metal nedir?

dinlenmez mi o grup be:D

valla ben sölüom o kim diolar ama bekle sen bi albüm daa yapsınlar hele ortalığı sallıcaklar. . . ve ve trivium göreceksin ;) geleceğin hitleri bunlar ;)

şimdi bir açıklama daha geliyor.

aslında "metalci" lafını sevmesem de kullanacağım ; metale gönül vermiş,bunu sadece bir müzik olmaktan çok,yaşam felsefesi haline getirmiş insanlar için.

metal arabeske benzetilir çoğu kişi tarafından.ama şu vardır ki arabesk son derece "kültürsüz" ve dar bakışlı bir çevreden gelip,mazoşist bir havaya bürünmüştür.
metal ise dünyadaki kötü şeyleri değiştirmeye,değiştirmeye "henüz" gzücünün yetmediği şeylerle de dalga geçmeyi başarır.felsefesi şu şiire çok benzer

dert içinde sevinci bul da yaşa
haksız düzende haklı ol da yaşa
sonu nasıl olsa yokluk dünyanın
varından yoğundan kurtul da yaşa

çoğu metalcinin paspal görünümü varından yoğundan kurtulup yaşıyor olmalarıdır.tabi sırf böyle bir imaj ile çevre yapmaya çalışan rezil insanlar da mevcut.

bir de gelelim neyin ne olduğuna . söylediğimiz gibi metal;ergenlik bunalımı yaşayan birinin her şeye karşı ahmakça isyan eiyormuş rolü oynaması değildir.

kısaca öyle asiyiz,kızgınız havasıyla gezenlere "metalci" değil ;"alternatif tiki" diyoruz. öyle etrafta korn , slipknot , offspringle falan imaj yapmaya çalışanları dışlamak ve adam yerine koymamak her "metalcinin" vazifesidir.

sürecek... :D

vasya' Alıntı:
kısaca öyle asiyiz,kızgınız havasıyla gezenlere "metalci" değil ;"alternatif tiki" diyoruz. öyle etrafta korn , slipknot , offspringle falan imaj yapmaya çalışanları dışlamak ve adam yerine koymamak her "metalcinin" vazifesidir.

vasya bu söze öldüm bittim çalıcam en kısa zamanda :p senin yazdılalrını toplatıp kitap yaptırcam adıda 'METALCİNİN CEP SÖZLÜĞÜ' olcak :)

ahmetcan' Alıntı:
Metal müzik hayata olan bakış açını böğürerek dile getirmektir. Kötü anlamda söylemiyorum ama gerçek bu...
kesinlılkle katılıoyorum

SıpA' Alıntı:
vasya bu söze öldüm bittim çalıcam en kısa zamanda :p senin yazdılalrını toplatıp kitap yaptırcam adıda 'METALCİNİN CEP SÖZLÜĞÜ' olcak :)

evet şimdi kitabımız için ilk çalışmalar başlamış durumda:)

1-metalci adam bira içer(metalcinin züğürt olduğunu ve biranın da en ucuz içki olduğunu düşününce:D )

2-metalci barlarda öyle her gördüğü hatuna sarkmaz.maymun etmez kendini.kız beğendiyse kendi gelir zaten di mi:p

3-metalci öyle bol pantolon giymez,beline zincir falan da takmaz.

4-taksiye binmez(çok pahalı lan:p )

5-metalcinin metalciden başka dostu yoktur.

6-metalci tikilere hip hopçulara falan kodu mu oturtur.

ne kral adamdır be metalci:D

Bence metal bol bangırtılı; ayrıca adam gibi konuşmak varken inadına bağırmayı seçen müzik türüdür :D.... p.s: metalden haz etmem... beni bunun için yargılamayın...

ayrıca aranızda s.o.a.d dinleyen varsa lütfen kendini savunmasın...

s.o.a.d metal değil ki?

7- metalci entel dantel işler yapmaz duruşu bellidir her ortamda duruşunu korur

8- metalci adam siz satanistmisiniz sorusuna alaycı tavırıyla ' hıııı siyah giyip şeytana tapıoruz ' diip karşısındaki adamı yerden yere sokandır

9- metalci adam cepindeki son parayı sigara alkol yerine orjinal kasete veren adamdır underground ayaklarına yatıp korsana destek vermeyiz

10- metalci adamın sigarası 216dır :p

11- deri pantolon siyah t-shirt giyip metallica dinleyip metalciyim dien adamlara karşı çıkan ruhtur . . .

12- sistemin bozukluğunu korkmadan haykıran cesarettir

13- metalci adam öle rapçiyle falan atışmaz bizim sırrımız müziğimizde

14- nie bağırıor bu adam dienlere soruorum 'isyan eden insan bağırmaz mı?'

