Lahmacuna rakip geldi

WaTcHFuL

EVERYWHERE
Reaction score
0
Bizim Muhattap Olduğumuz Tek Gerçek Zihnimizde Yaş
Türkiye'de en fazla üretilen baklagillerden olan nohut, Gaziantep'te dürüm olarak tüketilerek kebap ve lahmacuna alternatif oldu..

204153.jpg

Gaziantep'te 32 yıllık lokantacı Bayram Kesen, yıllardan bu yana kentin sokaklarında seyyar tezgahta satılan nohut dürümünü ‘Dürümcü Recep Usta’ adıyla açtığı işyerinde yegane menü olarak satmaya başladı. Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş nohudu sade, acılı ve piyaz şeklinde sıcak pide ekmeğine dürüm yaparak servis ettiklerini söyleyen Bayram Kesen, şöyle “Nohut dürümü, nohutun ayıklanmasından, haşlanmasına ve servis edilmesine kadar işyerimizde yaklaşık 30 kişinin emeğiyle hazırlanıyor. Yöremizde çok sevilen nohut dürümünü bilmeyenler çok yadırgıyor. Ama tadına baktıktan sonra vazgeçemiyor. Et fiyatlarının artmasından sonra bize ilgi daha da arttı” dedi.

Nohut dürümünü 1.75 liraya satan Kesen, yüzde 20 proteine sahip nohutun bir fincanının 120 gram ete eşdeğer olduğunu, demir, kalsiyum, potasyum ve fosfor zengini bir gıda olduğunu vurguladı.

kaynak

çok entresan :) denemek Lazım ama kendi imkanLarımızLa artık :) biLgiLer için sağoL

Antepli İşde Yapıyo :) Bizzat Yedim Lahmacun Kadar Güzel Olmasada Baya Güzel Bi Yiyecek :) İsteyene Kargoyla Gönderirim :durdurun Arada bende yiyorum :001_rolleyes:

rakip olcağını sanmıyorum ama yinede idare etcek bişeye benziyo :)

Antep e gittiğimde sabah kahvaltısı olarak ikram etmişlerdi yedim fena değiLdi nohutu et suyunda haşlayıp kabugunu soyuyorlar piyaz sogan maydanoz domates kırmızıbiber tuz eşliginde lavaşa sarıp yediriyorlardı :p

lahmacuna hiç bi şey rakip olamaz :)

Geri