matemetik sorusu olimpiyat

MUAT

New member
Reaction score
0
x^x=8 => 3^x= ??? vallaha çözümünü ben daha bulamadım ama bulmaya niyeti olan varsa cözümüyle birlikte koysun işaretleri bilmiyenler için (^) = üzeri demek (=>) = ise demek logaritmadan çözülücek kolay gelsin

logaritmadan çıkacağını zaten sende yazmışsın, daha nesini çözemedin? =)) ancak beyler 18 veya 13 gibi sayılar olacağını sanmıyorum, çünkü ne 13^13 ne de 18^18 in sonucu 8 çıkar :goz:
bence cevap 2 ile 3 arasında bi sayı olacaktır ama şimdi mat1 kitabından logaritmaya bakmaya üşeniyorum açıkçası :D

X 2 Ile 3 Arasında Bi Sayı çıkıyo Ama 3^x 9 Ile 27 Arasında Bi Rakam Ona Göre Sallayın

cevap=11 kardeş X=4 ise üzer=1 olur X^X=8 ise 4üzeri1+4=8 ondan sonra 3^X ise 3üzeri 1+4=7 olur cevap bu inş doğrudur kardeş cevap eğer doğruysa msn adresim [email protected] lütfen bana cevabı söyleyin merak ettim :)

X 2 Ile 3 Arasında Bi Sayı çıkıyo Ama 3^x 9 Ile 27 Arasında Bi Rakam Ona Göre Sallayın

:vur:melek:durdurun:goz::biggrin:clap:clap:victory:victory:eek:ha:eek:ha:vur:vur:vur:melek:melek:aşk:aşk:saskin:saskin:saskin:durdurun:durdurun:durdurun:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:victory:melek:melek:eek:ha:eek:ha:eek:ha:clap:clap

Geri