Libya'ya şeriat geliyor

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nin (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil, ülkedeki yeni kanunların “temel kaynağının" şeriat olacağını açıkladı.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nin Başkanı Mustafa Abdülcelil, muhaliflerin merkezi Bingazi’de düzenlenen “özgürlük ilanı” töreninde, ülkedeki yeni kanunların “temel kaynağının şeriat olacağını” açıkladı.

Abdülcelil, Libya’da İslam’ın öğretileriyle çelişen tüm öğretilerin geçersiz kılınacağı da sözlerine ekledi.

Bingazi’de toplanan on binlerce insana seslenen Abdülcelil, “banka sisteminin İslami kurallara göre düzenleneceğini ve faizin ortadan kaldırılacağını” söyledi.

LİBYA ARTIK ÖZGÜR
Bingazi'deki törende, “Libya’nın özgürlüğüne kavuştuğunu” ilan edildi. UGK Başkan Yardımcısı Abdül Hafız Ghoga, muhaliflerin merkezi olan Bingazi’de düzenlenen törende, “Libya’nın özgür kılındığını” açıkladı.

Sekiz ay önce Kaddafi rejimine karşı başlatılan Bingazi’de toplanan kalabalığa konuşan Ghoga, “Özgürlüğün ilanı. Başınızı kaldırın. Artık özgür bir Libyalısınız” dedi.

Törene katılan on binlerce Libyalı, Ghoga’nın sözlerini tekrarlayarak, “Artık özgür bir Libyalısınız” sloganları attı.

Kaynak

Libyalılar Türkleri çok seviyor bunu bizzat gördüğüm için söylüyorum ;). Bu bayrak Kaddafi rejimi öncesi bayrakları ve dikkat edilirse ay, yıldız Osmanlı flamalarından bir tanesidir...

arabistan şeriatını kabul ederlerse yakında Osmanlı hatırası falan kalmaz üstad :)

haaa pensilvanya şeriatı dersen bak ona bir şey demem,o tarikatın işi parayla, o da bizde yok :)

Bakalım gerçekten şeriat mı olacak yoksa şeriat adı altında bu gün bir çok örnekleri olan garabet bir şey mi olacak?
İnşallah Kaddafiyi aramazlar haklarında hayırlısı olur ama benim umudum yok açıkcası.
Kaddafiyi düşüren güçlere bakarsanız siz de durumu anlarsınız.
Fransa ve ABD ne de çok isterler bağımsız bir ülke olmalarını değil mi?

arap baharının yaşandığı ülkelerden hiç ümidim yok.ha bu arada ülkenin bayrağından ziyade kimlerin nasıl yönettiği çok çok daha önemlidir.bu gibi durumlarda o bayrak ve bazı sihirli sözcükler (demokrasi,hak,hukuk vs) sadece birer aracıdır.

Şeriatın Türkçe karşılığı Din demektir. Dini temellere göre yönetilecekmiş iyide dinden kim neyi anlıyor? bakalım libyalılar dinden ne anlamış :)) kadaffinin allahekber denerek hayvanca linç edilmesi libyalıların hayvani bir din anlayışları olduklarına işaret ediyor durum iç açıcı değil , bir yandan seviniyorum bir yandan üzülüyorum arapların hayvanlar gibi yönetileceği düşündüğüm için mutluyum ama bu düzenle amerikan köpekliğini yapacağını düşündüğüm için üzülüyorum. Daha şimdiden amerikan bayrağı sallamaya başlamışlar , devlet başkanlarıda kahraman amerikan askerleri için duacı olmaya başlar yakında :))

75fccbe8ebe322d9cf48e8c4852c9ccf.jpg

ee220838aa700f4102fcbbf4731adf18.jpg

bu araplarda bu kafa olduktan sonra onlardan bi b.k olmaz.

Hakettikleri gibi yönetilecekler.Kendileri kaşındı.Bunların şeriat dedikleri şeyin İslam'la uzaktan yakından alakası yok.İran nasılsa , Arabistan nasılsa onlar da öyle olacaklar. Kısasa kısas...

Hakettikleri gibi yönetilecekler.Kendileri kaşındı.Bunların şeriat dedikleri şeyin İslam'la uzaktan yakından alakası yok.İran nasılsa , Arabistan nasılsa onlar da öyle olacaklar. Kısasa kısas...

Neden şeriat denince İslamda ceza hukuku gelir herkesin aklına anlamıyorum. Bunun borçlar hukuku, miras hukuku, evlilik mes'eleleri gibi birsürü mesele var. Kur'anda ve hadiste geçen meseleler uygulanır İslam hukukunda. Herşeyi de geçtim kısasa kısas İslamda vardır da ne tarz durumlarda olduğunu, şahitlik konularını filan bir okumak lazım diyorum önce... İş herkese, kasıtlı yapana, kasıtlı yapmayana tek bir cezayı vermek değildir. Hırsızlık konuları da çok teferruatlıdır. Birçok durumda el kesilmez. Mesela bir teröristin cezası nedir bu işler o kadar teferruatlı ki, kanun yapıyorsun. Her bir mesele için o meseleye uygun ayetlerden yola çıkılır ama birsürü o kanunun Hz muhammed (sav) döneminde ne tarz durumlarda uygulanıp uygulanmadığı ile ilgili teferruat vardır. Bu konular ne insan aklına terstir, ne de adalete terstir. Belki youtube videolarda görmüşsünüzdür. Orada gösterildiği gibi tecavüz edilen kadın taşlanmaz. Tecavüz eylemini gerçekleştiren adam cezalandırılır. Biz 1000 yıl İslam Hukuku ile yönetildik, işin özünü videolardan, medyadan öğrenmek yerine, ibn kesir, gazali gibi yaşadıkları asra damgasını vurmuş büyük islam alimlerinin kitaplarından öğrenmeyi tercih ederseniz, hem konularda genel kültürünüz artar hem de gerçek adaletin (Osmanlı Adaleti) ne olduğunu görürsünüz. Şuan dünyada hiçbir devlet İslam Hukuku ile yönetilmiyor ki, muhtemelen Amerika'nın yeni adamları olan bu yeni yönetim de bunu tam olarak uygulayamayacak...

Geri