sercinho50
New member
- Reaction score
- 0
50 çünkü adam gerçek 50 yi iade ediyor sahtesi kendine kalıyor
a = ayakkabı parası
b = para üstü
c = 50 ytl
a+b+c kadaruzun uzun yazmak istemedim hemen programlama şekliyle yazdım
yani
50+15+35 = 100 ytl
arkada$Lar ßide KDV var Fatura kesmi$ adam çaktırmadan![]()
Ayakkabi magazasina gelen müsteri dükkanda dolastiktan sonra bir ayakkabi begenir. Fiyatinin 35 YTL oldugunu ögrendigi ayakkabiyi satin almak istedigini söyler ve saticiya 50 YTL para uzatir. Kasasina bakan satici kasasinda bozuk para olmadigini görür ve yan dükkana gider, bu 50 YTL'yi bozdurur ve magazasina geri dönüp para üstünü ve ayakkabiyi müsteriye teslim eder. Aradan 10 dk zaman geçer ve yan dükkan sahibi gelerek kendisine verdigi 50.-YTL 'nin sahte oldugunu ve parasini iade etmesini ister. Satici duruma çok üzülür ama ilgili tutari iade eder ve sahte parayi teslim alir.
Bu durumda ayakkabi saticisi ne kadar zarardadir?
NOT: Sadece cevabınızı değil, çözüm mantığınızı, cevabınızın nedenini ve yolunu da açıklarsanız, tartışarak daha iyi olur sanırım. Kolay gelsin..
a = ayakkabı parası
b = para üstü
c = 50 ytl
a+b+c kadaruzun uzun yazmak istemedim hemen programlama şekliyle yazdım
yani
50+15+35 = 100 ytl
1. durum
Adamın kasasında hıc para olmadıgını varsayarsak;
Şimdi adamda hiç para yok kadın 50 lıra verdı adamda 15 lıra para ustu verdı adamın elınde 35 lıra kaldı (gercek para) komsusuna 50 lıra veremez cunku adamda para yok elınde sadece 35 lıra var 15 lıra borclandı kadına 15 lıra verdı bıde 35 lıra ayakkabıyıda eklersek
50 tl zarar + 15 lıra borclu
2. durum
Ayakkabının maliyetini 35 lira varsayarsak;
Kadın 50 tl verdi adam para ustu olarak 15 tl verdı elınde 35 lıra kaldı sonra komsusuna kasasında 50 tl verdı ve elınde hala 35 lırası mevcut kadına 15 tl vermıstı ayakkabıyıda eklersek 50 tl zarar
kasadan 50 tl cıktı ama 35 tl gırdı ordanda 15 tl zarar
toplam 65 tl zararı var ayakkabıcının