Masaüstü PC'nin sonu (mu?)

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
iooj0n.png

Masaüstü öldü mü? Ölmedi mi?

Trendlere bakarak masaüstünü
ölü ilan edenler oldu, yine trendlere bakarak "Hayır masaüstü ölmedi, dizüstünden masaüstüne dönüş var!" diyenler de oldu.

İşin aslı nedir soracak olursanız,
tüketiciyi ilgilendiren uygun fiyata, ihtiyaçlarına uygun bilgisayar almaktır. Tartışmaların doğmasının sebebi ise taşınabilir bilgisayarların fiyatlarının eskisi gibi astronomik olmaması. Çok pahalı modeller de var ama bundan birkaç yıl önce hayal edilmeyecek kadar uygun fiyatlarla, güç olarak masaüstü PC'leri aratmayan dizüstü bilgisayarlar satılıyor.

Hala arada bir çizgi ve ayrım var, iki platformunda da belirgin
avantaj ve dezavantajları var. Ama az önce belirttiğimiz gibi uçurum birkaç yıl önceki kadar büyük değil.

Büyük şirketler ne diyor?

6ir609.jpg

Büyük şirketlerin masaüstü dizüstü tartışmalarına bakacak olursak:

AMD'den başkan yardımcısı Patrick Moorehead: "Küçük, kompakt masaüstü bilgisayarların yeniden yükseldiğini göreceğinizi düşünüyorum" diyor. Oldukça küçük, ucuz ve masaüstü bilgisayarlara alışkın olan tüketiciler için uygun fiyatlı ve popüler bir seçenek.

Ayrıca
Moorehead, şirketlerin bolluk döneminde dizüstüne ağırlık verdiğini ama şimdi daha hesaplı masaüstü alternatiflere yöneldiğini düşünüyor.

Via'nın başkan yardımcısı Richard Brown: "Şirketler masaüstüne dönüyor, biz kesinlikle bunu görüyoruz." diyor. Onun dayanağı ise masaüstü bilgisayarların daha ekonomik olması, daha zor kaybolmaları ve daha zor çalınmaları.

Şirketlerden bağımsız bir diğer faktör ise
Çin'in yükselişi. Çinli PC kullanıcıları eve geldiklerinde büyük ekran PC isteyecen kadar refah kazandı ve dünyanın sanayi devinin tercihi, bütün dünyanın tercihini etkiliyor.

dizüstü iyi fakat kasalı kadar sıcak ortama gelemiyor yani soğuk tutucaksın

ultra gamer'la asla masaüstünden vazgeçemez oyun oynamak için şart

çok zor kasanın içindeki aerodinamik yapı notebook kasasında yok her türlü ısınır

iki bilgisayarada bişey olmaz. Ben dizüstü bilgisayarda oyun zevki alamam ama masaüstü bilgisayarımda büyük ekranımda daha iyi oynarım ve o zevki alırım..

kardeşim masana koyacaksın pc ni alacaksın yanına da kablosuz klavye mouse olay tamamdır. eğer çok bişeyi dizine koymak istersen çekersin klavyeyi hem ısınınca sorun da olmuyor:D

Ben pc mi dizimin üstünde taşıyamıyorum.Onun için masa üstü kullanıyorum.

Geri