Laptopum Ekran Kartini Goruyormu Gormuyormu ?

Kaçan Aşık

Yönetmen
Reaction score
0
Selam Arkadaslar Yeni Laptop Aldim...

Laptopun Ustundeki Sticker Resimde Ekran Kartim Nvidia Ge Force gt 330 m olarak gozukuyor...

Ama bilgisayarada intel media graphic acceelacter die yaziyor...

ayrica pc de nvidia ya ait 1 driver bulamadim...

bilgisayar ? farkli 1 ekran kartimi kullaniyor ornegin on board gibi filan tam bilmiyorum ... bu konularada bilgim de yok

ama az once 1 oyun calistirmayi denedim ekran karanlik cikti

ama ses ve menu vardi anlamadim hic 1 sey...

sorun ne dir acaba ?

laptop gormuyormu karti ?

everest programı ile sistemindeki ekran kartına bak ama ntel media graphic acceelacter kullanıyorsa bilgisayar onboard paylasımlı bir ekran kartı vardır yani intel ekran kartı vardır. suan benim laptopumdada intel kart var , aygıt yoneticisinden goruntu bagdastırıcısına bak orada ekran kartı modeli yazar ;)

bi arkadaşta da senin kine benzer bi problem olmuştu.

ondada ekran kartı yanlıştı galiba.

hp nin bi ürününü almıştı özelliğine göre pahalı idi de ama ekran kartı nvidia sanmış ama ondada intel çıkmıştı.

everest ile dene ney ise öğrenirsin.

neydi laptopun?

ama şuda var eğer ekran kartı intel değilse zaten o driver düzgün bi şekilde yüklenmezdi.

bence intel gibi ekran kartı ama etkiketi mi yanlış yapıştırdılar ?

eğer ge force olması gerekiyorsa aldığın yere kesinlikle götür vakit kaybetmeden...

notebook marka ve modeli belirtilerek konu açılırsa daha sonra ayni sorunlarla karşilaşan arkadaşlarimiz içinde bilgi mahiyeti taşir zaten forumda amaçta budur.
aksi halde msn'den bir farki kalmiyor ve nitekim sorunlarda daha kolay,kisa ve doğru çözülür,

zaten forumun genelinde hep bu sorun var umarim modaratörler tatilden döndüklerinde bunada bir el atarlar.

Acer 5745G Aspire

i3 Islemci
ge force gt 330m ekran karti

yeni aldıysan zaten driver cd si falan vermiyolar artık eskisi gibi.

yani birçoğu vermiyor artık.

o intel driveri ını kaldır

sitesine gir acer ın ordan geforce driverını indir onu kurmayı dene bakalım bide.

şimdi bende baktım zaten hep geforce diyo intel diyen yok ekran kartı için...

yeni alınan cihazda basit ama bu tür arıza yada bilinöehen bir iey cıkması cok iğrenc.
Muhtemelen recovery vardır.bence nvida kartı görmesi icin windows kuruluyor tekrar.ben arada kartımı değiştirince olmuyor.
Ama bir ihtimalde pc gücden tasarruf icin acılışta bios dan veya başka yerden ekran kartının on bord veya harici olmasını ayarlayabiliyorsun.samsungun bazı r520 nin bazı modellerinde vardı.pil süresi artırmak icin.o xorun nasıl bir şey bence kafan takılıyorsa mail yada o markayı kullananlar bazı yerlerde sorunları yazmıştır.kolay gelsi. öğrenip gidilir genelde.bol şans

Geri