VahŞİ Provokasyon Malatya'da
VALİNİN AÇIKLAMASI
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, olayda sandalyeye oturtularak el ve ayakları arkadan bağlanmış ve boğazları kesilmiş 3 kişinin öldüğünü söyledi.
Vali Daşöz, olay yerinde 3 kişinin göz altına alındığını ifade ederek, camdan atlayan şahsın saldırgan taraftan olup olmadığının bilinmediğini açıkladı.
Vali Daşöz, 'Yayınevinin yasa dışı yayın yaptığı iddiaları var, bu hususu doğrulatmaya çalışıyoruz' dedi
Yayınevinin isminin daha önce 'Kayra' olduğu ve tepkiler üzerine 'Zirve' olarak değiştirildiği öğrenildi. Geçtiğimiz yıllarda 'Kayra Yayıncılık adıyla faaliyet gösterirken İncil dağıttığı için yayınevine tepkiler olduğu aktarıldı. Zirve Yayıncılık Genel Müdürü Hamza Özant da daha önce çeşitli tehditler aldıklarını ileri sürerken, Vali Daşöz, yayıevinden emniyet'e ulaşan herhangi bir koruma talebinin bulunmadığı açıkladı.
POLİS ZİRVE YAYINEVİNDEKİ BİLGİSAYARLARA EL KOYDU
Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, söz konusu yayınevinden bilgisayarlar, ajanda ve büro malzemeleri aldı.
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, ölenlerden birinin Alman uyruklu olduğunu belirterek,
''Diğer ölenlerin kimlikleri henüz tespit edilemedi. Çünkü çok sayıda kimlik taşıyorlar'' dedi.
Daşöz, yayınevinin yayınları arasında İncil bulunup bulunmadığı sorusu üzerine, ''Evet bu tip yayınlar yapılan bir yer olduğu üzerinde duruluyor'' dedi.
Gözaltına alınanların sorgusunun devam ettiği belirtilirken, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde olduğu öğrenildi.
ALMAN BÜYÜKELÇİ: ŞOKE OLDUM
AB Dönem Başkanlığını yürüten Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Malatya'daki Zirve yayınevine karşı gerçekleştirilen "vahşi" cinayeti kuvvetle kınadığını belirterek "Alman bir vatandaşının kurbanlarının arasında olmasından şoke oldum" dedi.
Büyükelçi Cuntz, Malatya'da meydana gelen saldırıları büyük bir üzüntü ile öğrendiğini belirterek, "Alman bir vatandaşının kurbanların arasında olmasından şoke oldum" dedi. Cuntz şöyle devam etti:
"Cinayetin nasıl gerçekleştiğinin henüz belli olmamasına karşın bu vahşi cinayeti kuvvetle kınıyorum. Alman Büyükelçiliği, Türk otoriteleri ile temas halinde ve soruşturma yürüten Türk yetkililerinin çalışmalarını kararlılıkla ve gecikmeden yürüteceklerine güveniyorum."
ÖLENLERİN İSİMLERİ
Alman uyruklu Tilman Gesge, Elazığlı Uğur Yüksel ve Malatyalı Necati Aydın
AMELİYATA ALINAN YARALI
Emre Günaydın
Yayınevi ile aynı binada bulunan Cem Vakfının Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan, sözkonusu yere giren çıkan çok sayıda kişinin olduğunu, orada yayıncılık yapıldığını bildiklerini söyledi. Doğan, olayın nasıl meydana geldiğini bilmediklerini, herhangi bir ses duymadıklarını anlattı.