Linux, Windows'u oldukça zorlamaya başladı!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Yapılan bir araştırma Linux Foundation'ın Windows'u şirketler bazında geriye ittiği yönünde. Linux Foundation tarafından yayınlanan ve 1900 şirketten toplanan veriler, yüzde 76'sının önümüzdeki yıl sistemlerine daha fazla Linux katacaklarını gösteriyor. Bunun yanında yalnızca yüzde 41'i sunucularına Windows eklemeyi düşünüyor.

Şirketlerin yüzde 79'u önlerindeki beş yıl içerisinde de Linux sunucularını sistemlerine ekleyeceklerini söylerken, yüzde 21'i sunucularına Windows kuracaklarını söyledi. Açık kaynak kodlu Linux'un fiyatı düşük olduğu için şirketler tarafından tercih edildiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Şirketlere göre, Linux'un tercih edilmesinin ana nedeni teknik üstünlük. İkinci sırada fiyar ve üçüncü sırada da güvenlik geliyor.

Linux şu an için masaüstü sistemlerde çok popüler olmasa da, büyük şirketlerin tercihi olmaya başladığı rahatlıkla söylenebilir...

Yinede 5 ila 10 sene daha var Yine bence daha % 90 payında şirket Windows'u kullanıyordur bence yine bildiğimiz sebebler desteklememesi sorunları gibi tabiki eskiye nazaran daha çok uyumluluk var ama yine 10 programdan 6 sının Lınux desteği yok tabiki buda sorun teşkil ediyor ve her zaman kı gibi ev kullanıcıları için ''Game for Windows'' Yine en büyük güç

Bence de giderek açık kaynak kodlu yazılımlara yöneliş eğilimi güçlenecek. Ben bir tabletimde Ubuntu Linux dağıtımını kullanıyorum gördüm ki aslında hiç de kötü değil. Windows'a alışmışız doğru ama Linux da kullansak ona da alışabiliriz bence.

Microsoft Office de kullanmıyorum artık yasal ve özgür Open Office kurdum ve kullanıyorum hiç de kötü değil.

Gerek Kamu sektöründe gerekse özel sektörde Linux ve diğer açık yazılımların kullanılması çok anlamlı, önemli ve ekonomik bence şahsen şirketim olsa ya da bir kurumda yönetici olsam; Ubuntu ya da Pardus linux tabanlı işletim sistemi ve Open Office kullanmayı düşünürdüm.

hhersey windows ıcın:)) insan pahalı seylerı severler

bizim ülkemide denetim çok sıkı olmadığı için herkes windows kullanıyor.

kimsenin lisans derdi yok. ama denetimler daha sıkı olsa o zaman bütün şirketler linux kullanmaya başlayacak. sadece mail almak, excel ve word te yazı yazmak için binlerce liralar vermeye gerek yok.
sadece profesyonel programlar kullanan kullanıcılar linuxte kullandıkları programları daha alernatifleri olmadığı için windows kullanmaya mecburlar.

ama sadece rutin işleri yapan kullanıcıların windows a hiç mi hiç ihtiyaçları yok. linuxte fazlasıyla işlerini görebiliyorlar.

hhersey windows ıcın:)) insan pahalı seylerı severler

O zaman Macintosh almak gerekir.
Nasılsa her şeyi para!

Sunucu bazında, yukarıda denildiği gibi teknik üstünlük birinci sırada gelir. Buradaki teknik üstünlük, amaca göre sistem yaratabilme anlamına gelir.
İkincisi ise bence güvenlik olacaktır. Üçüncü sırada para gelir.

Geri