Milli takım oyuncusu dediğin!

MONTANO

New member
Reaction score
0
Öncelikle bu yazımı yazarken, Galatasaray, Fenerbahce, Beşiktaş vs. vs. değerlerini göz önünde bulundurarak değil, olması gerektigi gibi Milli duygularımızı ön plana çıkararak yazdıgımı belirtmek isterim...

Euro 2008 Avrupa Şampiyonasında bir Türk rüzgarı esti... Buna bütün Dünya şahit oldu ve Türkiye'mizi takdir edip saygı duydu... Bunun onurunu hepimiz yaşıyoruz... Birkaç futbolcumuz hariç hepsine helal olsun... Daha güzel yerleri hakediyorlardı, ancak şimdilik buraya kadarmış, şampiyonluk daha sonraki organizasyonlara inşAllah... Biliyoruz ki istedikden sonra, inandıktan sonra Türk milleti olarak yapamayacagımız şey yok... Bunun örneklerini bu turnuva içerisinde defalarca gördük...

Geçen Hafta Haberlerde 3 büyük takımımızın internet sitelerinde kendi futbolcularının resimlerini ön plana çıkararak, Yarı Final sevincini yaşadıgını hepimiz görmüşüzdür... Kendi adıma konuşmam gerekirse bu durumdan utanc duydum... Milli duygulara bu tür kıskanclıklar yansımamalıdır... En başta Kendi Klübüm Galatasaray olmak üzere, Bu haberleri yapan bütün takımları kınıyorum...

Ben nasıl Arda'nın Golüne Sevindiysem, haykırdıysam... Semih'in golünede aynı şekilde ayrım yapmadan haykırdım... Sonucta Milli formamızı giyen Bir Futbolcuysa Benim Futbolcum, Benim Golcüm, Benim Golüm, Benim Sevincim, Benim Hüznümdür... Bizlere bu tür şeyler yakışmıyor...

Milli Duygulardan bahsetmişken Başlıgımın ana konusuna ve Ülke olarak önemle üzerinde durulmasını istedigim konuya gelmek istiyorum...

Kazım Kazım...

Bu futbolcu Türkmüdür??? Türkiye Milli Takımının Formasını giyiyormudur???

Annesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kökenli olan Kazım isimli vatandaşımız !!! Bizim Milli Formamızı ıslatıyor değil mi???

Peki neden Bütün Dünyanın saygı ile ayakta durdugu, Milyonlarca kişinin son sesiyle Haykırdığı İSTİKLAL MARŞIMIZI maç öncesi seronomisi sırasında okumuyor??? Ben bu durumdan Bir Türk Vatandaşı olarak, Bir Atatürk'ün Genci olarak son derece rahatsızımmm !!! Mehmet Aurelio bile bagırarak ezbere marşımızı dile getirirken Kazımın Susması Ve bu marşı bilmemesini şiddetle kınıyorum...

O Formayı Giyiyorsan, O Formayı Islatıyorsan, Uluslar Arası Arenada O Ay-Yıldızı Göğsünde Taşıyorsan, O marşı Ezbere bileceksin arkadaş...!!! Bunun daha ötesi yok...

Burdan Futbol Federasyonu Başkanımız Hasan Doğan Başta olmak üzere bütün Milli Takım Kurmaylarına sesleniyorum...

Bu duruma bir son verin... Bir sonraki maçımızda Kazım isimli Futbolcumuz !!! Marşımızı ezbere okusun... Bu belki çok dikkat edilmeyen bir konu ama baştada belirttigim gibi Bir Türk Genci olarak bundan rahatsızım... Eminim ki Sizlerde benim gibi düşünüyorsunuzdur...

Eminim ki sitemizi Basınımız yakından takip ediyor... Bunu Dile getirin Sevgili Türk Medyası...
Bizim Başımızı Diger insanlara karşı eğdirmeyin... -aaa Daha kendi futbolcunuz ulusal marşınızı bilmiyor... !!!! Dedirtmeyin...

Yazar:MONTANO

Evet bende dikkat ettim okumadı ancak bu zorLa dayatıLacak bir i$ değiL.Kimse zorLamasın onu bana kaLırsa miLLi takımdan ihraç ediLmeLi çünkü AureLio'ya kimse baskı yapmadı

Böyle bi milliyetçiliği yanlış buluyorum

Kazım ve Aurelio Türktür yada türk kökenli değildir tartışması yerine

terlerini milli takım için ıslattıklarını tekrar hatırlıyorum

kazım ve aurelio sayesinde bi çok ipten döndüğümüzü sizlere anımsatıyorum...

istiklal marşını okuyup okumaması çokta önemli değil bence...gerek aurelio gerekse colin kazım ellerinden geleni yaptılar...yarı finale çıkmamızda onların da payı var...bu memlekette futbolculardan daha önce bu istiklal marşını ezbere bilmesi gereken o kadar çok insan varki...

