Müslüman Değil Bunlar 'Uğursuz'...

müslümanlıktan bahsedecek enson kişi ilhan selçuktur
bushla işbirliğinden bahseden bu yazar hükümeti yıkabilmek için bushlada işbirliği yapmak gerektiğini yazmamışmıydı.hatta ülkenin kalkınması için abd mandalığını bile düşünen adam kalkmış hükümeti amerikancı olmakla suçluyor

hangi cagda yasıyorsun? düşüncelerin o kadar komik ki. pc basında yazıları yazamıyor olcaktım demek vay beee. :vur
hiç komik değil çünkü işsizlik, özgürlük, eğitim, terör gibi olaylar chpnin hiç umrunda değildir onun tekm derdi vardır laiklik

akpnin sattıklarına bakmayı dene istersen kimin iktidarında kimler ne yapmış incele istersen.

Satmışlar helal olsun gönülden destekliyorum. 18 milyar dolar gelir elde etmişler. Sizinkilerin çiftlikleri bir bir kapamıyor.Kaynağı olmayan bir ülkede çözüm üretemeyen sizkerin safstaları hiç bitmezç Şu ülkede sizinkilerin bir dikili ağacı yok. Leyleğin ömrü lak lak gecer. Sen boşver islam din konuları aç sonuna taciz tecavüz ekle sonrada bir kişi yazdığı zaman hemen sende cevap ver üst seviyeler çıkar konularını.

yuh dıyorum başka bırsey demıyorum :s
ordakı yazıdan böyle bır cumleyı nasıl cıkardın hala düşünüyorum yemın ederım.

Ben tekrar okudum gayet açıklayıcı olmuş cümlem.
Ama tekrar söyleyeyim, o yazıyı yazan kim olursa olsun isterse alnını secdeye koymamış olsun, isterse kelimei saadet getirmeyi dahi bilmiyor olsun hiç önemli değil, o adamın dediği birşey var demişki; sizin müslümanlıkla alakanız yok, siz helal yemiyorsunuz ... Ve emin ol doğru demiş,Ne yani adam namaz kılmıyorsa kaale almayacak mıyız?
Yazdıklarımdan yanlış anlam çıkarmanı istemem...Kal sağlıcakla...

namaz kılmak gibi ibadetlerin gosteris için yapılmaması soylenmemis midir?

senin de namaz kıldıgını hiç gormedik ona bakarsan.

sen adamın evinde secdadesine kamera mı taktın da namaz kılmadıgını biliyorsun?

ayrıca namaz kılmıyor sehadet bilmiyor diye kesin kavramlar soyluyorsun ki buna senin hakkın yok cunku sen Allah degilsin, bunu asla unutma.

gösteriş için namaz kılanlardan sakın dicem ama kime...

iktidarda olan ülkeyi soyup sogana ceviren milleti ac bırakan parti akp, chp degil.

iktidarla muhalefet kavramlarını bile anlayamayanlar var...

Ben adamın suratına baktımmı ne oldugunu anlayabılcek yaşa,kapasıteye cok sukur Allah sayesınde sahibim.
Unutmayın verdıgınız oylardan mesulsunuz.
Ben bu kose yazarının sadece ogunku yazısı uzerıne msj atmadım,arkadaslar sız benı kımle karıstırıyorsunuz anlamıyorum.buraya mantıksız gelıcek veya dusunmeden yazılcak bır msj atmam.
Ayrıca muslumanlıgın kurallarından biride YARADANI kimseyle kıyaslama.
Sız daha cok ekmek yıyeceksınız cok.
Onun ıcın bırakın dınımızı bıze,sız gıdın alın elınıze pankartı vatan elden gıdıyor dıye afişler acın,slogan atın.
Bır daha soluyorum dınımızı bıze bırakın.

