Laptop kasma sorunu

ByFarrr

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bende casper bir laptop var.
6 gb ram 1 gb ekran kartı windows 7

Başta hiçbir oyunda kasmıyordu.Fakat bir kaç ay geçtikten sonra 1gb ram isteyen oyunda bile
kasmaya başlatı.Kasınca laptobu havaya kaldırıyorum kasması geçiyor.Fakat laptopu tekrar zemine koyduğumda 5 dakika sonra kasmaya başlıyor.Acaba bunun nedeni nedir?Laptopa format attığımda 2 yerel disc varken formattan sonra 3 yerel disc oldu sebebi bu olabilirmi?

fanlarini temizle...laptoplarda genelde fanlarin gorevini yapmamasindan oturu isinma ve akabinde kasmalar olur

Size zahmet olucak ama nasıl fanları temizleyebilirim?

Öncelikle arkadaşlar yanıtı vermişler zaten ama tam olarak şöyle çözüme ulaşabilirsin, öncelikle bilgisayarının altındaki hava deliğini kapatacak şekilde asla konumlandırmamalısın.

Örneğin yatak yada benzeri yumuşak bir zemin kapanmasını sağlar, dizlerinin üzerinde iken de öyle.

Diğer performans önlemlerine gelirsek, Sistemini birkaç aydır kullandığını söylemişsin, bu sürede muazzam bir kirlilik oluşmuş olması mümkün, Ccleaner yada Wise Disk Cleaner gibi bir program ile sisteminde gereksiz dosya temizliği yap.

Win7 manager programından yardım alarak birçok performans öğesini değiştirebilirsin.

Programın ilk pencersindeki Optimization Wizard sana yardımcı olacaktır, (Bazı işlemleri belli sıralama ile yapan bir sihirbaz)
İşlem tamamlandığında hala performans sorunları yaşıyorsan fanlarını temizleme işlemine bundan sonra başla.

Çünkü fanlar birkaç ayda çok fazla kirlenmezler,
Performansın düşmesindeki en büyük 3 etken şunlardır.

Sistemini yeteri kadar soğutamıyorsundur (ki yaz günlerinde bu daha zor olur)
Sistemini iyi bir yapılandırma ile kullanmıyorsundur (Yeteri kadar performans ayarı yapılmamış ve temizlenmemiştir)
Sisteminde arkaplanda bazı uygulamaların çalışmasını sağlayan virüs yada virüsler mevcuttur.
(İyi bir antivirüs yetmeyebilir. iyi antivirüs yoktur. Tüm antivirüs programları kendi ülkelerinin çok özel birimleri tarafından üretilen virüslere geçit bırakırlar, bu virüslerin varyasyonları da hackerların eline geçerek modifiye edilir ve onlar da görülmezler.Örneğin Kaspersky 5 yıldır Adramax keylogger i görmez)

Özetle birden fazla antivirüs kullanmaya çalış. (Yüklemen mümkün olmayacağından portable uygulamaları dene.

oyun oynarken çok fazla ısındığında fazla kalın olmayan bi kitap gibi bişeyi laptopun arkası hafif kalkıcak şekilde koy.

böylece birazda olsa ısıdan kurtulmuş olursun.

bunun tek sebebi var,hp de de var aynı sorun,hava alıcak yerler altta kalıyo ve bu hava yerleri çok küçük.

bundan dolayı yeterli havayı alamadığından fan hem hızlı dönmek zorunda kalıyo hemde daha fazla ısınma yapıyo.

yani tamamen bi tasarım hatası.

şimdiki yeni casperlar hp nin kopyası.yani hp de olan hataların aynısı casperlardada var.

bide şu var hp,acer,casper,exper gibi laptop markalarının kullandığı donanım parçaları kalitesizdir.

bundan dolayı sıfır laptop olan hp nin daha 1 sene olmadan fanı değişti.gerisini sen düşün.

yani bu markalar çok kalitesiz parça kullanıyolar.zaten ucuz olmasının sebebide bu.

ısı değerlerine mutlaka bak.everest gibi programlarla.everest bu konuda en iisidir.

kardeşimde var hp masaüstüne koyduğumuzda sıcaklık en az 56 derece oluyo genelde 60-62 derecede seyrediyo.

son olarak şunu söliyim.laptoplar oyun için dizayn edilmemiştir.oyun için kullanıcaksan ısı değerlerine mutlaka bakman gerekir...

Mesaj yazanlara teşekkür ederim.M.H.ORHAN'ın dediklerinide yapacağım.
Fakat WOLF 'un dedikleri mantıklı zira laptopu havaya kaldırınca yani havalandırmaların önünü açınca
hiçbir sorun olmuyor.Önceden hiç olmuyordu.3 hafta yumuşak zeminde oynadım ondan sonra oldu.
M.H.Orhan'ın dedikleriylede olmazza tek çare kitap.

Mesaj yazanlara teşekkür ederim.M.H.ORHAN'ın dediklerinide yapacağım.
Fakat WOLF 'un dedikleri mantıklı zira laptopu havaya kaldırınca yani havalandırmaların önünü açınca
hiçbir sorun olmuyor.Önceden hiç olmuyordu.3 hafta yumuşak zeminde oynadım ondan sonra oldu.
M.H.Orhan'ın dedikleriylede olmazza tek çare kitap.

laptopu yumuşak zemine sakın koyma,birde koyup sakın oyun oynama.

çünkü yumuşak zemin hava deliklerini tamamen kapatacaktır.

sert yere koy ve dediğim gibi arkasına kitap gibi bişi koy laptop azıcık zeminden yükselsin,daha ii soğutma sağlıcaktır.

Laptopun neden kafayı yediği açık.
Yumuşak zemine koyup birde onun üstüne GTA 4 oynayınca ister istemez kafayı yiyor.:D
Yumuşak zemine bundan sonra tövbe.Dediğin gibi zert zemine koyup kitap en iyi çözüm.

Laptoplar'la oyun oynamak ıcın en ıyı cozum anltına 2-3 tane fanı olan bı aparat alman heryerde kolayca bulabılırsın al hıcbır sorun olmaz

Oyunu açtım altına kitap filan koymadan bir süre sonra kastı.
Oyunu durdurdum laptopun altına kitap kodum o anda kasma durdu.
Yardım eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Arkadaşlar benim bir sorunum daha var.Yeni bir konu açmamak için buraya yazıyorum.
Benim bir önceki laptopumda hamachi sayesinde arkadaşla birlikte oyunlar oynayabiliyorduk.
Fakat yeni laptopla bir türlü oynayamıyoruz.Hamachiden ortak ağa giriyoruz.Fakat oyuna girdiğimizde birbirimizi göremiyoruz.
Bunun sebebi nedir acaba?Güvenlik duvarı olabilir mi?

Geri