Masa Üzeri Tüplü Monitorde Ekranda Noktalar Ve Oyunlarda Çizgiler Çıkıyor

Dopru anlatım paralel bağlama olacak otomatik linkin başlığı yanlış.
Ama işe yarıyor hocam ben aylardır çift psu kullanıyorum yarı piskopatlık yarı fıkaralıktan.

Dopru anlatım paralel bağlama olacak otomatik linkin başlığı yanlış.
Ama işe yarıyor hocam ben aylardır çift psu kullanıyorum yarı piskopatlık yarı fıkaralıktan.

Uçuk fikirlere herzaman açığım ama test için çift psu kullanmak gibi bir fikri de malesef destekleyemem.

İşe yaramıyor demiyorum yarayacaktır tabiki. Fakat bunu yapabilmek, stabilitesini hesaplayabilmek her kullanıcının harcı değildir. Ben bunu burada yapın derim yarın birisi dener 2 psu aynı voltaj değerini göndermediği an oluşabilecek donanımsal bir arızayı ben nasıl üstlenebilirim?

Risk, hele elektronik bilginiz yok ise intihar.

Uçuk fikirlere herzaman açığım ama test için çift psu kullanmak gibi bir fikri de malesef destekleyemem.

İşe yaramıyor demiyorum yarayacaktır tabiki. Fakat bunu yapabilmek, stabilitesini hesaplayabilmek her kullanıcının harcı değildir. Ben bunu burada yapın derim yarın birisi dener 2 psu aynı voltaj değerini göndermediği an oluşabilecek donanımsal bir arızayı ben nasıl üstlenebilirim?

Risk, hele elektronik bilginiz yok ise intihar.
Aslında o konuda sorun olmaz.
Dikkar edilecek husus psu ların ayrı ayrı donanımlara güç vermesi ve aynı toprağı paylaşması.
Eh bir tek sorun çıkarabilecek nokta baladığımız yeşil kablo kalıyor haklısın ona da gerekirse bi tane diyot tak o kadar korkun varsa.
Ama sonuçta çift psu lu kasalarla verilen orjinal birleştirme aparatı bile benim anlattığım ile aynışey. ters akım geçişini engellemek için diyot bile koyan görmedim şimdiye kadar (düşün ne kadar gereksiz 5 kuruş bile maliyeti olmayan şeyi koca üreticiler koymuyor)
ANakartı ve ekran kartını bir psu ya diğer herşeyi diğerine verdikten sonra kesinlikle güvenli.
Bide muhakkak aynı toprağa bağlamak şart (bu konu hassas) ama çözümü zaten anlatırken söyledim siyahı sıyaha bağlayın garantili çözüm.
İki Psu aynı voltajı göndermezse ne olur? Hiç birşey olamaz yeter ki bağladığımız cihazın çalışma aralığında olsun. (anakart ve ekran kartını bu yüzden aynı psu ya bağlamak gerek.)

Aslında o konuda sorun olmaz.
Dikkar edilecek husus psu ların ayrı ayrı donanımlara güç vermesi ve aynı toprağı paylaşması.
Eh bir tek sorun çıkarabilecek nokta baladığımız yeşil kablo kalıyor haklısın ona da gerekirse bi tane diyot tak o kadar korkun varsa.
Ama sonuçta çift psu lu kasalarla verilen orjinal birleştirme aparatı bile benim anlattığım ile aynışey. ters akım geçişini engellemek için diyot bile koyan görmedim şimdiye kadar (düşün ne kadar gereksiz 5 kuruş bile maliyeti olmayan şeyi koca üreticiler koymuyor)
ANakartı ve ekran kartını bir psu ya diğer herşeyi diğerine verdikten sonra kesinlikle güvenli.
Bide muhakkak aynı toprağa bağlamak şart (bu konu hassas) ama çözümü zaten anlatırken söyledim siyahı sıyaha bağlayın garantili çözüm.
İki Psu aynı voltajı göndermezse ne olur? Hiç birşey olamaz yeter ki bağladığımız cihazın çalışma aralığında olsun. (anakart ve ekran kartını bu yüzden aynı psu ya bağlamak gerek.)

