Muhasebe Konusunda Aklınıza Takılanlar

MAJESTE

Kadim Dost
HH Üyesi
Reaction score
0
Öncelikle merhabalar arkadaşlar Muhasebe ve kanunlar olsun bir işletmede başınıza gelen sıkıntıda olduğunuz ve kanun olarak nasıl iişin içinden çıkabilirim gibi sorunlarınızı burda yardım edebilirim.Her konuda sorularınızı sorabilirsiniz. Paylaşımsa Her Konuda Hackhell İddialıdır unutmayalım:))

kardeş bu ssk işveren hisseleri falan nasıl bulunuo bi anlatsana.işvren payı işçi payı falan

buyur kardeşim

San burda şema ile anlatmak isterdim fakat sen aşağaya tıklarsan seni bir siteye yönlendiricem burda açıkça belli zaten ama sana şöle bir önerim var sana tek tek öretirim burda sorun olmaz ama şu an bir kanunun çıkmasını bekliyorum nedeni ise işsizlik pirimi kalkacak buda demekki hesaplama zaten kolaylaşacak seninle burda istediğimiz kadar bu konu üzerinde çalışalım tamam ama şu var anti parantez açıklayayım son 2005 SSK genel müdürlüğü kanunlarında bahse konu son 2005 tezkeresinde en az 3 işçi çalıştıran İşverenler SSK aylık sigorta pirimleri beyannamelerini İnternet Üzerinden Göndermek Zorundalar eğer sen beyannameni elden vermeyi planlanlıyorsan aman derim sana sakın eğer bide 3 işçin ve daha üzerin varsa forum doldurarak bağlı bulunduğun ssk müdürlüğünden internet şifresi alman gerekiyor. ben genede soruna aşağdaki link i koyarak cevap vermiş olayım aşağadaki link 2005 takvimine göre hazırlandı die sorma bana :) yukarda da söylediğim gibi işsizlik pirimi kalkacak eğer acil diilse bekle derim sana ben 1 hafta sonra açıkça çıkan kanunları burda yayınlıcam kardeşim buyur linkin tıkla aşağada Hackhell da ne ararsan bulursun... :D

Sende saol kardeşim Başka Soru avrsa alabilirim....

Adamın biri 5 yıllığına bi dükkan kiralamış. Sözleşme sonunda dükkanı aynen aldığı gibi geri teslim etmek zorundaymış. Fakat bilirsiniz dükkana bazı ufak tefek tadilatlar yapması gerekmiş. Her yıl içinde yaptığı tadilatlar sonucunda dükkanı eski haline getirmesi için gerekli olan masraflar (2009 sonu değeriyle) aşağıdaki gibiymiş. Ve bu adamın yaptığı masrafların IAS standartlarına göre muhasebe kayıtlarını yapması lazım. (faiz oranı = 0,05).

2005 400
2006 200
2007 300
2008 150
2009 400

Biraz masala benzedi ama bizim sınav sorusunu size özetledim yukarıda. Çözerseniz sevinirim.

Peki Yıllık amortisman dağalımı ne kadar ve enflasyon muhasebesi var mı? Ve direk masraf olarak mı soru anlayamadım ki

K@Z@NOV@' Alıntı:
Peki Yıllık amortisman dağalımı ne kadar ve enflasyon muhasebesi var mı? Ve direk masraf olarak mı soru anlayamadım ki

Ben de anlamadığım için sana soruyorum ya. Sanırım siz IAS (uluslararası muhasebe standartları)'na pek vakıf değilsiniz.

Siz anladığınız kadarıyla bi yapın. Soruda bu kadar bilgi var.

Uluslar arası muhasebe zaten Tek düzen hesap planına göre uygulama yapılıo % 25 amortisman İnicek ana değerden yani yaptığı masraftan zaten 5 yıl zarfında sıfırlanıcak otamatik direk masraftan düşemezsin ki hadi hepsini boş verelim anlamıyorum farzedelim Faiz oranı belli etmişsin adamın masraflarının faizle alakası ne böle bir muhasebe kaydı da yok eğer enflasyon muhasebe diosan oda şu anda zaten uygulanmıo % 10 altında senin belirttiğin bedel az da yardımım olduysa ne mutlu ben sorudan anca bunu anladım kardeşim şunu aklından çıkarma amortisman % 25 den her sene düşülür kanun budur ya soruda gariplik var yada kanun değişti dicem oda öle bişiye imkan yok kanun konusunda yeterince bilgiye sahibim kolay gelsin sana

abı ben suan lise 3 e gıdıyorum sen de staj yaptıysan basından gecmıstır tabıkı bu staj dosyasının arkasında okula vermek ıcın sorular oluo onların cvplarını nerden bulabılırım bı bılgın varmı yanı hazır oluomus onceden yapan arkadaslar elınde olan dıskete kayıtlı cevaplar falan varsa bı zahmet yardımcı olsunlar

bab selam kurumlar vergisi ve geçici vergi hakkında detaylı bişeyler gönderirsen acayip mutlu olucam.Şimdiden sağol.

Kolay gelsin abi.Ricam şu ki ihbar yada kıdam tazminatı hangi durumlarda alınabilir yada alınamaz.Ve bu tazminatların hesabı nasıl yapılır.Şindiden teşekkürler.

Kolay gelsin abi.

:cool: Ricam şu ki ihbar yada kıdam tazminatı hangi durumlarda alınabilir yada alınamaz.Ve bu tazminatların hesabı nasıl yapılır.Şindiden teşekkürler.

sayın majeste internette aramadığım yer kalmadı lütfen yardımlarınızı bekliyorum bu gün saat 4 gibi yetiştirmem gerekiyor 771 genel yönetim giderleri yansıtma hesabı nitelik işleyişine bir örnek lazım lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim ilginize şimdiden teşekkür ederim saygılar

lad666 flood yapmışsın mesajlarını editle tekrar yaparsan uyarılmaksızın 3 gün ban cezası alıcaksın.

majeste bu tarz bi hizmette ihtiyacımız vardı hackhell inde muhasebecisi olarak bizim şu darkın maşınıda biara konuşalım zam istiyo kerata ne versek :)

dark a zam verecez adam aç kalmasın yaa :p

beylerr çoook açil bana şirket kurma ödevi lazım herhangi bir şirket önemli değil fizibilite çalışmalarıı kar zarar oranı çook önemli bi bakın lütfen

selamlar... bana tarım muhasebesi hakkında bilgi lazımdı... 10 yıl sonra ürün verecek bitki nasıl muhasebeleştirilir, süt amaçlı bir çiftlikteki yeni doğan buzağı nasıl muhasebeleştirilir gibi şeyler lazımdı. Tavsiye kitap adı falan versenizde olur veya, bunlarla ilgili hazırlankış bir word dosyası daha makbule geçer. .. şimdiden teşekkürler..

Geri