Mastürbasyon

Bafone' Alıntı:
Ahlaki Değerler Evrensel olmayan Değerlerdir Ve kişiden Kişiye Değişir Tr de Bu Tarzda Cinsel konuların Konusulması İşnsanı Utandırır Ve Sıkar Bu Yuden Dünya Üzerinde Cinsel Sorunları Olupta Söylemeyen Tek Toplum Biziz Bunun İçin Acılmamız Ve Tabuları Yıkmamamız Gerekmekte ....

Şimdi mastürbasyonla; cinsel sorunları olup söylememenin ne alakası var anlamadım! benim şikayetçi olduğum kısım; yapılan açıklamanın içersine, bi takım örneklerde koyulmuş olması! bir erkeğin veya kızın; o işi yaparken ki kullandıkları alet edevat çok mu önemli bu bilgilerin arasında??!! senin tabu dediğin bu ahlaki değerleri amerika çok önceden yıktı. ama o yıktığı şey; şimdi onu yıkıyor!!

LifeForRent' Alıntı:
Ya tmm anlıyorum güzel paylaşım olabilir. e bilgilendirici de. ama bu kadar derine inilmesinin bir anlamı var mı peki??!!! hadi tmm; yapılması normalmiş, zararı da yokmuş. ama yok "deodarant kapağı, yok muz" vbg bi çok gereksiz ve anlamsız açıklamaya gerek yoktu!!!!! Özgür ifadeler; ahlaki değerleri geçmemeli.....
Sağol güzel Bilgiler Ama biz bunları mahalle ortamında öğrendik...
Hemde en ince ayrıntısına kadar:)

ve LifeForRent te kesinlikle katılıyorum.....

onu bunu bırakında kimin elleri nasır:D

eline sağlık bu arada dostum..:cool:

LifeForRent' Alıntı:
Şimdi mastürbasyonla; cinsel sorunları olup söylememenin ne alakası var anlamadım! benim şikayetçi olduğum kısım; yapılan açıklamanın içersine, bi takım örneklerde koyulmuş olması! bir erkeğin veya kızın; o işi yaparken ki kullandıkları alet edevat çok mu önemli bu bilgilerin arasında??!! senin tabu dediğin bu ahlaki değerleri amerika çok önceden yıktı. ama o yıktığı şey; şimdi onu yıkıyor!!
Biraz Önce Bir Arkadasımızın Postunu okudun mu Bilmem Sağlık Bölümünde Gecen, Sene Evlenen Bir Ciftin Cinsel Hayatını Yasaması Bunları Bilmeyen O Kadar Cok İnsan Varki Bunları Acıklamak Örneklerle Gayet Estetik Ve Objektif Yapar Arastırmayı ve Yazıyı Burada Bu Konu Dısında Baska Bi Konu Yazılmıs Olsaydı Verceğinzi Cevap "ARKADASIM ÖRNEĞİN KANITIN VAR MI? ÖNCE BUNLARI GÖSTER!" Olurdu Ancak Örnek Verildiği Zamanda Bazı Kesimlere Dokunuyor Acaba Neden??? Ben Nedenini Söyleyeyim Yetiştirildiğiniz Ve Terbiye Aldığınız Aile Ve Oratmda Bunları Konuısmak Sİze Ayıp Olaraka Ögretildi Halbuki Bunlar Cok Normal Konular :)

Bafone' Alıntı:
Biraz Önce Bir Arkadasımızın Postunu okudun mu Bilmem Sağlık Bölümünde Gecen, Sene Evlenen Bir Ciftin Cinsel Hayatını Yasaması Bunları Bilmeyen O Kadar Cok İnsan Varki Bunları Acıklamak Örneklerle Gayet Estetik Ve Objektif Yapar Arastırmayı ve Yazıyı Burada Bu Konu Dısında Baska Bi Konu Yazılmıs Olsaydı Verceğinzi Cevap "ARKADASIM ÖRNEĞİN KANITIN VAR MI? ÖNCE BUNLARI GÖSTER!" Olurdu Ancak Örnek Verildiği Zamanda Bazı Kesimlere Dokunuyor Acaba Neden??? Ben Nedenini Söyleyeyim Yetiştirildiğiniz Ve Terbiye Aldığınız Aile Ve Oratmda Bunları Konuısmak Sİze Ayıp Olaraka Ögretildi Halbuki Bunlar Cok Normal Konular :)

