mcaupdate.exe sorunu

pearlfer@h

New member
Reaction score
0
merhaba,
bir süredir bilgisayarımda bir yavaşlama ve taşınabilir tüm aygıtlarımı kullanmada sorunlarla karşılaşıyordum. comodo firewall kurdum geçen gün. +defense özelliğiyle her programın tek tek memory'e erişimini de inceliyordu. bu sırada mcaupdate.exe adlı bir programın, taşınabilir aygıtlarımdaki /recylcler/hp.@@@ gibi olmayan dizinlere erişmeye çalıştığını gördüm. Biraz araştırınca bunun c:/programfiles/network associates/Virusscan adlı bir klasördeki bu mcaupdate.exe olduğunu ve registry'de pekçok kaydının olduğunu gördüm. silemiyorum, devamlı çalışıyor ve ctrl+alt+del yaptığımda görev yöneticisinden seçip işlemi sonlandır dediğimde, "eylem tamamlanamadı, eylem bu işlem için geçerli değil" sonucunu alıyorum. internetten baktım, birkaç yerde (sophos kaynaklı) bunun w32/autorun-T adlı bir wirus olduğunu öğrendim. aktif olarak evde AVG antvirüs ve antispyware ile comode firewall, işte ise trendmicro office ve zonealarm firewall kullanıyorum. hiçbiri birşey bulamıyor. ama aradabir trendmicro office autorun.bat adlı bir dosyanın virüslü olduğunu ve temizlendiğini söylüyor, ama kurtulamıyorum.

Lütfen bu onuda bilgisi/çözümü olan biri var mı?

Bildiğim kadarıyla flashlar tarafından gezen bir spyware güvenli kipte silebilirsin.
1. Adım güvenli kipte aç
2. Adım regeditten---HLocalMachine-software-microsoft-windows-current version-run altına bir bak orda private.exe kaydı varsa onuda sil
3.Adım regeditte private.exe diye aratıp explorer uzantısındaki sadece uzantıyı sil(yerini unutma) shell içinde explorer.exe ninyanında yazar sakın explorer.exe yi silme
4.Adım Mcaupdate kendini nereye attıysa onuda sil
5. Private.exe nerdeyse explorer uzantısını gördüğün yerde onuda sil
ve artık flashlarla bulaşan bu virüsten kurtul

sağol... dediklerinin bir kısmını yapmayı başardım, silindi gibi oldu ama kalıcı çözüm olmadı, işe gidince ordakinde de vardı, arkadaşlarda da vardı, habire bulaştı. ben de kaspersky 6 kurdum, taradım, "buldum, öldürdüm..." diyor şimdilik. koruyacakmış ta beni. umarım... yoksa önünü alamayacağım ve delireceğim. herkesin bilgisayarını temizleyemem ki...

Haklısın bu flash disklerle bulaşan bir virüs benim ağımda 60 bilgisayar var 25 inden temizledim :victory diğerlerine daha bulaşmamış ama aklında olsun bu kesin bir çözüm :goz:

wiseboy sen nerdeydin ya bu konuyu ben acmıstım ama yardım edebilen pek cıkamamıstı ben 1 ay kadar bu mcaupdate nedilen şeyle ugrastım ama ben biraz sanslıydım cünkü ben işlemi sonlandır dedigimde tamamen kapanıyodu bir sonraki acılmaya kadar da ortalıkta görünmüyodu.işlemcinin %98-99 unu kullanıyodu cıldırıyodum.En sonunda format atmak zorunda kaldım format attıgım sabah sen bunu yazmıssın:):) napcaz şimdi flash disk kullanmıcazmı ya

wiseboy bu lanet sey yine bulastı ama dediklerini yaptım bulamadım bi türlü üff ya flasshıda biçimlendiriyom sık sık nerden geliyosa..

selam. valla bende de aynı sorun var. hata veriyor sürekli olarak bilgisayar her açıldığında. ama ctrl+al+del e bastığımda da görünmüyor. ayrıca işlemcimi de kasmıyor. bu illet değişik etkiler gösteriyor galiba. kaspersky 6 iyi dediler bi de onu deneyecem. bir de internet ayarları mı da bozmuş olmalı. sürekli başka sitelere yönleniyorum. inndir.com gibi sitelere bağlanamıyorum. Ayrıca ses sürücülerini de bozmuş. sesi açıp kapatamıyorm bilgisayardan

Pc ni çok fazla kasar ve system system de cpu %50 nin altını görmez

ilk önce ctrl+alt+delete yap işlemlerden McaUpdate.exe sonlandır.

daha sonra

C/program files/Network Associates/Virus Scan /mcaupdate.exe

tabiki virus scanın içine girdiğinde boş göreceksin.

bu yüzden araçlar/klasör seçnekleri/görünümden

gizli dosyaları +korunan dosyları görünür hale getir.

mcaupdate.exe ye ulaşacaksın sil ve çık artık rahatsın ( bu yazı alıntıdır. )

Pc ni çok fazla kasar ve system system de cpu %50 nin altını görmez

ilk önce ctrl+alt+delete yap işlemlerden McaUpdate.exe sonlandır.

daha sonra

C/program files/Network Associates/Virus Scan /mcaupdate.exe

tabiki virus scanın içine girdiğinde boş göreceksin.

bu yüzden araçlar/klasör seçnekleri/görünümden

gizli dosyaları +korunan dosyları görünür hale getir.

mcaupdate.exe ye ulaşacaksın sil ve çık artık rahatsın ( bu yazı alıntıdır. )

en kesin cvp bu ve kesin sonuç vereni de bu. şahsen denedim ve düzeldi sorun yok artık :)

teşekkürler askoasko

Geri