MHP, elveda ideoloji

alperenccc

Banned
Reaction score
0
Yolundayız REİS.. Bırak eşkiya bellesinler.
Bunu ben söylemiyorum, 7 Haziran 2007 tarihli Hürriyet’teki köşesinde, Yalçın Doğan yazısına başlık olarak almış. Yalçın Doğan diyor ki: “MHP listeleri de, bilinen MHP ideolojisinden uzak, daha çok merkezle uzlaşan kadrolar niteliğinde. Tıpkı diğer partiler gibi...”
“MHP barajı geçtiği takdirde seçilme şansı yüksek olanların büyük bölümünün ülkücülükle ilgisi yok. İdeolojiye bağlılık, geçmişte ortak değerleri paylaşmış ya da yaşamış olmak, listelerde yer almaya yetmiyor. Ülkücüler temizleniyor, demek yanlış, ülkücüler arkadan geliyor, demek daha doğru...”
Bazı örneklerle, durumu açan Yalçın Doğan, “MHP’nin Ülkücü ideolojiye vedası olarak tanımlanabilecek bir durum” dedikten sonra, AKP karşısında “milliyetçiliğin iş yapacağı ortada” diye ilave ediyor... Hadi, Yalçın Doğan’ın APO ve F tipi cezaevleri ile ilgili göndermesini es geçelim!...
Aynı gün benden görüş alan Vakit gazetesinde (bazı yerlerini çıkarsalar da) bir yorumum çıktı. Yalçın Doğan kadar ileri gitmesem de, özde bir benzerlik görmek mümkün. Demiştim ki; “Başka partiler ülkücüleri listelerine alıp seçilebilecek yere koyup, vitrine ederken, MHP ise teşkilatlarında hamallık yapan ülkücüleri ya listenin altlarına yerleştiriyor veya hiç koymuyor...”
“Partilerin yapısında büyük bir değişim yaşanıyor, hepsi de merkeze çekilmek adına renksizleşiyor. Müslüman Türk değerlerini taşımayan dünya görüşleri merkezde kendine yer bulamaz. Bu değerler manzumesine sahip olmayanlardan olsa olsa karma bir parti meydana gelir...”
Şunu da ilave edebiliriz, hepsi de karma olan partilerin çözümleri de, hedefleri de karma olacaktır.Yani ortak olacaktır. Hatta gelecek kaygı ve tasarımları da ortak olacaktır.Yani Yalçın Doğan’ın da söylediği gibi, birbirinden farkları bulunmayan siyasi partiler, benzer çözümler üretecekler veya birbirinden farklı cümlelerle alıntılar yapacaklardır. Ayrıntıların farkını büyüteçle millete sunacaklardır.
Küresel tasarım, ideolojilerin öldüğünü veya çok zayıfladığını öne sürüyor. Fukuyama’nın meşhur, ‘Tarihin Sonu’tezi, liberal demokrasiyi, insanlığın ulaştığı son aşama olarak savunurken, Karl Marx’ın komünizmi, insanlık gelişiminin son aşaması olarak sunmasına benzediğini unutmuş olmalı. İki küresel ideolojiden komünizm uygulaması tarihe gömülürken, Fukuyama, son kitabıyla “Devletin yeniden inşası” na soyunmuş gözüküyor. Üniter devletleri savunan Fukuyama, fikirdaşı Samuel Huntington gibi, ABD’nin milli tarihine ve devletinin kuruluş felsefesine hizmet etmektedir. Huntington da, “Biz kimiz” de, büyük Amerikalının kodlarını vermektedir. Bu kodlar, halktan millete geçişin tarihi esaslarıdır.
Aslında ideolojilerin bitmesi, milletin vizyon ve görevinin bitmesi, gelecek tasarılarının terk edilmesi veya güçlü ideolojilerin denetimine verilmesi demektir. Siyasi partiler, ideolojik esaslara göre tavır almasalar da, kanun ve anayasalarla bağlı olsalar da, ideolojilerden ölçü, kaynak ve fikir olarak istifade edebilirler. Ancak böylece, farklı bir seçenek olma kabiliyeti kazanabilirler. İdeolojilerin bitmesi insanlığın materyalistleşmesi, kültürden, tarihten ve inançlarından soyunması anlamına gelecektir.
MHP eğer Yalçın Doğan’ın söylediği gibi, elveda ideoloji demişse, nereye merhaba demiş olabilir. MHP yanlış yapabilir ama bunu yapamaz. Eğer, bütün bu gelişmeleri ideolojiden sapma veya reddetme kabul edersek, meselenin sadece bir vitrin düzenlemesi olmadığını, bir tavır ve duruş düzenlemesi olduğunu yani farklılaşma ve sıradan örneklere benzeme iradesi olduğunu, ülkücü irade olmadığını kabul etmemiz gerekecektir. Umarız ki, genel merkez yöneticileri, ülkücü iradeden sık sık bahsettikleri gibi, Türk milliyetçiliği ideolojisinden ölçü ve kaynak almaya devam ettiklerini hem söyler, hem de Yalçın Doğan’a bu konuda bir açıklama gönderirler. Umarız bu açıklama, sağlam verilere dayalı ve inandırıcı olur. Çünkü biz inanmak istiyoruz.

