Müjdeler Olsun! Katsayı Zulmüne Son!

Bir Düz Lise son sınıf öğrencisi olarak bu durumu kaale bile almıyorum.
Bizler ilk önce kendimizle yarışalım.Başarı için emek harcayalım.
Sonra Cenab-ı Hak bize hak ettiğimizi zaten verecektir.
O yüzden öğrenci arkadaşlarım bunları boşu boşuna kafaya takmayın...
Ben takmıyorum :goz:

Herkesin eşit olmasından neden kokuyorsunuz

yarışdaki arkadaşına sen benden 500 metre gerinden başla demek hangi insanlığa sığar

Mesleği olanın başkasının iş imkanını da alması hangi insanlığa sığıyorsa ona sığar.
Meslek lisesinden mezun adamın mesleği vardır bir tek meslek lisesi tipi hariç.
O mesleklisesinin mezunları Ülkemizde tüm dünyanın ihtiyacını karşıayacak kadar.
Birilerinin arka bahçesi olan meslek liselerinden söz ediyorum.
Onlara alanlarında okumaları için kat sayıyı 100 kat bile yapsanız alanlarında okumayı düşünmeyenler.
Belirli bir gurubun eğitim gördüğü meslek liseleri için yapılıyor bu değişiklik.
Aksini iddea edecek var mı?

İmam hatiplilere hayırlı olsun başka kimin işine yarar ki bu?

Ne saçma değil mi ama insan ne okuma istiyorsa onu seçsin kardeşim. Adam meslek lisesinde makina eğitimi alıcak sonra eşşit haklarla doktor olabilecek. Ya da adam imam eğitimi alacak sonra bir anda öğretmenlerin yolunu tıkayabilecek.

Eğitime düzgün bir sistem bulamadılar, bu da çöker..

Bir Düz Lise son sınıf öğrencisi olarak bu durumu kaale bile almıyorum.
Bizler ilk önce kendimizle yarışalım.Başarı için emek harcayalım.
Sonra Cenab-ı Hak bize hak ettiğimizi zaten verecektir.
O yüzden öğrenci arkadaşlarım bunları boşu boşuna kafaya takmayın...
Ben takmıyorum :goz:

bende bu sene 12. sınıfım sınavda başarılar :D

bu meslek liseliler bizimle aynı puanı alcaklarsa biz boşuna mı girdik oksde anadolu lisesine

Bende anadoLu Lisesi mezunuyum ama böyLe benciLLiğe gerek yok.

Birde söyLe düşün

Bir AnadoLu LiseLi

Ham 230
OkuL puanı 65

TopLam : 295 Puan

Bir MesLek LiseLi

Ham : 270
OkuL Puanı : 25

TotaL : 295

Bu mesLek LiseLi öss'ye bosuna mı CaLıstı!!
Adamdan 40 Puan yüksek yapıp aynı sıraLamada oLdu!

geçen sene öss'de girdiğim böLüm 1.böLümden aLıyordu,o yüzden dershanede AnadoLu LiseLi oLmama rağmen MesLek Lisesi sınıfına gitmiştim.. Yani iki tarafı da çok iyi anLayabiLiyorum ve AnadoLu Lisesi çıkışLı oLmama rağmen katsayının MesLek LiseLerine karşı çok büyük bir engeL ve haksızLık oLduğunu düşünüyorum..
Tersini düşünen anadoLu LiseLiLeri de benciLLikLe suçLuyorum..

herkes kendi kulvarında çalışsın kardeşim

sistemi yapacaklarsa ne okuyorsa onun bölümlerine puan gelsin

bilgisayarmı mühendisliğe puan gelsin

yada ilahiyata gelsin gitsin orda okusun

ne işi var 3 yıl bilgisayar gören adamın tıpta :D

dimi herkes kendi çöplüğüne gitsin :)

bu katsayı yüzünden perişan oldum...

bilgisayar bölümü okumama rağmen düz lise mezunu bilg. müh. tercih ettiğinde benden daha rahat girebiliyordu...

ben ise ancak bilg. öğretmenliğine gidebiliyordum...

nasıl bir adaletse...

3 yıl eğitimini al ve o bölümün mühendisliğine gitme...

adaletin bumu dünya..

kusura bakmayın ama size işin ameleliğini öğretiyorlar. teoriden bi haber sadece pratikten ibaret bir eğitim üniversitede başarılı olamaz.

ankarada ozel bir universitenin elektrik elektronik muhendisligi bolumunde arastırma gorevlisi olarak calısırıyorum. meslek lisesini bitirip 2 yıllık okuyup dikey gecisle gelen bir ogrenci lab. saatelerinde mukemmele yakın performans sergileyebiliyor ama temel derslerde inanılmaz zorlanıyorlar cunku bu ogrencilerin hic bir matematik fizik vb. alt yapısı yok. tabi burda suc ogrencinin degil, sistemin.. bu tur liselerdeki egitimin cok iyi oldugunu savunan hocamız kendisini kandırmasın. sabah gelip ogrencilere proje adı altında iş verip aksama kadar lablarda hapis etmekle egitim olmuyor. meslek liselerine karsı degilim hatta gerekli olduguna da inanıyorum ama adam akıllı egitim verme şartıyla. tamirci degil muhendis adayı yetistirilsin. belirli karalar ve iyilestirmelerden sonra -ki bu kısa vadede cok zor gorunuyor- muhendis olmak isteyen liseden itibaren meslek liselerine yonelip tam egitimini alırsa universite sonrasında teoride ve pratikte simdiki cogu niteliksiz muhendise gore daha basarılı bir muhendis olacagı kanısındayım.