Sen beni tanımadan konuştuğun için, böyle düşünebilirsin! yetiştirildiğim ortamı da biliyormuşsun gibi konuşuyorsun! illa muhalif olmak mı lazım. ben gayet anlaşılır yazdım. neyden şikayetçi olduğumu söyledim. ben sağlık ve cinsellik konusunda neden bir kanıt isteyeyim ki? burada açılan konular; şüpheyle yaklaşılcak konular mı oluyor?! anlatım dan anlatıma farklar vardır. bu ve bunun gibi cinsellik konuları, normal bir uslüpla da anlatılabilir. ve çok güzel de anlaşılır! ama işe renk katmak gibi düşüncesi olanlar da, olayı; işin şehevi boyutunu dürtüleyecek tarzda anlatır. bu da, gençleri bilinçlendirmenin çok dışında olur!!!

LifeForRent' Alıntı:
Sen beni tanımadan konuştuğun için, böyle düşünebilirsin! yetiştirildiğim ortamı da biliyormuşsun gibi konuşuyorsun! illa muhalif olmak mı lazım. ben gayet anlaşılır yazdım. neyden şikayetçi olduğumu söyledim. ben sağlık ve cinsellik konusunda neden bir kanıt isteyeyim ki? burada açılan konular; şüpheyle yaklaşılcak konular mı oluyor?! anlatım dan anlatıma farklar vardır. bu ve bunun gibi cinsellik konuları, normal bir uslüpla da anlatılabilir. ve çok güzel de anlaşılır! ama işe renk katmak gibi düşüncesi olanlar da, olayı; işin şehevi boyutunu dürtüleyecek tarzda anlatır. bu da, gençleri bilinçlendirmenin çok dışında olur!!!
Her Yazı Dizisinin Arkasında Reyting Vardır Reytingleri arttıracak İse Olay Hele Bide Cinsellik İle İlgili İse Örneklerdir. Bunları Unutma Ve Bunun Tartısılması Gereken Yer Burası Değildir Tartısmak İçin Lütfen Farklı Bir Bölüm Sec Sağlık Üzerine Tartısalım dersen SeninleOturur Tartısırım Ama Bahsettiğimiz Konu Sağlıktan Cıkıp Üslup ve Adaba Geldi Arkadasım Saglık Hakkında Bir Sorun Önerin Ve Problemin Varsa Ben Buradayım Daha Fazla Uzamasını İstemiyorum... Saygılar...

Arkadaşlar böyle şeyleri tartışmaya geek yok..!

Birsürü cahil insanımız var, bazı konuşamamaktan, utanmaktan sıkılmaktan öğrenememiş bir sürü insanımız var..!

Heleki bu taarz konular için internet bence mükemmel bi yer..! Utanan sıkılan gelir okur yorum yapmaz, kimsede bilmez okuyup okumadığını..! Daha ne isterki bu konudan huysulanan insanlar tartışma gereksiz..! Bence asıl bu tip konuların paylaşılması gerekli bu ortamda..! Paylaşan arkadaşında emeğine sağlık..! Araştırmış bulmuş..! Tabiki herkesin manevi düşüncelerine saygımız var ama cahil insanımız kalmamalı..!

Herkese saygılar..!

