, bilgiye en çabuk ulaşan ve onu kendi amaçları doğrultusunda cesaretle kullanan, zafere giden yolu açmış olacaktır'' dedi.

Bu mükemmel eğitim öğretim ortamında öğrencilere bilginin yanı sıra, tüm yaşam boyu çalışma alışkanlığı ve karmaşık durumlarda paniğe kapılmadan mantıklı düşünme ve sonuca ulaşma metodunu öğreteceklerini anlatan Aksay, ''Ancak unutmayınız ki sizlere kazandırılacak bu özellikler, bir başlangıç noktasıdır. Kendinizi sürekli yetiştirme ve güncel kalabilme sorumluluğu sizdedir. Böylece zafer teknoloji ile barışık en bilgili, en eğitimli ve en cesaretli komutanların emrindeki en güçlü ordunun olacaktır. Diğer yandan akla ve bilime dayalı, sürekli gelişime ve değişime açık, Atatürk ilke ve devrimlerinin rehberliğinde olgunlaşmış fikri temele dayanan kuvvetli bir entelektüel yapı da kazanacaksınız'' diye konuştu.

Aksay, öğrencilerden fikirlerini çekinmeden, yerinde ve zamanında serbestçe söylemelerini, iyi bir araştırmacı olmalarını, problemlere geniş açıdan bakmaya çalışmalarını isteyerek, şunları söyledi:

''Yoğun akademik süreç içinde kendinizi geliştirirken, Ulu Önder'in gösterdiği yolda, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ve Türkiye Cumhuriyetinin laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti yapısının muhafazası, temel ilkenizdir. Milli bütünlüğümüzün devamının sağlanmasında ülkenin bölünmezliği ve yaşamın laik temelde sürdürülmesi ilkeleri özellikle çok önemlidir. Büyük Atatürk'ün Cumhuriyeti bu iki temel ilke üzerinde yükseltmesi, onun büyük öngörüsüdür. Bu iki temel ilke ile oynayanlara Atatürk söylevinde 'vatan haini' damgasını vurmuştur. Bu nedenledir ki, çalışmalarınızda bu temel ilke uygarlık bayrağı olarak görülecek ve her zaman motivasyon kaynağınız olacaktır.''

Aksay, tüm öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diledi.

Törende daha sonra Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın da ''Milli Bütünlüğümüzün Vazgeçilmez Bir Unsuru Olan Türk Dilinin Gücü, Türk Dilinin Geliştirilerek Korunması Önündeki Engeller ve Türkçe'nin Doğru Kullanılması'' konulu ilk dersi verdi.

Akalın, Atatürk'ün Türk milletinin dilinin Türkçe olduğunu açıkça belirttiğini hatırlatarak, ''Millet olarak varlığımızın sürmesi, milli bütünlüğümüzün korunması açısından Türkçe asla vazgeçemeyeceğimiz unsurların başında gelmektedir'' dedi.

Törende konuşmaların ardından Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'a günün anısına bir şilt sundu.

Törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Milli Güvenlik Akademisi komutanları, müdavimleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve konuklar katıldı.

İnternetAjans

Laiklik ile oynandığı falan yok... "Laiklik ile oynanıyor"muş gibi gösterilmek istenen bir hava var sadece... ortada fol yok yumurta yok bir "Laiklik elden gidiyor, yetişin" furyası aldı başını gidiyor... çok meraklıyız felaket tellallığı yapmaya ama millet "yemiyor" artık bunları...

Bencede laiklikle kimse oynamıyo sadece laikliği çarpıtıyorlar bence ilk önce laikliğin kelime anlamını kavramak gerek diye düşünüyorum.

Bazı çevreler laiklik kavramını ısrarla küçümsüyorlar ve hafife alıyorlar...Bugün Irak'ta mezhepler arası çatışma varsa (ki sadece Irakta'da değil Pakistan ve Afganistan'da da bununla ilgili olaylar yaşandı), başka bir deyişle Ortadoğuda savaş varsa şayet bunun başlıca nedenlerinden biriside laikliğin olmamasıdır...Zira laiklik inançlara saygıyı öngörür ve onları korur...Ortadoğuda mezheplerin birbirleriyle çatışma halinde olmasının ve birbirlerini katletmelerinin temel nedeni Ortadoğuda "laiklik" diye bir şey olmamasındandır..İşte bizim laiklik konusundaki hassasiyetimiz burdan gelir...akp'li arkadaşlar ezbere konuşur dururlar bu konuda...yok efendim paranoyakmışız biz, laikliğin elden gittiği felan yokmuş, hepsi safsataymış geçin bu işleri...akp'liler önce laikliği içlerine sindirmeyi ve bu kavramı hafife almamayı öğrenecek...Bugün dünyada barış istiyorsak eğer, laiklik kavramını özümsemeli ve ona sahip çıkmalıyız...Aksi halde dünya din savaşları yüzünden büyük bir felakete sürüklenecektir....

