Mökemmel bir fizik sorusu :)

tugix

New member
Reaction score
0
10 metre yüksekteki bir kayanın üstünde bir ayı var. Bir avcı tarafindan vuruluyor ayı tam olarak 1 saniye içinde yere düşüyor ..
Bu ayının rengi nedir?
Şıkları veriyorum :
a) siyah b) kirmizi c) mor d) beyaz e) kahverengi

beyaz diyerek uyuzca bir cevap veriyorum ve yarışmayı sonlandırıyorum:)))

bencede sağol eline sağlık

bunu lise yıllarımda duymuştumda:))) teşekkürler yinede...
peki ben size bir soru sorayım:

bir uçak düşünün hızı x aldığı yol y ve aldığı yol düz. bir de bu uçağın gölgesini düşünelim hızı gene x aldığı yol düz olmaz dagla tepeler yollar aşar bu yüzden y den çok büyüktür fakat aynı zamanda y yolunu bitirir. neden? :)))

bunu lise yıllarımda duymuştumda:))) teşekkürler yinede...
peki ben size bir soru sorayım:

bir uçak düşünün hızı x aldığı yol y ve aldığı yol düz. bir de bu uçağın gölgesini düşünelim hızı gene x aldığı yol düz olmaz dagla tepeler yollar aşar bu yüzden y den çok büyüktür fakat aynı zamanda y yolunu bitirir. neden? :)))
yok aynıdır çünkü izdüşümünü alır yani dağın üstünden geçerken dağın şekline göre gölge farklılaşır ve aynı düz yolu alırmış gibi olr

ozaman amazon ormanlarında olsaydı! dusen ayının rengı kahverengı olurdu!!
cunk amazonda g=t*xt ıse civadakı sodyum karbonat oranı pozıtıfdır!!! karbonat dıslerı beyazlattıgı ıcın ayının rengı kahverengı olur!!
olay budur

ikinci soru yanlış.

yer değiştirme vektörel bir büyüklüktür.ve bellı bır referans noktasına gore sonuc verır.her düzlem değişiminde hız değişir gölgenin hızı sabit değildir.sen buna yukardan bakıyosun ve izdüşüm ekseninin düzlemine göre konuşuyosun.oysa gölge dıyelım 45 derece egımlı bır daga tırmanırken bu kez o duzleme gore sartlar belırlemelısın.yanı egımlı kısma 90 derece dık bakarak hesap yapmalısın.bu durumda o duzlemde alınan yolu o kısmı gecmek ıcın harcadıgın zamana böldüğünde x den cok daha buyuk bı hız bulursun.yanı x her duzlem degısımınde farklı bı deger alacaktır degıskendır.

aldıgı mesafeye de sabıt y dıyemezsın.ucagın uctugu duzleme ve bua paralel duzlemlere gore alınan mesafe y dır sadece.oysa burda farklı farklı duzlemler olusacak uzayda alınan toplam yolu ıse cok katlı ıntegraller alarak ve bunların degıskenlerını belırleyerek bulabılırsın.bu da y den cok daha buyuk bı deger cıkacaktır.

bıraz karısık oldu galıba :saskin

10 metre yüksekteki bir kayanın üstünde bir ayı var. Bir avcı tarafindan vuruluyor ayı tam olarak 1 saniye içinde yere düşüyor ..
Bu ayının rengi nedir?
Şıkları veriyorum :
a) siyah b) kirmizi c) mor d) beyaz e) kahverengi

EEEEEEE KAHVERENGİ YANİ BOZ AYI

Geri