Makarna Nasıl Pişirilir

€rd@ls10

Altın Üye
Katılım
2 Ocak 2008
Mesajlar
16,867
Reaction score
0
Puanları
0



* Her zaman geniş ve derin bir tencere kullanmakta fayda vardır.

* Makarna pişirmede en ideal oran 1,5 litre suya 1 paket (500 gram) makarna ve 1 tatlı kaşığı tuzdur.

* Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz eridikten sonra makarnayı ekleyin.

* Makarnayı ekledikten sonra ateşi yeniden açın. Karıştırmak için herzaman tahta kaşık kullanmanızı önerilir.

* Pişirme işlemine tencerenin kapağını kapatmadan devam edin. İdeal pişirme süresi paketinin üzerinde yazar.

* Makarna piştikten sonra süzme aşamasında buhardan haşlanmamak ve süzeği görebilmek için tencereye 1 bardak soğuk su döktükten sonra süzeğe boşaltın.



 
Bilmiyordum Öğrenmiş Oldum Saol :)
 
Geri
Üst