Zaten bunun için o katsayı probLeminin düzeLmesi gerekiyor!!
Adam mesLek Lisesinde eLektrik-eLektronik okuyor.
Ama öss de katsayı probLemi yüzünden adam eLektrik eLektronik okuyamıyor!!

Biraz da mason bürokrat göreceğimize imam hatipli bürokrat görelim:D

Biraz da mason bürokrat göreceğimize imam hatipli bürokrat görelim:D

Bu ne demek şimdi yaa
Ne çok seviyorsunuz kışkırtıcı şekilde konuşup insanları tetiklemeyi
Halbuki ülkemizin sakinliğe,hoşgörüye,birbirimizi anlamaya en çok ihtiyacının olduğu şu günlerde

meslek liselerinin amacı kendi bölümünde uzmanlaşmaktır bence.
eğer doktor, hukukçu vb. olmak istiyorlarsa genl liselelere gidebilirler diye düşünüyorum...

boş düşünüyosun bugün düz lise hayatını bi düşün bakalım liseyi layığıyla okyupta öğreniptemi sınava girdin unutmaki bi gerçek var dersaneye gidilip öyle kazanılıyo bu ülkede bütün sınavlar sen hanki aklında kalan bilgiyle sınavı kazandın soruyorum elektronik okuyan meslek liseli bugün elektronik mühendisliğine alınmıyor sen ne anların elektrikten elektronikten düz lisede bunu sana öğretiyolarmı sölesene ben elektronik dersi almıyorum mühendislik hakkı meslek liselerinin ama demessin anca konuşursun diğer arkadaşlaada söylüyorum uzaktan konuşmak sallamakla olmaz bu işler ilk defa bu formda bu kadar sert konuşuyorum konuşacamda düşünceleriniz vasat insanların tercihleri kendilerine bırakılmalı artılar kendimize kalsın .

Oh sonunda Tıpı kazanabilicem :D:):)

Zaten bunun için o katsayı probLeminin düzeLmesi gerekiyor!!
Adam mesLek Lisesinde eLektrik-eLektronik okuyor.
Ama öss de katsayı probLemi yüzünden adam eLektrik eLektronik okuyamıyor!!

evet meseLa say-1'de sadece kimya öğretmenLiği var..
çok ama çok komik,çünkü kimya öğretmenLiği ataması bi kaç yıL yapıLmayacak..

bu meslek liseliler bizimle aynı puanı alcaklarsa biz boşuna mı girdik oksde anadolu lisesine

senin mantıgınla hareket edersek düz liselerede puan gelmemesi lazım :)

hatta senin mantıgınla hareket edersek üniversiteye sadece senin lisede okuyan gençler gitsin :)

hatta dahada güzeli sadece senin sınıfındaki arkadaslar gitsin

sonra ne üniversite kapılarında bekleyen milyonlar olur nede baska bişey hatta öğrencisizlikten çogu üniversite kapanır degil mi?

yoksa sen koskoca oksye girip bosuna mı anadolu lisesini kazandın=)

koskoca anadolu lisesini kazanmıs bir öğrenciden daha akılcı daha mantıklı eleştirler bekliyorum lütfen ...

birde burda bazı arkadaslar en önemli seyi unutuyor bir cocuk 14 15 yasında bir liseye gidiyor ve eger birde bilincsiz bir ailedeyse yalnıs tercihler yapabiliyor ki böyle sadece benım tanıdıgım 10 larca insan var bu insanlara sen ticaret lisesine gittin muhasebeciden baska bişey olamazsın demeyi mantıklı gören arkadaslar size sorum ya bu adam tıp hukuk veya herhangi bir mühendislige yetenegi varsa VE ÜLKEYE BU ALANLARDA DAHA FAYDALI OLCAKSA onu engellemek hangi akla mantıga sıgar.

14 15 yasındaki bir cocuk herzaman dogru kararlar veremez onları bir kalıba sokup su olacaksın bu olacaksın diye engellemek hangi bilimsellige hangi mantıga uyar.

bana kimse gelip o yeter,nce matematik egitimi almadı o yeterince fizik dersi almadı demeyin kendi adıma söylüyorum öss de cogu düz liseliden codu ANADOLU liseliden hatta fen lisesi ögrencisinden cok matematik yaptım ve bunlardan daha cok fizik mkimya bilen arkadsım mevcut..

velhaslı kelam modern egitimden cagdaslıktan bahsediyorsak biraz gercekci olmanız lazım sırf imam hatipli adam hakim olup yüksek mevkilere gelmesin diye bu mantıksız seyi savunmaya kalkmayın ...

ya illa üni okucam diosan girme kardeşim meslek lisesine ..imam olmak istemiyosan gitme imam hatibe anadolu liseleri süper liseler boşunamı var..saçmalıgın daniskası..
ülkeye işçide lazım teknisyende lazım teknikerde lazım..böyle olursa onu bulamassın ice b.ku cıkar herkes üni mezunu herkes vasıfsız kalır

zulmun her türlüsüne karşıyım...
okumak isteyen girsin normal liseye diyen arkadaşlar var benim kızkardeşim başı kapalı okumak istediği zaman hiç bir düz lise almıyor....ama bu kız misal doktor olmak istiyor...ve gidebileceği tek okul imam hatip lisesi...eee kendi branşlarını okusunlar diyenler...önümüzde engeller var...bu engelleri koyanları ta alayının ALLAH belasını versin....

Geri