mehmet gül
yeniçağ gazetesi

Milliyetçi Olmayan Bir Kişye Silah Dayasan Mhp Girmez Miletvekilleri Adaylarından Sözü Geçen Kişiler Geçmişte Memur Sıfatında ( Büyük Elçi Vali Asker Kaymakam) Oldukları İçin Hareketin İçinde Olamamış Olabilirler Önemli Olan Bu Kişilerin İçindeki Vatan Sevgisidir ve Milliyetçiliktir Buna Bakmamız Lazım Yeniçağ Gazetesinin de Yayınlanan Bir Makaledir Bu Yeniçağ Gazetesi Şu Anda Devlet Bahçelin Her Yaptığını Kötülemeye Çalışan Bir Konumdadır.O yüzden Bu Tür Yorumlar Olabilir Fazla Kulak Asmamak Gerekir
Bütün Türk Milliyetçileri Artık HARKETE geçin

bahçelinin yaptığı ii bişey varmıki kötülensin.
chp nin yanbahçesi oldu işte.
baykala partizan yetiştiriyor :D:D:D

Mehmet GÜl'Ü Hepİmİz Taniyoruz. Nekedar MİllİyetÇİ OlduĞunada ŞÜphe Yok.
BahÇelİyİ KaÇ Yildir Taniyoruz,neyİnİ Bİlİyoruz,nerden Geldİ Bu Adam Mhp'nİn
BaŞina Yada Mehmet GÜl Neden Bu Soruyu Dİrek BahÇelİye Sormadi?
Mhp'de BİrŞeyler DeĞİŞİyormu Yoksa?

ülkücüler bayrağın şerefli birer taşıyıcılarıdır. ülkücüler başbuğları Alparslan Türkeş in öğrettiği gibi "liderini" "doktirini" ve "teşkilatını" tartışmaz. biat eder.
koltuk sevdası için partisinden istifa edenleri gördük. bu listeler Sayın Bahçeli nin ne kadar temiz bir liste yaptığının işaretidir. zira gemi batıyor diye ayrılan fareleri gördük, sırf koltuk derdine düşüp partisinden istifa edenleri gördük.

bu yazıya gelince hürriyet aydın doğanın, aydın doğan ise çıakrlarına uygun davranan partinin.bunu herkes bilir. bu yazıyı yazdırmış çünkü yükselen ve çıakrlarına uygun hareket etmeyecek bir parti var Milliyetçi Hareket Partisi.

saygılarımı suanrım kusurum var ise affola

ülkücüler bayrağın şerefli birer taşıyıcılarıdır. ülkücüler başbuğları Alparslan Türkeş in öğrettiği gibi "liderini" "doktirini" ve "teşkilatını" tartışmaz. biat eder.
Demiş arkadaşım doğrudur tartışmaz biar eder.
1. Bahçeli ecevitle hükümet kurar ülkücü tartışmaz biat eder.
2. Bahçeli ülkücünün cumhurbaşkanı olmasını engeller ülkücü tartışmaz biat eder.
3. Bahçeli türbanı açtırarak çözüme kavuşturur ülkücü tartışmaz biat eder.
4. Bahçeli tahkim yasasını, AB yasalarını imzalar ülkücü tartışmaz biat eder.
5. Bu liste böyle uzar gider ülkücü tartışmaz biat eder.
Bu sizin ülkücü(!) tabiriniz, aşağıdakide bizim tabirimiz.
Ülkücü Allah ve Resulünün çizgisinden ayrılanlara, vatan ve milletinin değerlerini başkalarına peşkeş çekenlere biat etmez isyan eder. Çünkü ülkücünün Önderi Hz peygamberdir doğruları onun doğrularıdır. Başına geçen liderde bu doğrulara uymak zorundadır. Yanlış yapana biat edilmez çünkü islama aykırıdır.
Ancak bu gerçekleri anlayabilmek için evvela particilik kalıbından kurtulmanız gerekiyor.

kendini Milliyetçi hissetmeyen Mhp ye karşı olan hiçbir kimse gidipte Mhp den aday olmaz.siz de Mhp yi eleştireceğinize birazda kendi partinizi eleştirin.bakın daha seçime bile giremiyor.Mhp nin hiçbir partiyle ittifakı da yoktur Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli açıklama yapmıştır.bir kere düştüğü hataya bir kez daha düşmeyecektir.

karalama kampanyasını aynı ıdeolojıyı paylasıyoruz dedıgımız kısılerden gelmesı cok yazık

bu yukarıdaki yazıdan ben şunu anlıyorum,
MHP yi bırakın bbp ye gelin,
bunlar tamamen milliyetçilerin bölünmesine yönelik çalışmalardır,
Türk miliyetçilerinin partisi MHP dir. başka bi parti olamaz
ama hayret ettim bbp nasıl olduda seçime girmedi !