Bir işlemcinin voltaj aralığı ne kadar? Ya da Bir Ram slotuna gönderilen voltaj aralığı ne kadar? Aynı şekilde harddisk..

Bunlar elektronik parça sonuçta, ben risk alamam alana da mani olamam =)

Bir işlemcinin voltaj aralığı ne kadar? Ya da Bir Ram slotuna gönderilen voltaj aralığı ne kadar? Aynı şekilde harddisk..

:)) hoca haklısın risk almamak lazım :D tam donanımlı bir adam bile bunu yapmaktan çekinirken foruma yardım die konu açan adama tavsiye etmek deliliktir yaf .:) Valla ben şahsen hiç yapmayı düşünmedim ne gerek var patlar matlar belli olmaz ki :)

Kullandığım masaüstü pcde 420 watt psu vardı. Serviste onlarca 350 watt psu var, birleştirmek için yeterli donanıma da sahibim ama indexten 550 watt aopen nagas g6 kasa çektim bugün. ptesi elimde olur.

psu konusunda risk almayı sevmiyorum. en kararlı olması gereken donanım benim gözümde.

o.c ile bu zamana kadar 10dan fazla işlemci yaktım fazla voltaj vererek. dandik işlemcilerdi gözümde değerleri yoktu. ama iş buraya gelince risk alamıyorum :smile:

bence bilgi hatanvar hocam.
O voltaj aralıklarını arızalı olmayan tüm psu lar sağlıyor.
Bu kadar korkak olmaya gerek yok.
Bir psu kullanmakla 2 psu kullanmak arasında risk olsaydı serverlerde 1 psu olurdu. Çift psu lu maxi tower kasalarda benim anlattığım şekilde bir kablo bağlantısı yapan aparatla ikinci psu yu bağlamazlardı.

Ha çift psu nun sorunu yok mu var fiziksel yerleşim sorunu en ciddi sorunudur. soğutmayı etkilemeyecek şekilde yerleştirecek kasa bulmak eylencelik içine yerleştirmek işkence.
(denedim kasanın bağzı bölümlerini kırarken çok zorlandım.)
Bir de şu var millet topraksız pirizde bilgisayar çalıştırıyor.
İki psu inan ikisi de calışır ise oldukça risksiz bir çözüm.

Bir psu kullanmakla 2 psu kullanmak arasında risk olsaydı serverlerde 1 psu olurdu. Çift psu lu maxi tower kasalarda benim anlattığım şekilde bir kablo bağlantısı yapan aparatla ikinci psu yu bağlamazlardı.

Ha çift psu nun sorunu yok mu var fiziksel yerleşim sorunu en ciddi sorunudur. soğutmayı etkilemeyecek şekilde yerleştirecek kasa bulmak eylencelik içine yerleştirmek işkence.

hocam bağlamakta ayrı incelik ister dediğin gibi ama gerek yok die söyleniyoruz. serverlerde ki çift poweri hiç denememiş bir insanmı takmıştır . konu hakkında bilgisi olan biri yada birileri takmıştır. Zeytin'in de dediği gibi sonuçta elektronik parça riske etmemek gerek.

Bilgimde hata olabilir. Ben takacağın psuları göremiyorum sonuçta. Çin malı 2 tane psu bağlarsın ondan sonra vay anam benim anakartım niye yandı dersin :smile:

benim gördüğüm düzgün sunucularda psu hep tekti. 1000 watt silverstone kullanırız genelde sunucu yapacaksak. çift psu lu kasalarda yok değil tabiki. ama kalmadı be arkadaşım.

sen tehlikesi yok gayet güvenilir diyosun ben dikkat edilmeli sorumluluk kabul etmem diyorum.

dikkat ettiysen olmaz demedim hiçbir zaman önermiyorum.

son postum olsun bu psu işi benim canımı sıkmaya başladı. arkadaşta istiyorsa birleştirip denesin ben mesuliyet kabul etmem.

