Müslümanların bir manevi lideri olmalı!!

foton12

New member
Reaction score
0
BAŞSIZ MUSLÜMANLAR!!

Bir okul düşünün, öğretmenleri var, öğrencileri var, müdürü yok...

Doğru dürüst çalışabilir mi o okul?

Bir fabrika müdürsüz yaşar mı?

Bir askerî birlik kumandansız olur mu?

Bir gemi kaptansız, uçak pilotsuz yürür mü, uçar mı?

Arı beyi olmadan bir kovan düşünülebilir mi?

Hayvanlar aleminde bile, sürü halinde yaşayan canlıların bir başı var.

Topluluk hayatında reissiz bir şey olmaz.

Reissizlik ölümden de beterdir. Reissizlik esaret demektir, anarşi ve kaos demektir, zillet ve sürünmek demektir, geri kalmak demektir.

Bu dünyada devletlerin reisleri var. Kral veya cumhurbaşkanı veya başkan.

DİNLERİN REİSLERİ VAR. ROMA KATOLİKLERİNİN PAPASI, ORTODOKS KİLİSELERİNİN PATRİKLERİ, YAHUDİLERİN HAHMBAŞILARI, ANGLİKANLARIN BAŞPİSKOPOSLARI.. TİBETLİLERİN DALAY LAMALARI... MASONLARIN ÜSTAD-I AZAMLARI... Derneklerin başkanları...

Partilerin liderleri...
Dünyada her kurumun, her dinin, her cemiyetin başkanı vardır. Bunun tek istisnası İslâm dünyasıdır, Muhammed Ümmetidir, Müslümanlardır.

MÜSLÜMANLAR İRİLİ UFAKLI BİR SÜRÜ DEVLETE, PRENSLİĞE AYRILMIŞ VAİZYETTE. DEVLETLER BİRKEMESE BİLE, AVRUPA BİRLİĞİ GİBİ BİR BİRLİK OLUŞTURABİLİRLERDİ, O YOK. İSLAM DÜNYASINDA BİR ÜLKEDEN BAŞKASINA PASAPORTLA, VİZEYLE GİDİLİYOR, NE AYIP. 
Müslümanlar arasında dinî, siyasî, iktisadî, kültürel işbirliği yeterli seviyede değil.
KURAN BİRLİK EMREDİYOR.

DİN, AKIL, HİKMET, FERASET İSLAM ÜMMETİNİN BAŞINDA BİR BAŞKAN OLMASINI ZARURİ GÖRÜYOR
Müslümanların acınacak hallerini son Gazze savaşında açıkça gördük. Zalim İsrail'e arka çıkan, el altından onu destekleyen hain Arap rejimleri bile var.

Müslümanlar her yerde zillet, esaret altında. Irak'ta bir milyon Müslüman öldürüldü, bir şey yapabildik mi? Yirmi küsur milyonluk o ülkede üç milyon yetim var.

Afganistan işgal altında. Müslümanlar her yerde eziliyor, süründürülüyor, öldürülüyor...

İslâm dünyasının petrol gelirleri Ümmet'in menfaati, izzeti, maddî ve manevî kalkınması için kullanılsaydı Müslümanlar bu durumda mı olurdu?

M.ŞEVKET EYGİ

yayyiep olmasın da Ahmeti necaj a razıtım ben :D

bu kadar ayrı mezhepler war nası olsun..........

Olabilirde, ama bence olmamali, Sunni'si var Sii'si var varda var

yol tek kural tek

lidere gerek varmı ? Manevi lider olarak yol istiyorsan KURAN-I Kerim en büyük liderdir

boş konularda yormayınız kendinizi

doğru söylüyorsun cz5 arkadaşımız kuranı kerinden daha iyi lider olurmu??? ama insan istiyorsanın mehti

Fetullah Gülen şuan dünyada islamı temsil ediyor.Sevsenizde sevmesenizde bu böyle..

Bizim liderimiz zaten bellidir boyle sacma haberlere gerek yok . Liderimiz , efendimiz hz. muhammed , sevgimiz aLLahtır . bu gercegı kımse degıstıremez ..

o senin hüsnü kuruntun ,olsa olsa diyalogcuları temsil eder,baska ne haddine dusmus dunyada islamı temsil etmek

=) Cübbeli tüm dünyayı temsil ediyo ama dimi?? Buna inanabilmek için beyninin ''domestos''la yıkanmış olması lazım=)

kitabımız Kur'an ı Kerim liderimiz Hz.Muhammed dir.

Evet sonuna kadar haklısın ama dikkat edersen konu bu zamana işaret ediyor.Bu zamanın Müceddidide Hz.Mehdi(as) dır.(şeytandan Allah'a sığınırım)Allah ben insanları Ona muhtaç kılacağım.Diyor.Emri vardır hem Kur'anda hem hadislerde hemde dini ktabelede.Aynı şekilde Hz.İsa(as) da bu zamanın lideridir.Ama tabi görevi başka asıl lider Hz.Mehdi'dir adındanda anlaşılacağı gibi.Önümüzdeki yıllarda inşaAllah Muhammed Mehdi(as) a muhtaç olacağı bir döneme gidiyoruz ki inşaAllah göreceksiniz.
Bu kanların durması göneydoğudaki pis oyunlar Irak İran S.Arabistan Doğu Türkistan ve sayamadığım diğer tüm yerlerdeki kanın terörün şiddetin durması için muhtacız.Keşke Hz.İsa(as) şu an hemen şimdi çıksada Hz.Mehdi(as) budur dese.Allah(cc) hemen onların isteği üzerine durdurur bu ortamı inşaAllah....

komplolara inanmıyorum.Kusura bakma senin kadar hayalperest olamıyorum=)

Açıçası bede senin gibi düşünüyorum ben samanyolu tv izleyerek büyüdüm insana kardeşlik sevgi saygı dinden başka birşey aşıladığını düşünmüyorum.
Ama tabi Mü'min çile görmeden iftiraya uğramadan imtihan olmaz ben bunla iftihar ederim inşaAllah.

İşte burda hocayı hastalığına rağmen bırakmayan onu yakından tanıyan kardeşlerimiz... YouTube - Hoca Efendi vaazı bırakıyor.Cemaat Hoca Efendiyi bırakmıyor.

Bizim liderimiz zaten bellidir boyle sacma haberlere gerek yok . Liderimiz , efendimiz hz. muhammed , sevgimiz aLLahtır . bu gercegı kımse degıstıremez ..

çok doğru bizim kimseye ihtiyacımız yok.

1400 yıl önce Hakkın Rahmetine ulaşmış olsada sevgili peygamberimiz;
ona indirilen evrensel bir mucize olan KURAN-I KERİM rehberimiz.

Geri