Deff;heo boş konuşuyoruz.Bizler yazıyoruz çiziyoruz,anlatmaya çalışıyoruz ama karşı taraf anlıyamıyor sanıyoruz.Oysa onlar da anlıyor da,anlamak istemiyorlar,işlerine gelmiyor.Biz günlerce boş yere neleri tartışıyoruz,hep aynı konuları genelde laiklik ana başlıgında tartışıyoruz.Bunları çocuklar bile anlayabilecek düzeyde konularken,kimse kimsenin ibadetine karışmazken,üstelik bagnazlıklar nedeniyle toplum hergün yepyeni haberlerle karşılaşırken,karşı tarafı neden anlamak istemezler?Söyleyeyim.çünkü ülkenin tamamını istiyorlar,uzlaşmak gibi bir tutumları yok.Bunlar yüzyıllık ihanetin bugüne yansıyan yüzü,yüzyıl önce ingilizle,yunanla iş tutanlar bugün İsrail'le,AB-D ile,İngiliz'le iş tutarak,onların emperyalist planlarının bir parçası oluyorlar.Bilmiyorlar mı ki bu ülkenin hepsini istemenin,daha dogrusu illa bizim istedigimiz gibi yaşayacaksınızın,gün geçtikçe radikal olmayan kesimin bogazını sıkan halkası olmaya çalışmalarının,bu ülkeyi bölmeye götürecegini,en azından kaosa sürükleyip,toplumun canını yakacagını göremeyecek kadar aymaz mı bunlar?
Hasan Aksay paşam benim filo komutanım ve daha sonrada üs komutanımdı.Kendisini çok severdim ve oda beni çok severdi ve bana "adamım" derdi.Aksay paşam;ihanet çemberine karşı "adamın" hazır ve emrine amade...

Bencede Laİklİkle Oynanmamali Kaldirin Gİtsİn Bence Çok SaÇma

kadıasker;2165009' Alıntı:
Laiklik ile oynandığı falan yok... "Laiklik ile oynanıyor"muş gibi gösterilmek istenen bir hava var sadece... ortada fol yok yumurta yok bir "Laiklik elden gidiyor, yetişin" furyası aldı başını gidiyor... çok meraklıyız felaket tellallığı yapmaya ama millet "yemiyor" artık bunları...

Arkadaşa katılıyom. kuyruk acısı olan çıkıp laiklik elden gidiyo cumhuriyet satıldı diye anırıp duruyo baykal bi örneğidir. meydanlarda berabger bağırdıkları şimdi küfür edior. Atam sağ olsa kafasını keserdi bunların.

Arkadaşa katılıyom. kuyruk acısı olan çıkıp laiklik elden gidiyo cumhuriyet satıldı diye anırıp duruyo baykal bi örneğidir. meydanlarda berabger bağırdıkları şimdi küfür edior. Atam sağ olsa kafasını keserdi bunların.

bunun başka bir açıklaması yok zaten aslında olayı herkes biliyo ama işlerine gelmiyo

burada laikliği boşverin diyen arkadaşlar sanırım daha onun ne demek olduğunu bile bilmiyorlar. burası bir tartışma ortamıdır. bırakın gitsin diyebilecek kadar ülkemizle ilgisizseniz yorum yazmayın be arkadaş. varsa bir yorumun yazarsın yoksa okur sayfayı kapatırsın.

''TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK''

burada laikliği boşverin diyen arkadaşlar sanırım daha onun ne demek olduğunu bile bilmiyorlar. burası bir tartışma ortamıdır. bırakın gitsin diyebilecek kadar ülkemizle ilgisizseniz yorum yazmayın be arkadaş. varsa bir yorumun yazarsın yoksa okur sayfayı kapatırsın.

''TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK''

SENIN GIBI ULKEMLE LAIKIZ DIYECEK KADAR ILGILENMIYORUM MERAK ETME FORUM SAYFALARINDA TARTISACAK KADARDA ILGILENMIYORUM NASIL ILGILENDIGIMI DIYEYIM SANA DAGLARDA PKK LI KOVALIYARAK SENIN GIBILERIN RAHAT UYUMASI ICIN UYUMUYARAK CANIMI VATAN UGRUNA VERMEYI GOZE ALARAK SEN BURDA LAIKIZ DIYEREK VATAN KURTARMAYA DEVAM ET KOLAY GELSIN KARDESIM

Vatanı bir tek kendisi seviyormuş gibi gösterenlerin ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum.

Benim askerim dağda mağara deliklerinde terörist avlamak için saatlerce gezmemeli...

Benim askerim benim için ölmesin, benim için yaşasın. En güzeli de bu değil mi?

Laikliğin biryere gittiği yok kardeşler ama gittiğini göstermek için yıllardır çabalayanlar var.
Mossat kardeş laikliğin Türkiyedeki savunucularının görmek istediği tarifi yapmış.
TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.Anti parantez yapalım dedim,bilmeyenlere.
Millet artık bıktı bu mevzulardan,noterden tasdikli bir laiklik tarifi alalımda sorun çözülsüb bari.
Elhamdülillah laiklere.