Hocam bende normalde bilgisayarı uçuruacak psu ları bağlayın demedim :)
Çalışır halde ise bu işlemi kaldırır diyorum.
Dandik çin malı psuları zaten kasanın içne sokmamak lazım. (Tamam bende bi tanesi pek de düzgün bir şey değil ama 20 liralıklardan da değil)
Diğeri zalman zamanının en iyilerinden ama sadece 400 watt :( şimdi o zalman ayarında psu alacak param da yok bende optikleri hddleri falanı fıstığı dandik olana bıraktım anakart ekran kartı zalmanda.
bu arada anakartımın da voltaj regülesi tamirli işlemciye giden votaj Allaha emanet ama donanımsal sorun yok.
işin sırrı biraz dikkat.
Uyumsuzluğa thamülü olan donanım var olmayan donanım var.

BU arada deneme amaçlı size bi korsan metod daha vereyim.
PSU yetmiyor mu testi.
İkinci bir kasa alınır. rest edilecek bilgisayarın yanına konur. Aynı arabalardaki akü takviyesi gibi.
Takviye yapacak makinanın anakart ve ekran kartı hariç tüm elektrik alan bileşenlerinin fişi çeklir.
Denenecek bilgisayarın optik sürücüleri ve harddiskleri Takviye bilgisayarın moleks kablolarına bağlanır.
ÖNEMLİ AYNI TOPRAK HAKTTINA İKİ BİLGİSAYAR DA BAĞLANIR. AYNI PİRİZETAKIN. ÖNEMLİ.
Daha sonra önce takviye yapacak makinenin daha sonra test edilecek makinenin açma düğmelerine basılır.
sonra sorun yaratılmaya çalışılır.
Bu da test amaçlı çift psu kullanımı.
Telefonda bile kız arkadaşıma bu numarayı çektirdim. oldukça kolay ve tehlikesiz.
inanın arabaları akü takviyesi ile çalıştırmak çoooook daha SAKAT.
Araba akü takviyesinde 12V aynı ama geçen akım 20A üstü hata yaparsanız çok afedersiniz amiyane dille ebenizi tersten görürsünüz.(daha uygun bir anlatım aklıma gelmedi terbiyesizlik ettimse affola)

Benim yavrucağın resimleri pek iyi olmadı ama bu konuşmadan sonra yollamadan edemeyeceğim.

Çift psu koymayı asslında TX sonic kasanın saclarının ne derece ince olduğunu görünce düşündük her yeri pense ile modifiye ettik.

Resimler dandik oldu biliyorum. Ama kasa içinin hiç göstermeyi düşünmedim.
Üstteki zalman alttaki 3.5'' yuvalar kırılarak oturttuğum çin malı.
Bir ara kasanın arkasını kesmem lazım hava akımını azaltıyor egzos fanının önündeki ızgara.

Güzel mevzu.

...ANakartı ve ekran kartını bir psu ya diğer herşeyi diğerine verdikten sonra kesinlikle güvenli.

Ben sadece meraktan alıntı yapıp dahil olayım dedim.
Anakart ve ekran kartını bir PSU ya bağladıktan sonra ikinci bir PSU nun pek bir esprisi kalmıyor ki. İkincisine ihtiyaç duyacak bir takım ekstralara sahip bir sistem zaten baştan düşük seviye bir PSU ile kullanılamaz.
Nedir ikincisine bağlanacaklar;

Optik sürücüler
Disket sürücüsü
RAİD kullanıyordur 4-5 HDD veya daha fazlasını bağlar
Kasa irikıyımdır 6-7 adet ekstra ve büyük fan bağlanabilir (anakarttan bağımsız bağlantılar ve aslında çok da farketmez ama)

Kısacası benim fikrim riske girmektense ihtiyaç olduğu an min gerçek 500-550W kaliteli bir PSU ya terfi etmek.
Bu arada tecrübeyle sabit; 500W xilence PSU yu 750W Thermaltake ile değiştirir değiştirmez sistem sıcaklıklarında bile düşüş gözlemlemiştim.İşlemci bile 2-3 derece farketmişti:victory

