WaTcHFuL
EVERYWHERE
- Katılım
- 10 Kas 2005
- Mesajlar
- 10,456
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Türkiye'de en fazla üretilen baklagillerden olan nohut, Gaziantep'te dürüm olarak tüketilerek kebap ve lahmacuna alternatif oldu..
Gaziantep'te 32 yıllık lokantacı Bayram Kesen, yıllardan bu yana kentin sokaklarında seyyar tezgahta satılan nohut dürümünü ‘Dürümcü Recep Usta’ adıyla açtığı işyerinde yegane menü olarak satmaya başladı. Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş nohudu sade, acılı ve piyaz şeklinde sıcak pide ekmeğine dürüm yaparak servis ettiklerini söyleyen Bayram Kesen, şöyle “Nohut dürümü, nohutun ayıklanmasından, haşlanmasına ve servis edilmesine kadar işyerimizde yaklaşık 30 kişinin emeğiyle hazırlanıyor. Yöremizde çok sevilen nohut dürümünü bilmeyenler çok yadırgıyor. Ama tadına baktıktan sonra vazgeçemiyor. Et fiyatlarının artmasından sonra bize ilgi daha da arttı” dedi.
Nohut dürümünü 1.75 liraya satan Kesen, yüzde 20 proteine sahip nohutun bir fincanının 120 gram ete eşdeğer olduğunu, demir, kalsiyum, potasyum ve fosfor zengini bir gıda olduğunu vurguladı.
kaynak

Gaziantep'te 32 yıllık lokantacı Bayram Kesen, yıllardan bu yana kentin sokaklarında seyyar tezgahta satılan nohut dürümünü ‘Dürümcü Recep Usta’ adıyla açtığı işyerinde yegane menü olarak satmaya başladı. Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş nohudu sade, acılı ve piyaz şeklinde sıcak pide ekmeğine dürüm yaparak servis ettiklerini söyleyen Bayram Kesen, şöyle “Nohut dürümü, nohutun ayıklanmasından, haşlanmasına ve servis edilmesine kadar işyerimizde yaklaşık 30 kişinin emeğiyle hazırlanıyor. Yöremizde çok sevilen nohut dürümünü bilmeyenler çok yadırgıyor. Ama tadına baktıktan sonra vazgeçemiyor. Et fiyatlarının artmasından sonra bize ilgi daha da arttı” dedi.
Nohut dürümünü 1.75 liraya satan Kesen, yüzde 20 proteine sahip nohutun bir fincanının 120 gram ete eşdeğer olduğunu, demir, kalsiyum, potasyum ve fosfor zengini bir gıda olduğunu vurguladı.
kaynak