İman edenlerle karşılaştıkları zaman: "İman ettik" derler. Şeytanlarıyla başbaşa kaldıklarında ise derler ki: "Şüphesiz sizinle beraberiz. Biz (onlarla) yalnızca alay ediyoruz." (2/14)

İnsanlardan öyleleri vardır ki: "Biz Allah’a ve ahiret gününe iman ettik" derler; oysa inanmış değillerdir. (2/8)

Sızın yazdıgınız her cumleye artık yorum yapmıcam,Ayet yazıcam,gerçi sız onada bır kulp bulursunuz.Nede olsa dınımızı bızden daha ıyı bılıyorsunuz,Denız baykal gıbı :D

aminnnnnnnnnnnnnnn

İman ölçen bir cihaz çıkmış bu cihazıda ilk i.selçuk almış anlaşılan
Ne cürretle birilerinin inancına dil uzatabilir bir kişi
Çok derin bi kuyruk acısı olması muhtemel..:hhmanD

Yaw 2 Sinede ÇAy tabağı Biri Müslümanlığı Kullanır Diğeri Atatürk'ü kullanır Yeter ya.! Bizim Müslümanlığımızda Atatürk sevgimizde bize yeter. 2 sindende nefret ediyorum.!!

İman ölçen bir cihaz çıkmış bu cihazıda ilk i.selçuk almış anlaşılan
Ne cürretle birilerinin inancına dil uzatabilir bir kişi
Çok derin bi kuyruk acısı olması muhtemel..:hhmanD

senh hangi cüretle alevilere mum söndü yakıştırması yapıyosan emin ol o senden daha fazla cüretle bu kelimeleri söylüyo

Konuda bahsi geçen yazının tamamı İlhan Selçuk'a ait değil
birileri ya okumadı yada okuduğunu anlayamadı.Her neyse
yazıyı kimin yazdığı önemli değil anlatılmak istenen içerik
bakımından.

Yobazlar Hortladı!!!

Çırpınmalarımız yobazlığın, bu dehşet verici çağdışılığın 21. yüzyıl Türkiye'siyle özdeşleştirilmemesi için...

AB'ye girelim girmeyelim, medeni dünyanın Türkiye'yi; insanları din adına, İslâm adına idam eden, kolunu bacağını kesen, kadını önce türbana; sonra kara-çarşafa ya da burkaya sokmak için dini kullanan ve bir adım ötesinde kadının yalnız başına evden çıkmasını, araba kullanmasını, çalışmasını yasaklayan anlayıştaki ülkelerden olmaması için...
Suudi Arabistan gibi, kadının sözünü söz saymayan, onun adına ailesinden bir erkeğin konuşmasını isteyen, İran gibi, erkeklerle konuştu diye yüzlerce kadını aynı anda hapse atan ülkelere benzememesi için...

Din istisman bir kere başlayıp devlet kurumlarına ve yönetimine karıştırıldığı zaman olaylar türbanla bitmiyor. Papazlar öldürülüyor, yobazlar başı açık kadınlara saldırıyor.

Konya'da Hz. Muhammed karikatürlerine tepki yürüyüşü yapan, saçı sakalına karışmış, görüntüsü aynen "kadınları recm eden yobazlar"a benzer bir grup, kadın gazeteciye sataşmış, başı açık olduğu için "toplumu tahrik ettiğini" ileri sürerek ve ona "kahpe", "kafir" diye bağırarak taş atmış. O arada mikrofondan Kur'an okunduğu duyulmuş.

Tesadüf olamaz
Eksiksiz bir "vurun kahpeye" dönemi başlatıldı. Bunlar tesadüf olamaz ve uzun süredir gelişmeleri endişeyle izleyen halkın, Başbakan ve bakanlarının "türban, imam hatipler, yargı kararları" gibi konulardaki tehditkar, kışkırtıcı konuşmalarıyla olaylar arasında bağlantı kurmaya her türlü hakkı vardır.

Başbakan "Sabrımızı taşıtmayın diyerek "taştığı takdirde kötü olaylar olacağı" mesajını verirken aynı anda "kötü olaylar olmaya" başlıyor. Aynı sıralarda Dışişleri Bakanı ve Başbakan "Danıştay kararı"nı "Yakında evlere, oruç tutanlara da yasak getirirler" şeklinde akıl almaz bir kışkırtıcılıkla yorumluyorlar.

Dün, siyasetçilerin üslubunun önemini vurgulamış (açıkça söylememiştim ama) köşe yazarlarının konuşmalarını alıp basına aynısını tekrarlayamayacaklarını, bunun çok tehlikeli olacağını söylemiştim. Aynı zamanda laikliğin onların söylediği gibi "inananlara" veya "türbana" değil "tüm dini simgelere" kurallar getirdiğini ve belli bir dinin, inancın devleti ele geçirmesini önleme amacını taşıdığını yazmıştım.