Haddini Bil Bbpci.milliyetçilik Tek çatı Tek Bayrak Tek Liderle Basarıya Ulaşacaktır.siz Mhp Yle Birleşmezseniz Silinirsiniz.

mhp nin eskiden olduğu gibi ülkü ocaklarında dayakçı tipler yetiştirmesini beklemek çok abest olur.çağ artık değişti.bölücü örgüt artık eskisi gibi güçlü değil.mhp değişen çağa ayak uydurmak zorunda.şahsen genel olarak sevdiğim "mantıklı" bi partidir.

chp nin yanbahçesi oldu işte.

Doğru.Seçimden önce chpnin sonra akpnin.

Mhp'nin bir ideolojisi mi varmış? Valla ilk defa duyuyorum, arkadaşlar bir açıklayabilir mi bu ideolojiyi?

TuraN! Mhp nin hiç bir ideolojisi yok değilmi size göre yok zaten mhp neki basit bir parti ona vermektense gider Atatürkün partisi Chp verirsiniz değilmi!( Sanki Hala Atatürk yönetiyor o partiyi.Atatürkle Alakası Olamayn Kişilerin elinde...Sol Kesimden...)(hem zatena raştırdığımızda Mhp gene Attürkün emri ile kurulmuştur.Cumhuriyet Köylü Millet Partisi) yada başları kapatan Aparçı ve Rum Kökenli olan tayyibe verirzsin değilmi Mhpnin nede olsa bi ideolojisi yok! bana söylerimisin? Diğer partilerin ideolojisini? ideolojiden kasıt para aktarma para çalma devletin ve Uluğ TÜRK Milletinin Parasını Çalmakmıdır?! Bahçeli Konusanada Gelince Mhp Hiçbir zaman Bahçeliyi Desteklemedim Ama Yiğidi Öldür Hakkını Yeme! Bu zamana kadar adam hiç politika yapmadan milliyetçilik düşündü ki benim Bahçeliyle bizzat tanışmışlığım,Görüşmüşlüğüm var! Son Seçimlerde görülüyor ki adam sadece politika yapıyor artık ikdar olmak için diğerlerinin yaptını yapıyor! + bi sonriki seçimler için kaybetttiği Kallerini kazanmaya çalışıyor

o kadar kolay değil bu işler.MHP bugün varsa,Bahçeli bugün bu mevkideyse bu daha sayesindedir.Bazı yanlış hareketler,olumsuzluklar olabilir ama bu parti,bu davayı bırakamaz.MHP,davası sayesinde MHP oldu;kitleleri peşinden sürükledi.

Ölmez bu hareket;ölme bu sevda.

TuraN! Mhp nin hiç bir ideolojisi yok değilmi size göre yok zaten mhp neki basit bir parti ona vermektense gider Atatürkün partisi Chp verirsiniz değilmi!( Sanki Hala Atatürk yönetiyor o partiyi.Atatürkle Alakası Olamayn Kişilerin elinde...Sol Kesimden...)(hem zatena raştırdığımızda Mhp gene Attürkün emri ile kurulmuştur.Cumhuriyet Köylü Millet Partisi) yada başları kapatan Aparçı ve Rum Kökenli olan tayyibe verirzsin değilmi Mhpnin nede olsa bi ideolojisi yok! bana söylerimisin? Diğer partilerin ideolojisini? ideolojiden kasıt para aktarma para çalma devletin ve Uluğ TÜRK Milletinin Parasını Çalmakmıdır?! Bahçeli Konusanada Gelince Mhp Hiçbir zaman Bahçeliyi Desteklemedim Ama Yiğidi Öldür Hakkını Yeme! Bu zamana kadar adam hiç politika yapmadan milliyetçilik düşündü ki benim Bahçeliyle bizzat tanışmışlığım,Görüşmüşlüğüm var! Son Seçimlerde görülüyor ki adam sadece politika yapıyor artık ikdar olmak için diğerlerinin yaptını yapıyor! + bi sonriki seçimler için kaybetttiği Kallerini kazanmaya çalışıyor

dostum ben mhp'nin ideolojisini soruyorum, sen diğer partilere çamur atıyorsun. benim zaten onları savunduğum falan yok.

gerçekten merak ediyorum, nedir mhp'nin ideolojisi? cevap verebilecek var mı?

dostum ben mhp'nin ideolojisini soruyorum, sen diğer partilere çamur atıyorsun. benim zaten onları savunduğum falan yok.

gerçekten merak ediyorum, nedir mhp'nin ideolojisi? cevap verebilecek var mı?

çocuk sana cevabı vermiş Turan diye daha ne istiyorsun!

verilen cevapları anlayamıyorsun daha ya!

Geri