LimeWire Kapatıldı

AngeL Of Death

Wishmaster
Reaction score
0

Popüler paylaşım programı LimeWire, telif haklarını çiğnediği gerekçesiyle hakkında açılan sayısız davalardan birini kaybetti, kepenkleri indirdi.​

Ünlü p2p (peer-to-peer) paylaşım programı LimeWire ile kullanıcılar aradıkları hemen her içeriğe kolayca ulaşabiliyordu. Filmlerden müziklere, fotoğraflardan telif hakkı olan diğer videolara kadar birçok içerik, milyonlarca kişi tarafından indirilebiliyordu. Ancak RIAA (Recording Industry Association of America) tarafından New York mahkemesine açılan davayı kaybeden LimeWire, tamamen kapatıldı.

Şirketlerin ve müzik üreticilerilerinin haklarını korumak amacıyla kurulan ve Amerikan müzik endüstrisini temsil eden RIAA'in açtığı davayı kaybeden LimeWire'in sitesine girmeye çalışan kullanıcılar artık programı indiremediği gibi, site içine de girebilmeleri mümkün olmuyor.

LimeWire'in davayı kaybetmesiyle birlikte, benzer durumun diğer paylaşım platformlarının (uTorrent, BitTorrent gibi) başına gelip gelmeyeceği ise merak konusu...​

HÜRRİYET​

Abim bu programı çok kuLLanıyodu yazık oLacak :lol:

Ares var

aaaa hayırlı olsun kaldılarım programı o zaman:D

sanal alemde lime wire'ler tükenmez yazık oldu çok sevdim programdı

sen son hız interneti ver ... korsan almış gitmiş yürümüş dizboyunu bırak boğaza dayanmış olsun...
neymiş efenim limewire kapanırmışş...(gerçi hiç kullanmadım.)
derste bi hocanın dediği gibi.. "internette mutlak güvenlik , yasak , engel vs vs diye bir olay yok maalesef"

Bence ne LimeWire ne de buna benzer programlar kapanır.Bu programlar milyonlara hitap ediyor firmaların kapatçaklarını düşünmüyorum açıkçası..

Umarim ayni sey uTorrent'in basina gelmez :D

Aynı tabanlı FrostWire var. Onu kullanabilirsiniz. Gerçi LimeWire'nin 4.x arayüzünü kullanıyor ama olsun. :)

bilgisayarlara virüs bulaştırma programıydı

Aviranın ücretsizini kurup ta virüs kaptığımı hiç hatırlamıyorum.Hele ki limewire den :D

abi müzik inidirmek için limeye gerek yok ki artık youtubeden alayını çekiom ben

evet şu anda 200 kbs. ile film indiriyorum
kapatsalarda farklı sunucular üzerinden çalışmaya devam ediyor

Geri