Microsoft da 8 Haziran'a evet dedi!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Bildiğiniz gibi bazı siteler 8 Haziran günü IPv4'ten IPv6'ya geçecek. IPv4 için son adreslerin dağıtılması Microsoft'u da alarma geçirdi ve dev yazılım firması 8 Haziran günü Bing'de IPv6'ya geçeceğini bir basın açıklamasıyla duyurdu.

IPv6'dan yararlanabilmeniz için öncelikle internet servis sağlayıcınızın IPv6'yı destekliyor olması gerekiyor. Daha sonra iş işletim sisteminize düşüyor, XP SP2'den sonra çıkan herhangi bir Windows işletim sistemi bu iş için yeterli.

Microsoft tüm sitelerinin IPv6'ya geçeceğini ancak bunun yıllar alacağını söylerken Bing'in bu değişimin yalnızca ilk adımı olduğunu dile getirdi. IPv6 desteklemeyen bilgisayarlar ise hiçbir şey olmamış gibi eskisi gibi Bing'e erişebilecek.

IPv6 ya geçiş ne kazandıracak acaba.. Bunu çok merak ediyorum doğrusu.

ip olasiligi articak, dogal olarak domain sikintisi da ortadan kalkacak, malum suanki ipler ile cok az kalmis dominler

Peki bilgisayarlarımızda bir değişiklik yapmamız gerekecek mi? Mesela ben Win7 kullanıyorum ve ağ özelliklerimde Ipv6 seçili değil. v4 seçili şuan.. 8 Hazirandan sonra onuda mı seçmem gerekecek?

Geri