Maraş Katliamı Yalanı Ve İftiralar

Börteçine9

New member
Reaction score
0
Çoğumuz duymuşuzdur "Maraş katliamı" tamlamasını. Maraş katliamı denilince , doğal olarak insanın aklına bir kitlenin planlı bir şekilde yok edildiği, bir gruba yönelik katliam yapıldığı geliyor, bilinçaltına bu yerleştiriliyor. 198O'lerden günümüze kadar medyadaki muhafazakar gücün yok denecek kadar az olmasının da etkisiyle, Alevilere toz kondurmayan sol medyanın olayları çarpıtması sonucu, Maraş olayları sanki sistemli bir "Alevi katliamı" imiş gibi sunuldu ve kabul gördü. Net belge ve bilgilere rağmen...

Memleketim olması hasebiyle Maraş halkına atılan iftiralar beni çok rahatsız ediyor, onun için olayın içyüzüne biraz bakmak gerekiyor:

İFTİRA : Maraş'ta yaşanan olay, sistemli bir Alevi katliamı idi.
GERÇEK : Maraş olaylarında (sağcı-solcu, Alevi-Sünni) her görüşten insan öldürülmüştür.

İFTİRA : Maraş olayları, milliyetçi-muhafazakar insanların planladığı bir katliamdır ve Alevi düşmanlığının açık bir tezahürüdür. Bu olayla tutucu Sünni Maraş halkının gerçek yüzü görülmüş, caniliği ispatlanmıştır.
GERÇEK : Maraş halkı her ne kadar inancına ve kutsalına dil uzatan sapık inançlara ve bu inancı taşıyanlara düşman olsa da, bunu cinayet işleyerek gösterecek karakterde değildir. Maraş olayları, darbeye zemin hazırlamak için "derin güç"lerce tasarlanmış, iki tarafın da yanlış bilgilendirilmesi ve yoğun tahrik girişimleri sonucunda yaşanmış acı bir olaydır. Olayın özünün tahrik olduğunu ve iki tarafın da bu tuzağa düştüğünü artık olaya önyargılarından arınıp bakan (Alevi-Sünni farketmez) herkes kabul etmiştir ve daha da önemlisi bunlar belgelerle ispatlanmıştır.

Ayrıca, darbeden sonra Sıkıyönetim Komutanlığı'nın yaptığı soruşturmalar ve araştırmalar sonunda, Maraş olaylarının sorumlusunun, Devrimci Halkın Birliği, Halkın Kurtuluş Örgütü, Devrimci Savaş Örgütü, PKK ve en ilginci de Garbis adında bir Ermeni olduğu açıklanmıştır. Bu nokta da önemlidir: Ölen birçok insanın hiç tanınmaması, olaylara dışarıdan müdahale yapıldığının açık kanıtıdır.

Konu hakkında daha fazla ve derinlemesine bilgi için;

Tıklayın:

http://www.bugun.com.tr/yazar.asp?yaziID=24544
http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=16213&yorum_id=1

Okuyun:

Kanlı Oyun, Ökkeş ŞENDİLLER, İbre Yayınları

Şimdi bu yazının kime ne faydası var ?

Ama illa bişey yazacaksak dogru yazalım.Maraş katliamı aynen sivas ta oldugu gibi planlı oolarak yaplmıış ve din elden gidiyor diye insanlar gaza getirilip faşoların ellerine silah tutusturularak masum insanlar katledilmiştir..

He bunların hesabı tabiiki birgün sorulacaktır.Zaten boşuna denmiyor ''Sanma......olandan birgün hesap sorulmaz''' diye... :goz:

Şimdi bu yazının kime ne faydası var ?

Ama illa bişey yazacaksak dogru yazalım.Maraş katliamı aynen sivas ta oldugu gibi planlı oolarak yaplmıış ve din elden gidiyor diye insanlar gaza getirilip faşoların ellerine silah tutusturularak masum insanlar katledilmiştir..