AKP'li belediyelerin Ramazan'da bazı belediyelerde ve belediyeye ait mekânlarda gün içinde yemeği yasaklaması benzeri örnekleri zaten görmüştük ama din devletin içine girdiğinde, tüm sorunlar bırakılıp halk din üzerinden kışkırtıldığında ve baskı ve saldırılarla laiklik ortadan kalktığında gelecekte olabilecekleri "taşlanan başı açık gazeteci" örneğiyle daha net görmek mümkün. Laikliğin olmadığı yerde demokrasi mümkün değildir.

Aynı baskı ve saldırıların okullarda, devlet dairelerinde başı açık kadınlara yapıldığını düşünün. Dinci gazetelerin başı açık kadınlar için "Mamalar" diye manşet attığı, başı kapalıları "namuslu" sayarken açıkların "fahişe" olduğunu yazdığı bir ülke burası... Bu kışkırtmalarla neler olmaz?

AKP yönetiminin konuşmaları, Erbakan'ın "Kanlı mı olur, kansız mı bilemeyiz" cümlesini hatırlatmaya başladı, olaylar tırmanıyor. Hükümet ülkeyi karıştırmak, orduyu kışkırtmak ve bu millete bir kez daha zehir içirmek niyetindeyse seçime gitsin.

Değilse işini yapsın, sorunlarını sessizce Meclis'te halletsin. 21. yüzyılda Madımak veya Kubilay olaylarının benzerini yaşamak Türk insanının tercihi değil. Zaten dünya önünde kötü olaylarla yeterince anıldık, bir de bu rezalete ihtiyacımız yok.

(Ruhat MENGİ/Vatan GAZETESİ)

CUMHURİYET ONA LAYIK OLANLARINDIR http://forum.kanka.net/showthread.php?t=122015

Bakara Suresi 104. Ayet
''Ey iman edenler! 'Bizi davar gibi güt' diye konuşmayın.''

Ey iman edenlen, ( kötü manaya çekilebilen) "Raina" demeyin de, (Bizi gözet gibi tek manaya gelebilen) "Ünzuma" deyin.Ve dinleyin. Kafirler için acıklı bir azap vardır

Bakara Suresi 104.ayetin meaLi bu şekiLdedir
Eğer ayet payLaşacaksan orasından burasından kesme işine geLen kısmı kuLLanma
Tamamını payLaş ve doğru oLanı payLaş
Ondan sonra biriLerine gönder

Ey iman edenlen, ( kötü manaya çekilebilen) "Raina" demeyin de, (Bizi gözet gibi tek manaya gelebilen) "Ünzuma" deyin.Ve dinleyin. Kafirler için acıklı bir azap vardır

Bakara Suresi 104.ayetin meaLi bu şekiLdedir
Eğer ayet payLaşacaksan orasından burasından kesme işine geLen kısmı kuLLanma
Tamamını payLaş ve doğru oLanı payLaş
Ondan sonra biriLerine gönder

doğruluğunu araştırmak aklımdaydı ama unuttum daha sonra araştıracağım haklı olabilirsin bu sebeple mevzudaki çeviriyi şimdilik kaldırıyorum.

-en nefret ettiğim şeylerden biridir eksiltilip yada eklemeler yapılıp anlamının çarpıtılması

MüsLüman değiL zaten onLar kafirLerdir bunu görmek için zeki oLmaya hacet yok

Ama gene de heLaL oLsun adamLara bir yerde
cumhuriyet köşe yazarLarına biLe makaLeLerinin son böLümüne
Dua etmeyi aLışkanLık haLine getirttiLer ya

inanmıyorumm Allah ve amin kelimeleri kullanmış ergenekoncuu birilerinin hemen dava açması lazım laikliğe ayrıkı deilmiydi yoksa !

iki aynı fikir aynı yorum

dini sadece fesat kalplerinde bulunduğunu zannediyorlar

tamam be sizden başka Müslüman yok, en büyük Müslüman ikinizsiniz:vur

cumhuriyet gazetesi güündemi en iyi irdeleyen gazetelerden, başbakan popülist olduğu için azından da siyasete alet ettiği ayet ve hadisler düşmediği için, iğnelemek amaçlı kullanmaktadır. aynı şekilde "velev ki" ile ilgili bir sürü makale yazmışlardı

laiklik mi? boynunuzun borcu olsun. ödeşiriz.:clap

Geri