Matematik oLimpiyatLarından ßir Soru..:)

ben ce de 50 ytl zarar ediyor arkadaşlar
iyice düşünürseniz bulursunuz

açıklama gerekmiyor

ya arkadaslar adam parayı bozdurdu 15 ytl para üstü werdi sora 35 ytl parası wardı we para sahte olunca adama 50 werirken 35 in üzerine 15 ytl kendi parası zarar+ayakkabısı gitti ama iste bu ayakkabının gelis fiyatını bilmiorus direk alınırsa +35 toplam 50 ytl ama o 35 ytl satıs fiyatı zarar alıs fiyatı üzerinden olur soruda hata war

cwp bence 30 ytl + ayakkabının geliş fiyatı olmalı

150 ytl zararı olur 100 ytl ye kadar olan kısmı doğru ancak 50ytl de yandaki dükkan komşusuna verdi bozdurduğu sahte 50 ytl yerine işte bu yüzden olimpiyat sorusu yani adamın eline karşılığı olmayan sahte bir 50 ytl kaldı

50 ytl zararı var adam sadece ayakkabıdan ve komşusuna verdiği paradan zarar ediyor 35 ytl ayakkabı 15 ytlde üstü gerisi zaten sahte

Mrh Umarim Dğrudur
Cevap 100 Fakat Işin Içine Kdv De Girince Cvp 85 Olmasi Lazim :)

100

çünkü 35milyonluk ayakkabı+15 milyon+50 milyon=100milyon nakit=) o adamın yerinde olmak istemezdim:)

Uzunefe' Alıntı:
a = ayakkabı parası
b = para üstü
c = 50 ytl

a+b+c kadar :):):):) uzun uzun yazmak istemedim hemen programlama şekliyle yazdım

yani

50+15+35 = 100 ytl
benecede boyle yanı baska yolu yok

1. hesaba göre: Rasyonel anlamdaki bir satıcının satış mantığına göre

ayakkabı fiyatı: a (kar+maliyet)
Para üstü : b
müşteri parsı : c
Satıcının diğer satıcıya verdiği para: k (sahte parayı gerçeğiyle değiştirmiş)

Hesap zarar hesabı = maliyet+b+k = maliyet(?)+15+50 çünkü kasadan çıkan zarar budur

2.hesaba göre: Satıcı malı kar amacıyla satmıyorsa

zarar = a + b + k = 35+15+50 =100 basit yorum satıcının elinden çıkan para ve mal zarardır

arkadaşlar bu soru soruldu ve cevabı 100 den az

çünkü şöle düşünün satıcının elinde 50 ytl olsun müşteriden sahte 50 aldı ve gerçek parayla değiştirdi şimdi elinde bozuk 50 ytl var 15 ytl müşteriye verdi sonra gerçek 50 ytl yi bozdurğu adama verdi doğal olarak ayakkabı maliyeti +15+50 ytl zarar eder

ayrıca bozdurduğu kişi de onu kandırabilir ona elinde sahte olan 50 lira verebilir

valla ya karma :):):) bu kadar uzun zaman geçti bari ver cevabı :p

karma arkadasım nasıl dogru cevap gelmedı dıger arkadaslar yazmıs ıste

sımdı adam yan magazadan 50 ytl alıyo sonra gerı verıyo onu hıc hesaba katmayalım farzedelım kı adamın kasasında bozuk para var.
musterıye 35 ytl lık ayakkabıyı verdı + 15 ytl de kasadan verdı elınde de sahte 50 ytl kaldı.
yanı sahte 50 ytl yı hesaba katmazsak 50 ytl zararda.

karma arkadasım eger dogru veya degıl dıye cevap verırsen sevınırım.

ayakkabı fiyatı=35ytl
para üstü=15ytl
sahte para ödemesi=50ytl
toplam yüz ytl ama ayakkabının alış fiyatı belirlenmeden sorunun doğru cvbına ulaşamayız

Şimdi ayakkabıcı komşusundan 50 ytl alıp onu bir daha geri veriyor. dolayısıyla komşudan ne kar ne de zarar ediyor. ayakkabıyı kaptırdığı için satış fiyatı üzerinden 35 ytl + para üstü olarak verdiği 15 ytl nakit para toplam 50 ytl zarardadır. Yani şöyle düşünürsek adam para bozdurmaya gidip geldiğinde kasada görmediği 15 ytl olduğunu farketseydi ve hemen komşuya gidip aldığı parayı iade etseydi 50 ytl zarara mı girecekti?

ee ayakkabıyı kaca aldıgını bılmıyoruzkı toptancıdan bıde o zarar var sornunun tam cevabını bulamayız yanı demi ama o olmadan ona verdıgı parada gıtmıs olacak onu soyle hesaplayalım hemen:)

ben uzun yazayım 50 ytl sahte para adam bununla 35 ytl ayakkabı aldı ve 15 ytl para üstü aldı şu an ayakkabıcı 50 ytl zararda ve sahte parayı vererek aldığı bozukluklardanda 35ytl- ayakkabı parası elinde bu 50 tamamlaması gerek kendi cebindende 15 ytl koyar ve komşuya verie ayakkabı satıcısı 65 ytl zararlıdır bence

Şıklar şu şekilde verilmiş :

a) 50
b) 65
c) 85
d) 100
e) hiçbiri

Ve cevabın 50 ytl olarak verildigi soyleniyor sorunun verildigi yerde ancak olimpiyat resmi sitesi degil. Bu arada sabahın 4.30 unda bunu aramakla ugrastım tartısma sona ersin diye.

Geri