He bunların hesabı tabiiki birgün sorulacaktır.Zaten boşuna denmiyor ''Sanma faşist olandan birgün hesap sorulmaz''' diye... :goz:

Ötüken yolu yokuştur kafaları tokuştur,
Bize faşist diyenler ya haindir ya ....!! :biggrin

İşine gelmeyince nasıl konuyu karalama zahmetine girebiliyorsun helal olsun :clap

ne maraş nede sivas katliamları (bence olayları) planlı bir şekilde yapılmış eylemler değildir.
Halkın kızgınlık ve tutuculuğunu ateşleyen provakatorlerin bir an boşluktaki ahlkı galeyana getirmeleridir tüm olanlar.
Sünnilerin alevilere hiç bir zaman düşmanlığı olmamıştır.Tam tersine,sol zihniyet yıllardır alevilerin arkasına saklanıp,sünniler sizin inançlarınızı engellemeye çalışmaktadırlar söylemleri ile laiklik kalesininde bahanesi ile kışkırtıcı tavırlarını her zaman sürdürmüşlerdir.
Olanlar figüran rolündeki halka olmuştur.Düşmanlık artmış,siyasiler bu işten kazançlı çıkmıştır.
Binlerce yıldır bu toprakları paylaşanlar ne olduda son 50 yıldır birbirine düşman oldu?
Oklar milletin bi tarafına batınca rahat bozuldu .
Hiç bir aleviye düşman gözüyle bakmadım.Böyle bakan olacağınıda sanmıyorum.Ama işi inanç noktasına getiren alevilerin serbestliği,sünnileri aşarsa işte o zaman ikiyüzlü siyasetçiler hemen bulandırmaya başlıyorlar.
Bunlar zaten başlangıçtı.Gerisini Allah hayr etsin.

bu olaylarda bilincli olarak hareket edenler bence sadece provokatörlerdir halk bi sekilde kandırılıp darbeye zemin hazırlanmıştır..

bu olaylarda bilincli olarak hareket edenler bence sadece provokatörlerdir halk bi sekilde kandırılıp darbeye zemin hazırlanmıştır..

bu kadar güzel özetlenirdi,utandırdın beni,iki saat yazdım,senin yorumunu okuyunca boş yazmışım dedim.
sağolasın

işte anlaşılması gereken de o. hepimiz biriz,aynıyız...bir anlayabilsek ve anlatabilsek

Degazor abininde dediği gibi Alevi vatandaşlara solun tabanı gözüyle bakıyorlar.Hatta araya saçma sapan yorumcuları sokup İslam'a hakarete varan yazılar bile yazılıyor.
Hatta Hacı Bektaş'ın torunu Mhp'den aday oldu diye onun aleviliği düşmüştür diyenler bile oluyor.
Ben ülkücü olan alevilerde gördüm çok şükür.
Biz inadına biriz!!Ve öyle kalacağız!!

bu arada söylemeden geçemicem abi avatarın harika olmuş :)

bende Kahramanmaraşlıyım..

Onu bunu geçinde beyler.

Gerçek aleviler Türkmendir zaten oğuzun çeşitli boylarından gelir..

Ama bazı aşşalık yaratıklar alevi kardeşlerimizi Türk değilmiş gibi göstermeye çalışıyorlar.

koçgiri aşireti ve tuncelinin bazı alevileri dışında tüm aleviler öz be öz Türktür..

Türkleri nasıl bölersin anca dinle işde, mezhepler olur ama inanç birdir..

sünnide Türk alevide Türk ama aralarına uçurumlar koymak isteyen şerefsizler var ..

Bu şerefsizleri hepimiz çok iyi biliyoruz şimdi burda onları yazıpta gene banlanmak istemiyorum.

zaten bu ülkede herşey provakasyon kimse bilinçli bişey yapmaz hatta bahçievler katliamıda provakasyon....

yuh be katliamı bile yalanlıyorsunuz yazıklar olsun size.

ülkücüler sinemadayken iceriye kasıtlı olarak ses bombası atan ökkeş şemdillerdir ki amacı ses bombası atıp alevilerin üstüne atmak bunu ve içerdeki arkadaşlarının da aynı anda zarar görmeden alevilere bilenmesini saglamaktır, daha sonra koşun din elden gidiyor diyen yine ökkeştir. sonra da 100 ün üstünde coluguna cocuguna kadınına kızına kadar hiç bir seyden habersiz bir sekilde katledilen yine alevilerdir.

katledenlerse kendilerini ülkenin savunucusu sanan ülkücülerdir.

not:alevi degilim, aynısı sunnilere aleviler tarafından yapılsa sunnileri savunurdum kimsenin şüphesi olmasın cunku ben her zaman dogruları soylerim, hatayı yapan babam bile olsam eleştirirm bazıları gibi körü körüne sempatisi oldugum partinin,ideolojinin yanlşına dogru demem.

Geri