mazotun 1 YTL’nin altına düşmesi imkansız

tucik

New member
Reaction score
0
Partiler vaat ediyor ama mazotun 1 YTL’nin altına düşmesi imkansız

Siyasi partilerin seçim kampanyalarında mazotu 1 YTL’nin altına düşürme yönündeki vaatlerine, akaryakıtçılardan yanıt geldi. Akaryakıtçılar, vergilerin sıfırlanması durumunda bile böyle bir şeyin imkansız olduğunu vurguladı.

Akaryakıt dağıtım şirketi Opet’in Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nde kurduğu 453 bin metreküp kapasiteli terminalinin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Opet Yönetim Kurulu Başkanı ve Akaryakıt Dağıtıcıları Derneği (ADER) Başkanı Fikret Öztürk, "Mazotun 1 YTL’nin altına düşmesi hayal. Böyle bir şey olamaz. Petrol üreticisi ülkelerde bile böyle bir şey yok" dedi. Akaryakıttan alınan vergilerin yüksek olduğunu hatırlatan Öztürk, mazot fiyatının 1 YTL’ye inebilmesi için vergiyi yüzde sıfıra indirmenin bile yetmeyeceğini, fiyatın vergi indirimi dışında da sübvanse edilmesi gerektiğini kaydetti.

EN BÜYÜK VERGİ GELİRİ AKARYAKITTAN:

Fikret Öztürk, mazotun 1 YTL’ye ya da altına inmesinin kendileri için de daha iyi olabileceğini dile getirerek, ancak böyle bir şeyin ülke açısından yararlı olmayabileceğini belirtti. Öztürk, politikacıların mazot konusundaki vaatleriyle ilgili, "Dilin kemiği yok. Herkes istediğini söylüyor" yorumunu yaptı. Benzinde fiyatların yüzde 70’ini, mazotta ise yüzde 55’ini vergilerin oluşturduğunu aktaran Öztürk, "2005’den bu yana Türkiye’de akaryakıttaki vergi oranları değişmedi. Türkiye’de, devletin vergi gelirinin yüzde 20’si de akaryakıttan geliyor. 140 milyar YTL’lik verginin, 25 milyar YTL’si akaryakıttan" diye konuştu.
hurriyet.com.tr

doğan grubu işini iyi biliyor, petrol ofisi doğan'ın, spk adamlara 500 milyon dolar ceza kesti, onun acısını çıkarıyolar, uzan bu işi yaparsa onların işine gelicek tabii, akp'ye ne kadar oy kaybettirseler onlar için kar.

yanlış biliyorsun arkadaşım. doğan grubuna kesilen ceza 1 milyar doların üzerindeydi. ama geçenlerde uzlaşma sonucunda (tam seçim kararı alınmışken) ceza 280 milyon dolara düştü. doğan grubunun kime hizmet ettiği belli.

Vergilerin kaldırılması bütcede 25 milyar ytl lik koca bir delik açacak, böyle bir bütce açığını nasıl kapatabilirler, farklı bir zam yada vergi olmayacağı ne malum. Asla tutamayacakları bir vaadte bulunuyorlar, yada Ülkemizi batırmaya geliyorlar.

fakirden aldığı kadar zenginden de vergi alsa ya şu memleket.

atv haberde izledim düşer diyordu :) gerçi benim için önemli değil ne arabam var ne motorum yürü ya kulum

88 kuruş rafineri çıkış fiyatı

peki bunu adam belki kendi dağıtacak yada özel olarak dağıtıracak istasyonlara satacak her ikisininde vergi vermedigini düşünelim ama yine de belli masraflar olacak dagıtıcının ve istasyonun(nakliyat ve işçi masrafları) ben eminim bu masraflar bile mazotun fiyatını 1 liranın üzerine fırlattırır.ve siz adama 1 liraya mazot sat derseniz kar etmeyi bırak zararına sat dersiniz.nasıl sattırırsınız .sattıgı litre başına belli bir miktar para vererek buda geçmişde ki hayali ihracatı körükler bir bakmişsınız dün benzin mozot satamadan kepenk kapattık diyenler her gün 3-5 tır mazot satmaya başlamış.:) kaldıki almadan vermek allaha mahsustur ama bu herkese veriyor nasıl verecek şu anda devletin topladıgı vergilerin %20 akaryakıttan gelmekte sen bu işi yapmak için sadece %20 den vazgeçmekle kalmayacak aynı bide üzerine süsbansiyon ödeyeceksin istasyon şirketleri ve benzeri yerlere kimsenin ümidi ile dalga geçmeyein kim bilir belki tek sahip oldukları şey ümitleridir am görünen köy klavuz istemez siz yinede ama yinede ben 1 liraya mazot kullanacam diyosanız oyunuz tacagınız parti yok ama belki başka ihtiyaçlarınızı giderebilecek vattler vaad eden de var. hayelle ömrümüz tükendi hayele oy atmayalım lütfen.

K£ĿWΪNAТǾЯ' Alıntı:
Vergilerin kaldırılması bütcede 25 milyar ytl lik koca bir delik açacak, böyle bir bütce açığını nasıl kapatabilirler, farklı bir zam yada vergi olmayacağı ne malum. Asla tutamayacakları bir vaadte bulunuyorlar, yada Ülkemizi batırmaya geliyorlar.

doğru haklısın. ama çıkarmaya çalıştığınız "petrol yasası" nı ne halt yemeye çıkarıyorsunuz. petrol kuyularımız mı var bizim.
soruyorum şimdi.
petrol kanununu çıkartırken neyi düşünüyordunuz acaba. ya da petrol kuyularımız şimdi mi yok olmaya başladı.
birbiriyle bu kadar çelişkili bir başbakan ve kurmayları nasıl oluyorda halkın yüzüne bakabiliyorlar.
insanda utanma olsa eyvallah ama bunlar yüzsüzlüğün en alası.

Geri