Meclis, bu kararı yok sayabilir mi?

algoritmaA

New member
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
802
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
gerçek adaletin olduğu yerden...
Üç partinin iradesini hiçe sayıp anayasa değişikliğini vetoeden Anayasa Mahkemesi'nin kararı tartışılırken, 'Meclis bu kararı görmezden gelebilir tezi' ortaya atıldı. Peki bu mümkün mü?

Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesi için verdiği "iptal kararı" tıpkı 367 kararında olduğu hukukçuları adeta ayağa kaldırdı.

CHP'nin başvurusu ile AK Parti, MHP ve DTP'li 411 milletvekilinin oyları ile yapılan düzenlemeyi reddeden Anayasa Mahkemesi'nin bu kararının yok sayılması gibi bir tez ortaya atıldı. Verilen kararı eleştiren Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Şentop Zaman Gazetesi'ne verdiği demeçte, "Meclis, bu kararı yok sayıp mevcut değişikliği uygulamaya devam edebilir" yorumunda bulundu...

MAHKEME HÜKÜMETİ DE DÜŞÜRÜRSE...

Mahkeme'nin kendi meşruiyetini çiğnediğini ifade eden Şentop, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını denetleyen bir organın olmamasında dikkat çekerek şunları söyledi; "Mahkeme, kendi meşruiyetini çiğnedi. Türkiye'nin en önemli hukukî sorunu haline geldi. Mahkemenin kararlarını denetleyen bir organ yok. Meclis, bu kararı yok sayıp mevcut değişikliği uygulamaya devam edebilir. Mahkeme hükümetin düşmesine karar verse, Resmi Gazete'de yayımlasa bu geçerli mi olacak? Geçerli olmayacak. Çünkü mahkemeye böyle bir yetki verilmemiş. Bu nedenle karar yok hükmündedir."

kaynak:haber7.com/haber.php?haber_id=324322
 
bunların Kökten çözülmesi için Yeni anayasa şart
 
anayasa mahkemesi önüne gelen anayasa değişiklik taslaklarının anayasaya uygun olup olmadığını inceler. incelenmiş, karar verilmiş. kimse halkın iradesi diye demagoji yapmasın. halkın verdiği iradeyi anayasaya karşı kullanamazsın. bu emsali görülmemiş bir karar da değil. avrupa insan hakları mahkemesi de birçok kez türban aleyhinde karar vermiştir.
çok şaşılacak bir karar değil..
 
Geri
Üst