15- metalci adam pahalıdan kaçar çünkü parası yoktur :) olsada borcu vardır onu öder :D

takdire değer bir çalışma

http://onlycrazystuff.free.fr/crazystuff/Cradle_of_Filth-Nymphetamine.mp3

Immortal Ayatollah
img3.gif

32293_photo.jpg

356840lp.jpg

grup iranlı, tarzlarına "True Islamic Pure Black Metal" diyolar albümlerinin adı da "The Djihad Has Just Begun" öğrenince ağzım 5 karış açık kaldı, olur mu lan öle şey dedim ama oluyomuş çok enteresan. albümün linki aşağıda bi bakın derim ;)

http://pandarules.online.fr/ayatollah

Tracklist :

1. Exterminate the Occident
2. Hanging Not Punishment Enough
3. Morbid Ayatollah
4. Deathcrush (Mayhem cover)
5. Hippie Holocaust
6. You Suffer (Napalm Death cover)
7. Deadmocracy
8. White God (Nameless Shit)
9. A Disease Called Mankind
10. Abd'Allah Ritual
11. George W. Bush Is A Transexual Robot
12. G.I.A. (Grind Indus Army)
13. From Anal Dissection To Anti-Christian Mass Murder
14. Authoritar

bencede metal bi yaşam tarzıdır.insanın karaketerini açığa çıkartır...hayata isyanı we hayatın gerçkelerini anlatır..tabi bu dediğim eski metal anlayışıdr.şimdi yeni çıkan grupların çoğu death yapmaya çalışıp ben en büyüğüm hawasındalar...satanizm i işin içine katıolar..çok komik popülarite önde

aslında metal direk isyan da değil ; sadece tüm duyguları coşkuyla yaşayanların hayat felsefesidir metal.tabi isyan duygusu da bunlara dahil :D

metal, başka müzik türlerinde bulamayacağın kara lekeyi bulmaktır.metalden haz almayan, bu müzikten birşeyler hissetmeyenler bu lekenin dışında kalmalı bence.

metal tarihi 1930 larda rock n roll ile başlamıştır ve insanların hayatlarına girmiştir ve fazla söze gerek yok yaa metal yaşamdır metal herşeydir kısaca metallica dinleme ile metalci olunmaz....

merhabalar, bana biri Türk bir metal grubu söleyebilir mi?

ben yorumlardan bi bütün yaptım... ve birasda ekledim

en yakınlarınız ve hatta kendiniz bile artık kendinizi adam yerine koymaz hale gelmişken size "ayağa kalk ve mücadele et" diyen bir üstaddır adeta.evet metalci bağırır , böğürür. peki hiç düşündünüz mü neden???

öyle berbat bir dünyada yaşıyoruz ki.popüler kültür her şeyi yutuyor,çevremizdeki her şey anlamını yitiriyor.dünya insanları o kadar yormuş ve köreltmiş ki kimse sesinizi duymuyor.

ve kimsenin sizi dinlemediği bir yerde sesinizi duyurmak istiyorsanız bağırmalısınız.bu hakkınızdır ve biz de bu hakkı kullanıyoruz.

tabi metali onbeş yaşındaki bir zibidinin babasına isyan etmesi gibi de görmemek gerek. eline esrar alıp saclarını uzatıp kesh yapan yada sadece goth hatun için ortama girmye calısan zihniyetler deildir...

metal abidik gubidik piyasa tisörtlerini yiyip gezmek sürekli siyah giyincem die bi yerini yırmakda değilidr...zaten bu tipler 6 ayda bir punk dier a6 ayda hophopcu ve metalci popcu olarak değişiyor....

evresel dil olan müzüğin dilini reddedenlere her yanına bir kulp takanlara kendi amaçsız dünyalarında metal müziğe tarz biçenlerin kalıp uyduranların bilmesi gerekli ki oluşumunda her türlü özveriyi barındırmış müzik sizi aşar...

MeTaLcİ' Alıntı:
merhabalar, bana biri Türk bir metal grubu söleyebilir mi?

ilk aklıma gelen death metal grubu olan Notr...

cok guzel yazmıssın vasya elıne saglık ama nezaman ınsanlar kafalarındakı metalci = satanıst (herkes ıcın solemıyorum) dusuncesını degıstırecek (bkz. babam) bunu sormak ısterım bende :):):)

pentagram yıldızını gören sen satanistmisin dio sinir oliorm ya....
siz zaten metal hakkında çok gzl yorumlar yapmışsınız daha fazlasına gerek yok...
abi bütün metalciler bira içio ama ben daha hç göbekli metalci görmedim:D:D:D.D

Geri