Passenger
DontWannaMyDiaßLo
- Katılım
- 24 Eki 2006
- Mesajlar
- 3,253
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 44
Malzemeler: 6 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı ayran, 2 adet yumurta, 1,4 su bardağı mısır unu, 1 su bardağı beyaz un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket karbonat, 1 tatlı kaşığı tuz, Dörtte bir su bardağı toz şeker, 1 demet ince kıyılmış dereotu.
Fırın ısısını 205 dereceye getirin. Bir tencereye ayranı ve tereyağını koyup çok kısık ateşte, tereyağı erimeye başlayana kadar karıştırın. Erimeye başlayınca ocağın altını kapatıp kalan tereyağı da eriyene kadar karıştırın. Ayran ve yağ karışımı soğurken, ayrı bir kapta yumurtaları çırpın, soğumuş karışıma yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın. Mısır unu, beyaz un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu elekten geçirip ekleyin. En son şekeri de koyun. Sıvı karışımı una ekleyip iyice karıştırın, dereotunu da ekleyin. 12’li muffin (küçük kek kalıbı) bakına paylaştırın ve yaklaşık 20 dakika pişirin.
Diğer Bir Tarif
MISIR UNLU MUFFIN
Malzemeler:
* 4 yemek kasigi tereyagi
* 1/4 su bardagi siviyag
* 1 su bardagi sut
* 2 yumurta
* 1 su bardagi un
* 1 bucuk su bardagi misir unu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatli kasigi seker
* 1 cay kasigi tuz
Yapılışı:
- Yaglari ufak bir tencerede eritin.
- Icine sutu ilave edip sogumussa hafif ilikca hale gelecek kadar isitin
- Un, kabarta tozunu genis bir kaba eleyip misir unu, tuz ve sekeri ilave edip karistirin.
- Ayri bir kasede yumurtalari hafifce cirpin.
- Unun ortasini acip yag-sut karisimini ve yumurtalari ilave edin. karisana kadar karistirin, daha fazla karistirmayin.
- 12'lik yaglanmis muffin kaliplarina kasikla paylastirin. muffin kaliplariniz yoksa dikdortgen kek kalibi (loaf pan) yada baska kare kalipta olabilir.
- Onceden isitilmis 400F derece (200C) firinda yaklasik 20-25 dakika kadar pisirin.
- Sicak yada ilik olarak servis yapin.
Fırın ısısını 205 dereceye getirin. Bir tencereye ayranı ve tereyağını koyup çok kısık ateşte, tereyağı erimeye başlayana kadar karıştırın. Erimeye başlayınca ocağın altını kapatıp kalan tereyağı da eriyene kadar karıştırın. Ayran ve yağ karışımı soğurken, ayrı bir kapta yumurtaları çırpın, soğumuş karışıma yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın. Mısır unu, beyaz un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu elekten geçirip ekleyin. En son şekeri de koyun. Sıvı karışımı una ekleyip iyice karıştırın, dereotunu da ekleyin. 12’li muffin (küçük kek kalıbı) bakına paylaştırın ve yaklaşık 20 dakika pişirin.

Diğer Bir Tarif

MISIR UNLU MUFFIN
Malzemeler:
* 4 yemek kasigi tereyagi
* 1/4 su bardagi siviyag
* 1 su bardagi sut
* 2 yumurta
* 1 su bardagi un
* 1 bucuk su bardagi misir unu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatli kasigi seker
* 1 cay kasigi tuz
Yapılışı:
- Yaglari ufak bir tencerede eritin.
- Icine sutu ilave edip sogumussa hafif ilikca hale gelecek kadar isitin
- Un, kabarta tozunu genis bir kaba eleyip misir unu, tuz ve sekeri ilave edip karistirin.
- Ayri bir kasede yumurtalari hafifce cirpin.
- Unun ortasini acip yag-sut karisimini ve yumurtalari ilave edin. karisana kadar karistirin, daha fazla karistirmayin.
- 12'lik yaglanmis muffin kaliplarina kasikla paylastirin. muffin kaliplariniz yoksa dikdortgen kek kalibi (loaf pan) yada baska kare kalipta olabilir.
- Onceden isitilmis 400F derece (200C) firinda yaklasik 20-25 dakika kadar pisirin.
- Sicak yada ilik olarak servis yapin.