(Bu tip bilgileri öğrenmek için daha güzel bi ortam mı var..?) bence..!

normal bir olay değildir masterbasyon.insan bunaltıya girecek kadar sıkışmamışsa böle birşeye başvurmamalıdır.dinimiz açısından da zararlı görülmüştür.insan ancak ve ancak nefsiyle başedemeyecek duruma geldiğinde yapmalıdır yoksa zevk için yapılıyorsa sakıncalıdır.duyurulur bazılarına

İbn Âbidîn bu konuda şu tesbitleri yapar: "Keyfî olarak şehvetini gidermek için el ile menisini getirmek haramdır. Ancak şehveti kendisine galebe çalıp da karısı veya cariyesi bulunmazsa, şehvetini teskin için bunu yaptığında günahkâr olmayacağı umulur. Hatta Ebu'l-Leys şöyle demiştir: Böyle bir kimse zina edeceğinden korkarsa, el ile meni getirerek şehvetini teskin etmesi vacip olur" (İbn Abidîn, Reddü'l-Muhtâr, İstanbul 1984, IV, 27, 28).

Ahmed b. Hanbel meniyi kan aldırmak gibi vücuttan dışarı atılması gereken bir fazlalık olarak görmüştür. Bu yüzden zinaya düşme korkusu ve evlenmeye gücü yetmeme hallerinde bunun caiz olduğunu söylemiştir (Yusuf el-Kardavî, el-Halâl ve'l-Harâm, el-Mektebetü'l-İslâmî, 1978, s. 166).

J@CK@L' Alıntı:
kıme yaptıracaklar:) yapabilirler diyecektın sanırım. neyse masturbasyon
Hakkaten cok normal bır olaydır hem erkek ıcın hemde bayan ıcın.

AduLt BöLümü Boşunamı Var Yani :D

faith37' Alıntı:
İbn Âbidîn bu konuda şu tesbitleri yapar: "Keyfî olarak şehvetini gidermek için el ile menisini getirmek haramdır. Ancak şehveti kendisine galebe çalıp da karısı veya cariyesi bulunmazsa, şehvetini teskin için bunu yaptığında günahkâr olmayacağı umulur. Hatta Ebu'l-Leys şöyle demiştir: Böyle bir kimse zina edeceğinden korkarsa, el ile meni getirerek şehvetini teskin etmesi vacip olur" (İbn Abidîn, Reddü'l-Muhtâr, İstanbul 1984, IV, 27, 28).

Ahmed b. Hanbel meniyi kan aldırmak gibi vücuttan dışarı atılması gereken bir fazlalık olarak görmüştür. Bu yüzden zinaya düşme korkusu ve evlenmeye gücü yetmeme hallerinde bunun caiz olduğunu söylemiştir (Yusuf el-Kardavî, el-Halâl ve'l-Harâm, el-Mektebetü'l-İslâmî, 1978, s. 166).

Yani karar verememişler..!

Burda bunu tartışmaya gerek yok arkadaşlar..! Bir doktorumuz var zaten..!

Sayın hekmimiz bafone gerekli açıklamaları yapmıştır, yapacaktır..! Forumda bu tip şeyleri tartışmayalım..! Kevin arkadaşımız bilgileri paylaşmış okuyup faydalanmak isteyen okuyup faydalanabilir..! Okumak istemeyen de okumasın..! Günah mı değil mi bunu biz tartışmayalım..!

O zamanın alimleri bu tip yorumları yaparken kadınlar olsun, erkekler olsun şimdiki gibi giyinmiyorlardı..! (Kadınlar kara çarşaflı, erkekler şalvarlı, mintanlı idi)..!

Arkadaslar Konuya 2gün Bakmadım Ne Hale Gelmiş ? Burada Sağlık Hakkında Konusacak isek Her Türlü Konusup Tartısmaya Hazırım Burada Dinin Ve Polemiğin Yeri Yok!

Fatu Yazın İçin Cok tesekkur Ederim

ellerine sağlık dostum ii bi paylasım

Geri