Bende 3 ide 2 sata HDD 2 de ide optik var (tamam bu aralar züürtüm makine eskidi.)
400 zalman yetmeyince mecbur ikinciyi taktım.
1 hdd nin yükü bile aslında çok fark üretiyor.
Sıcaklığın düşmesinin sebebi aslında psu nun gerekli değerleri verebilmesi vu bu yüden de donanımların normalden fazla akım çekmesine gerek kalmaması.
Bu arada risk risk demeyin kocakoca üreticiler ikinci psu yu bağlatmak için aynı şeyi yapıyor.
İmkan varsa tabiki 750 - 1000 watt arası Psu kullanmakta fayda var ama malesef şu ara benim mali durumum uygun değil. inanmazsınız 3.0 prescot işlemci var makinede su soğutma ile anca soğuyor. Hatırlayanlar bilir prescotları kışın ısıtma için kullanmak bile mümkündü :D
Buarada iyi donanım geyiği döndürdük.

Buarada iyi donanım geyiği döndürdük.

Daha ne işte buralarda yapılması gereken de bu.
Benim makina epey yüklü sayılır o nedenle 750W a geçiş yapmıştım zaten. Şimdi 2. ekran kartını ( 5850 + GTX 260² ) kullanmaya başlayınca biraz safra boşalttık :)
RAİD leri filan iptal edip tek HDD takılıyorum şimdilik. Sırada SSD var onu eklersem HDD den de kurtulacağım.Çift kart + soğutma için fanlar vs derken PSU nun anasını ağlatıyoruz ama ne yapalım.

SSD yi boşverderim üzülürsün. Tabi param bol düyorsan o ayrı. Bol bol yedek al SSD de yada paraya kıydıysan raid1+0 yap miss gibi sistemin olsun. Ama kasa içinde kullanımda hala ssd ler güvenilirlik olarak manyetik disklerden bir adım geride(kasayı tepileme alışkanlığı olmayanlar için :) )
Bence hddleri bırak ben hiç hdd atmam eski bilgileri yeni hddye kopayalar hddyi de makinede bırakırım.
(40 gb harddisk bile ölmedi hala o ayrı.)
BU arada birden çok hdd kullanıyorsan açılışta çalışan programları farklı Hddlere kur açılış sürendeki tek darboğaz ilemci kalsın derim.

Bugun Yeni bir gercek besleme yapan 350 w psu aldım ekran kartımın katolugunda onerilen sistem gereksinimi 350 w ekran kartım saphire ati radeon 1gb 128 bit ddr2 sistemi formatladım disk sildim ekran kartının driver kurmadan hiç bir sorun yok ama driver kurduktan sonra ekranda noktalanmalar işlem yaptıkca değişiyor. ekran kartımı garatinye yolladım geldi ama sorun bulunamadı dediler işletim sistemim xp sp3 napcaqımı sasırdım :(

Ekran kartımın modeli düzeltiyorum saphire ati radeon hd 5550 1gb 128 bit ddr2

ATI Radeon HD 5500 Series Üretici ATI Technologies Inc
Aygıt Tanıtıcısı 0x68da
Satıcı Kimliği 0x1002
Alt Sistem Kimliği 0xe930
Alt Sistem Satıcı Kimliği 0x174b
Konum Bilgileri bus 4 device 0 function 0
Veri Yolu Tipi PCIE
Maksimum Bağlantı Genişliği PCI Express X16
BIOS Sürümü 012.020.000.001
BIOS Tarihi 02/26/10
Parça Numarası 113-4E9331SA-002
Hiper Bellek No
Bellek Türü DDR2
Sürücü Üreticisi ATI Technologies Inc.
Sürücü Paket Sürümü 8.753-100706m-102493C-ATI
2D Sürücü Sürümü 6.14.10.7101
OpenGL Sürümü 6.14.10.10061
Direct3D Sürümü 6.14.10.768

350 watt mı? Bana az gibi geliyor bence eline kalemi kağıdı al sistem bileşenlerinin çekecekleri güçleri topla.
İşlemci anakart ekran kartı sürücüler.

Geri