Microsoft, Windows XP'nin fişini çekti

AngeL Of Death

Wishmaster
Reaction score
0

Microsoft, sonunda Windows XP'ye öldürücü darbeyi indirdi.​

2001 yılında hayatımıza giren Windows XP tam 9 yıldır en çok tercih edilen işletim sistemi olma başarısını sürdürüyor. Windows Vista'yı kullanıcıların tercih etmemesi üzerine pazar liderliğini bugüne kadar sürdüren XP'nin, Windows 7'nin gelişi ile birlikte artık tahtını bırakması isteniyor.

Dün piyasaya çıkışının ilk yılını tamamlayan Windows 7 hala Windows XP'yi yakalayabilmiş değil ama önümüzdeki yıl itibarıyla liderliği ele geçirmesi bekleniyor.

Windows Vista'nın giriş seviyesi dizüstü bilgisayarlarda sorun çıkarması sebebiyle yeni bilgisayarların Windows XP yüklü olarak satılması, XP'nin hala sıcak kalmasını sağlayan önemli faktörlerden birisiydi.

Windows XP kullanımının bir an önce bitmesini isteyen Microsoft, yeni çıkardığı programları (Internet Explorer 9, Live Messenger 2011 gibi) sadece Windows 7 uyumlu yapmakla kalmayarak bugün itibarıyla üretici firmaların yeni bilgisayarları XP yüklü olarak satmasını da yasakladı.

Artık yeni bir bilgisayar almaya gittiğimizde Windows XP seçeneği olmayacak. Böylece ilk yılında 240 milyon satan Windows 7 için önemli bir avantaj sağlanmış ve XP'den 7'ye dönüşüm süreci hızlanmış olacak.​

CNETTÜRKİYE​

Şuan içinde sadece sp3 destekli olarak kısıtlı bir varlık gösteriyor ''efsane'' ama bu sene başlıkta olduğu gibi fişi çekilecek aslında geçen yaz gerçekleştirilecek olaydı ama malum ''vista'' yı sevemeyenler çoğunlulta ''nedense bende hiç sorun çıkarmadı'' olduğu için bu zamanlara kadar geldi ''xp'' Win7 nin ilk sp leri geldikten sonra uğurlarız ''efsane'' yi artık

Ne olursa olsun sonuna kadar XP ne cıkarırlarsa cıkarsınlar

sanki xp alıp yada indirip yüklemek çok zor :D

teknik servisimize gelen pc'lerin %99'u hala XP istiyor. Aldığı gibi getirip original Win7' leri sildirineler var... XP' yi bitirmek öyle kolay değil... Gerek masaüstü, gerek dizüstü hatta netbooklar için bile tercih ediliyor...

bir bilgisayarcı olarak xp yi artık adım gibi biliyorum win 7 ye geçiş olursa sıfırdan başlama gibi birşey olacak microsoftun binasına suikast düzenlenmeli :D

Yamuk Yaptın Microsoft :Sopa
Yapılırmı Bu xp'ye ?
Uzun Bir Süre Daha Xp Kullanacağım..
Kimse Tahtından İndiremez onu O Bir Efsane :p

Yamuk Yaptın Microsoft :Sopa
Yapılırmı Bu xp'ye ?
Uzun Bir Süre Daha Xp Kullanacağım..
Kimse Tahtından İndiremez onu O Bir Efsane :p

Aynen katıLıyorum kardeşime diğer sistemLer XP kadar stabil çaLışmıyo çünkü

Ya xp den vazgeçmem ben bilgisayarımda en hızlı çalışan sistem

teknik servisimize gelen pc'lerin %99'u hala XP istiyor. Aldığı gibi getirip original Win7' leri sildirineler var... XP' yi bitirmek öyle kolay değil... Gerek masaüstü, gerek dizüstü hatta netbooklar için bile tercih ediliyor...

kusura bakmada onlar attan korkup halen eşeğe binmeye devam etmek isteyenler

win 7 çok güzel arkadaşlar ama program uyumluluğu sorunu var. Portable programlar veya katılımsız programların büyük çoğunluğu xp için yapılmış zamanında ve şu anda win7 de çalışmıyor.win7 nin stabilliği, bellek kullanımı ve kilitlenmemesi süper ama insanların alışkanlıklarından vazgeçmesi çok zor.

bence komple işletim sistemlerini kaldırmalılar :)

Linux Linux Linux

o kadar :)

güzel olmuş.

azıcık yeniliklere açık olmak lazım.

ayrıca w7 xp den daha kolay kullanıma sahip bence vve zaten ben performans için görüntü ayarlarını kapatıp kullandığımdan baya w98 gibi oluyor :D

mikrosoft kendi kendine söylensin dursun onada çözüm uydururlar elbet bizde bu akıl varken mikrosoft daha çok uğraşır bizimle...

Geri