daha türkceyi bilmiyo dogru dürüst sen mars ezberle diyosun aurello kıyaslaması cok yalnıs o kac yıldır Türkiyede kazım geleli daha ne kadar oldu bu tarz seylere gerek yok ha ezberlese güzel olur o ayrı ama suan için ondan beklencek son seydir heralde bu
ayrıca bu tarz yaklasımları dogru bulmuyorum
saygılar

tüm sözleriyle arkdaşa katılıyorum...ben

daha türkceyi bilmiyo dogru dürüst sen mars ezberle diyosun aurello kıyaslaması cok yalnıs o kac yıldır Türkiyede kazım geleli daha ne kadar oldu bu tarz seylere gerek yok ha ezberlese güzel olur o ayrı ama suan için ondan beklencek son seydir heralde bu
ayrıca bu tarz yaklasımları dogru bulmuyorum
saygılar

Bu zihniyetle devam edersek kendi dilimizi türkçemizi kaybederiz.Bu futbolcu İngiltere milli takımında oynasaydı.Seve seve Öğrenmek zorunda kalırdı.Neden bize gelince müsamaha gösteriliyor.Ayrıca Yorum YAzarken Objektif olun Fanatik gözlüklerinizi çıkartın.

zorla okutursak daha güzel oynar belki :D

şaka bir yana gerçektende hoş bir durum değil
eğer okuyamıyorsa bile en azından dudaklarını kıpırdatıp mırıldanma zahmetine girmesi lazım

adam milli marşımız söylenirken ağzını bile kıpırdatmadı...böle adamları alırken düşünmek gerekiyo

Bu zihniyetle devam edersek kendi dilimizi türkçemizi kaybederiz.Bu futbolcu İngiltere milli takımında oynasaydı.Seve seve Öğrenmek zorunda kalırdı.Neden bize gelince müsamaha gösteriliyor.Ayrıca Yorum YAzarken Objektif olun Fanatik gözlüklerinizi çıkartın.

fanatik mi saka gibi ben fenerli egil galatasaraylıyım kazım hiç sevmem mili takıma cagırılmasını dogru bulmadıgımı bir kac kere söyledim ama bu konuda sen fanatikligi bıraksan iyi olur:goz:

aurelıo bıle en azından ogrenmıs cat pat bılıyor kendısıde agız hareketı yapabılır veya bunu ogrenmek zor bısey degılkı arkadas sız hıc ıngılızce bı parca ezberlemedınızmı bızım turkçemiz çince degilki ögrenmesi zor olsun bende ogrenmesı ve mıllı maclarda okumasını ısterım montano tebrık ederım senı ıyı gormussun

fanatik mi saka gibi ben fenerli egil galatasaraylıyım kazım hiç sevmem mili takıma cagırılmasını dogru bulmadıgımı bir kac kere söyledim ama bu konuda sen fanatikligi bıraksan iyi olur:goz:

ben sana fanatiksin demedim yorum yazarken objektif olmayanlar var onlaraydı.bu sözüm üzerine almak istersen serbestsin seçim senin aaa galiba sen üzerine almışsınki bana bu yorumu yazdın sözüm yine sana değildi.

BiLmiyosa zamanLa öqrenir. Okunurken sayqıLı bi şekiLde duruyo mu iLkin bu önemLi benim için

böle milliyetçi düşünceleri doğru bulmuyorum

Ayrıca MONTANO kimseyi gaza getirmeye çalışma

haklısın dostum.
en başlarda aurelio da okumuyordu;çünkü bilmiyordu.
Ama azim etti öğrendi. helal olsun valla.
Turnuvadaki oyunu da ortada zaten, fazla söze gerek yok onun için.
adı üstünde tam bi mehmet(çik) oldu.

colin'e gelince dediklerine sonuna kadar katılıyorum.
istiklal marşı konusu olsun, oynadığı maçlardaki lakayıt tavırları olsun son derece göze batıyor.
sanki adamın hiç umrunda değil.tek kelimeyle diğer arkadaşları savaşırken o da kendi çapında ''ruhsuz'' bir şekilde oyun oynamaya çalışıyordu.aynı halı sahada oynar gibi.
son almanya maçında o direkten dışarı giden topu gol olsa sevinirdim belki ama inan o andaki yaşadığımız duyguları tatmin edici bir gol olmazdı heralde.
bende bir galatasaraylıyım ama semih'in attığı gollerde nası sevinip havalara uçtuk belli değil :D.hatta şu an bile sesim kısık.boğazım şiş olmasına rağmen bağırdım. :)
Zaten o atmış bu atmış sorun olmaz iş milli takım olunca.
benim düşüncem böyle tşkler
:D

böle milliyetçi düşünceleri doğru bulmuyorum

Ayrıca MONTANO kimseyi gaza getirmeye çalışma

benim 6 yaşındaki yiğenim bile 2 kıtasını ezberlemiş oda ezberleyecek ezberlemezse defolsun gitsin.Bu Gaz işi Değil Ben BOtaş değilim:)

Bu ülke formasını taşıyan bi futbolcuyo böyle yaklaşılması çok yanlış önemli olan o formaya layık olabilmesi ve onuda aurelio başarıyor...

Mesajlarınızı yazarken daha sakın olun.Kırıcı usluplardan kacının aksi halde konu kapanır.Şimdilik mesaj silmiyorum:goz:

Geri