!! Local'de Vbulletin Kurulumu !! ...

Slaughter

New member
Reaction score
0
Sa.. Local'de Vbulletin Kurulumunu Resimli Olarak Elimden Geldigi Kadar Size Adım Adım Anlatmaya Calisicam..

1) Oncelikle EASY PHP 1.8'i Indirin Burdan...

2) Bilgisayariniza Normal Program Kurarmis gibi Kurun

3)Kurulum Bittikten Sonra Program Files/EasyPHP1-8/www'a girin ve Forum adında Bir Klaosr Olusturun..

4)Vbulletin'in Hangi Surumunu Kurucaksaniz Internet'den Arastirarak Bulup Upload Dosyasinin icindeki Dosyalari Alip atin.(Burda Vermek Yasak Oldugu Icın Veremiyorum)

5)Includes/Config.php'nin ismi Config.php.new ise .new'i Silin..

Config.php Ayarları Goruntu:http://www.imagestr.com/public/view/full/8739

6)Ve EasyProgram'ini calistirin..Calistirdiktan Sonra Yesil Isık Yanicaktir ve Baslatildi Yazicaktir..

7)Programi Kapatmadan Assagi Indirin(Minimize) ve Ardından Iconuna Sag Tikliyip Yonetim'e basın.

8)Kendi Browser'inizda Yeni Bir Pencere Acilicaktir Ve MANAGE DATABASE'e Basin..

9)Yeni Bir Sayfa Acilicaktir.PhpmyAdmin Sayfasi ve Yeni Bir Veritabani Olustur Kismina 'Forum' yazip Git diyin..

>>Goruntu:http://www.imagestr.com/public/view/8737<<

10)ve Icon'dan Yerel Web i Secin Ardindan Bunu Adrese Yapistirin..
Kod:
/forum/install/install.php

ve Kuruluma Basliyin...

10) 9-10 Adım Sonra Kullanici Adi , Sifre , Email Sorucak Hepsini Yazin Ve Devam Edin..

11)Kurulum Bittikten Sonra Program Files/EasyPHP1-8/www/forum/install/instal.php'yi silin

12)Ve Siteniz Hazir Hayirli Olsun =)

Dark_Angel'in Actigi Konudanda Internet Uzerinde Kurulumu Ogrenebilirsiniz..

[Internet]Vbulletin Kurulumu Resimli Anlatim by Dark_Angel

Anlatim Tamamen Bana Aittir..=)

Kolay Gelsin...

appserv, xampp, apachetriad 'ı da kullanabilirsiniz. (prof. coder'lar için)

bazı fonksiyonları algılamayabilir easyphp boyutuda küçük tabiki buna bağlı olarak..

en kapsamlı şuan apachetriad olarak gösteriliyor..
xampp daha pratik ve performans olarak apachetriad dan daha üst düzey..
appserv ise apachetriad ın bir düşük modeli diyebiliriz

Güzel anlatım tebrikler

ProwL' Alıntı:
appserv, xampp, apachetriad 'ı da kullanabilirsiniz. (prof. coder'lar için)

bazı fonksiyonları algılamayabilir easyphp boyutuda küçük tabiki buna bağlı olarak..

en kapsamlı şuan apachetriad olarak gösteriliyor..
xampp daha pratik ve performans olarak apachetriad dan daha üst düzey..
appserv ise apachetriad ın bir düşük modeli diyebiliriz

Güzel anlatım tebrikler

hmm apachetriad daha ii prolar icn yeni baslaynlar icn adndanda anlasilcai gibi easyphp , isi ilerletenlern apachetriad a gecmeleri daha mantikli olr tbiki .. ek blgn icn saol

resimler göçük tazelerseniz sevinirim

ya kardeş burda anlatıın php forum mu v bulettin mi

www'a girin ve Forum adında Bir Klaosr Olusturun..
anlamadım nsl oluşturcaz ki ne oluşturacaz klasör oluşturmayı biliomda ne yapacaz klasöre

4)Vbulletin'in Hangi Surumunu Kurucaksaniz Internet'den Arastirarak Bulup Upload Dosyasinin icindeki Dosyalari Alip atin.(Burda Vermek Yasak Oldugu Icın Veremiyorum)

bunu nerden bulacaz

wmpre' Alıntı:
ya kardeş burda anlatıın php forum mu v bulettin mi

www'a girin ve Forum adında Bir Klaosr Olusturun..
anlamadım nsl oluşturcaz ki ne oluşturacaz klasör oluşturmayı biliomda ne yapacaz klasöre

bunu nerden bulacaz

Sağ tıklıcan > Yeni > Klasör

Sora adını forum yapican

indirdigin vbulletin dosyasinin icindekileri o klasore atican

teşekkürler güzel anlatım olmuş ben de kurmak için eğey uğraşmıştım herşey tamamdı /install/install.php yazmadığımdan database error hatası alıyordum..
çoğu kişinin işine yarıyacak....

kurdum peki hersey tmmda SORUN APACHE :S dedigi sey şu another Web server use the Web port or port is blocked by firewall. firewall kapalı eger bunu dicekseniz =)

Dostum ellerin dert görmesin öncelikle fakat bir sorun çıkıyor kurulum adımlarında, şöyleki "Easy php ikonuna sağtıklayıp yönetim'i seçin kendi bowserinizde bir pencere açılacak burada MANAGE DATABASE deyin" adımına kadar herşey sorunsuz ama bu adımda browser penceresi açılsada 127.0.01:70 sunucusuyla bağlantı sağlanamıyor diyor.

Benim makinada uTorrent kurulu ama portu başka
Php seti çalıştığım için mysql var ama oda başka portta
modemden 70 no'lu portu açıp denedim olmadı
uTorrenti kapatıp denedim olmadı
Windows güvenli dvarını kapadım olmadı
netstat -a -n yaptım port 70'in adı bile yok
Üstelik Easy PHP'den sağ tuş - konfigürasyon-Apache'yi seçip tezt dosyasında port'u değiştirsem bu defada yeni verdiğim port numarasına bağlanamadım diyor.
Apache ve MySql çalışıyor diyor easy php ama MANAGE DATABASE'e ulaşamıyorum sayfa görüntülenemiyormuş.

Üstad yukardaki problemi XP'de yaşamıştım Vistada sorun kalmadı ama sormam gerekn bir kısım daha var başını ağrıtmıyoruz umarım buraya resimleride ekliyorum

9. adımda forum ifadesini şuraya yazdım

34361606bj1.jpg

Gelen sayfa aşağıda ki resim oldu ama 10. adımda bahsettiğin Icon'dan Yerel Web i Secin ifadesinde ki Icon kısmını göremedim sana zahmet bu konuda yardım edebilirmisin.
31738635jd9.jpg

Sağ tıklıcan > Yeni > Klasör

Sora adını forum yapican

indirdigin vbulletin dosyasinin icindekileri o klasore atican

Dostum Program Files içinde Easy PHP'yi kurduğun klasöre gideceksin Easy PHP klasörüne gireceksin orada adı "forum" olan boş bir klasör oluşturacaksın sonrada bu "forum" adlı boş klasörün içine vBulletin'in içindeki klasörlerden Upload isimli olanın içinde ne var ne yoksa kopyalayıp yapıştıracaksın.

Geri