Bence o hainliği en iyi beceren Teziç ve Deniz Baykaldır...Bir zamanlar din elden gidiyor diye halkı isyana çağıranlarla laiklik elden diyip isyana, başkaldırmaya, ayaklanmaya çağıranlar arasında bir fark yok...

Vatanı bir tek kendisi seviyormuş gibi gösterenlerin ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum.

Benim askerim dağda mağara deliklerinde terörist avlamak için saatlerce gezmemeli...

Benim askerim benim için ölmesin, benim için yaşasın. En güzeli de bu değil mi?

bu sözlerin laiklikle ne alakası var.hem laiklik öle kişilerin ağzına düştü ki kafalarına göre o laikliğe aykırı bu laikliğe aykırı diyorlar.Laiklikle oynayanlar laikliği hep savunuyor gibi görünenlerdir.bırakın o zaman türkiye laik kalsın.siz önce kendinizi kurtarın sonra laikliği kurtarın.yeter artık ya ne laiklikmiş be.sadece siz mi seviyorsunuz bu ülkeyi.Laiklikle kurtulacaksa bu ülke önce bu teröristlerle başa çıkın.
nasılsa laiklik diye bir çoğunun okuluna engel oldular.bakalım laiklikle teröristlere engel olabiliyor musun.burda tehilede olan laiklik değil bizim insanlarımız.hergün tvde ölüm haberi duya duya mahfolduk.hala uğraştığınız şeye bak.

Laikliği Avrupadaaldığımıza göre gelin onu orada ki anlamıyla ve uygulama şekliyle bizde kendi ülkemizde gösterelim.Ama ne yazıkki bunu söylediğiniz zaman hemen anti laik oluyorsunuz.
Belli çevreler kendi kafalarına göre oluşturdukları laiklik anlayaşını topluma dayatmaya çalışıyorlar.
Böyle laikliği ben kabul etmiyorum.

Bence, biraz geleceğe yönelik düşünülmeli... Şimdi farzedelimki Akp Türkiyeyi gerçektende söylenildiği gibi islam dinine göre yönetme hevesi içinde olsun... Laiklik ortadan kalksın ve Türkiye islam kurallarıyla yönetilen bir ülke haline gelsin... Bunun olabileceğine gerçekten inanabiliyormusunuz... Eğitim seviyesinin her yıl arttığı bir ülkede, ufku genişleyen ve ülkenin herhangibir din kurallarına dayalı olarak yönetilemeyeceğini benimseyen onca insan varken, bu ülke herhangibir dinin sınırları altında yönetilebilir mi??? O hale gelebilir mi???
Değinmek istediğim nokta şu... Önemli olan bir ülken bir din yada laiklik ile yönetilmesi değildir... Önemli olan insan haklarıdır...
Laiklik ile ulaşılması istenen esas amaçta budur... İnsan haklarına olabildiğince saygılı davranabilmek... Bugün islam dinine Anti-Laik, laikliğe ise Anti-İslam olarak bakılıyor bir çok kesim tarafından... Sağ-Sol ayrımının farklı bir yüzü bu... Birilerinin Kendi düşünce yapılarını doğru olan tek yol olarak dayatmalarının sonucu... Karşımızda duran İslam; "Kamil insan" diye nitelendirilen insanların yaşadıkları din değil ve aynı şekilde karşımızda duran Laiklik; insan haklarının koruyucusu olan düşünce sistemi değil... Amacı saptırılmış ve zamana uyarlanmaya çalışılan iki belirsiz olgu olmaktan öteye gidemiyorlar...
İslam dini diyorki; Sen müslüman olabilirsin ama senin arkadaşın müslüman olmak zorunda değil... Müslüman olması için ona baskı uygulayamazsın... Temelde laiklik ile aynı amacı taşıyor... Şayet islam dini bugün orjinal ve olması gerektiği gibi yaşanılıyor olsaydı bir kilise ve bir camiyi yanyana görebilirdiniz... Bu gördükleriniz de sizi hiç şaşırtmazdı... Sadece saygı gösterirdiniz... Halbuki bakın bi İranın haline... Müslümanız ismi altında yemedikleri b.k kalmadı... Ayrıca bakın bazı laik'iz diyen insan türevlerine, Yaptıkları tek şey müslümanları ezmek... Önünde diz çökülmesi gereken bu iki düşünce sisteminin düştüğü hale bakın ya...
Lafın kısası herkes bu iki düşünce sistemini biraz kendine benzetmeye çalışmış... Şu noktadan sonra bu ülke tekrar islam dinine göre yönetilen bir ülke haline gelemez...
Dediğim gibi... Laik'iz diye göğsünüzü kabarta kabarta yürümeyin, yada müslümanım diye en doğru yol benim yolum diye ahkam kesmeyin... Çünkü insan haklarına saygı duyduğunuz ve bunu anladığınız zaman nazarımda insan olacaksınız.. Eminim buluşulabilecek en doğru yol bu olur...

Geri