Muhasebe Konusunda Aklınıza Takılanlar

bi şahıs işletmesi kurucaz,inşaat üzerine.vergi dairesi ve diğer resmi dairelere nasıl başvuralım.forumda bu konular eksik,tamamlanırsa çok iyi olur.her alana göre işletme kurmadaki farklılıklar anlatılsa.teşekkür şimdiden

Acaba Mega-Libero kullanabilmem için bilmem gerekenleri öğrenebileceğim bir adres yada kaynak var mı? mega yazılımın ana sayfası hariç.orada yeterince bilgi yok.Örneğin hiç muhasebe bilmeyen biri bu programı kullanabilir mi??

yeni bir işletme kurucak arkadaşlara yakın da tüm yönleri ile paylaşım yapıcam ama muhasebe konusunda iyi bir muhasebe anlaşması yapman gerekli inşaat çok farklı bir muhasebe biçimi olduğunu hatırlatmak isterim kurmakla bitmio inşaat bitince sonraki izlenecek yollar seni yorar hatta bir çok konu beklemediğin yerlerden ceza yiyebilirsin tavsiyem inşaat muhasebesini iyi bilen bir mali müşavir ile anlaşmandır

arkadaslar ben işletme 1. sınıf öğrencisiyimm 15 gün sonra muhasebeden vize var ve ben suan hıcbisi bilmiyorum bole giderse cakıcam.bana onerebilicegınız bı yardımcı kıtap yada bı ınternet sıtesı varmı acaba benım sevıyeme uygun?? bana katkısı olcak herseye ıhtıyacım var suanda...

sana ne desem yalan olur ne gördüğünüzü dahi bilmiyorum hocan dan yardım alman en doğru yoldur

bir şirketin bekçi köpeği var ve bu köpek doğuruyor bunu muhasebe kayıtlarına nasıl geçiririz
arkadaşlar bu soruyu bizzat muhasebeye giriş hocası sormuştur blen warsa cevaplasın bilene iyi bir not verecekmiş

badyeşil' Alıntı:
bir şirketin bekçi köpeği var ve bu köpek doğuruyor bunu muhasebe kayıtlarına nasıl geçiririz
arkadaşlar bu soruyu bizzat muhasebeye giriş hocası sormuştur blen warsa cevaplasın bilene iyi bir not verecekmiş

hımm bu köpeklerin babası hoca mıymış onuda siz sorsaydınız ne biçim soru bu ya bu köpek resmimiymiş ve bu köğin olması acaba şirkete kar mı sağlıo zarar mı veya bu şirket ana sözleşmesinde evcil hayvanlar alınır satılır die bi bölüm geçio mu

yaw kardeşim ne bilim yaw allah aşkına binlerce sru sorarım bi köpek in muhasebeleştirilmesi için :Sopa

yığma bina işçilikk yüzdesinin 9,betonarma bina işçiliğinin 6,75 olduğu ssk tebliğini arıorum bi türlü bulamadım.acaba yardım edebilirmisiniz

MAJESTE' Alıntı:
hımm bu köpeklerin babası hoca mıymış onuda siz sorsaydınız ne biçim soru bu ya bu köpek resmimiymiş ve bu köğin olması acaba şirkete kar mı sağlıo zarar mı veya bu şirket ana sözleşmesinde evcil hayvanlar alınır satılır die bi bölüm geçio mu

yaw kardeşim ne bilim yaw allah aşkına binlerce sru sorarım bi köpek in muhasebeleştirilmesi için :Sopa

madem bu konu hakkında bi bilgin yok ve cevap veremeyeceksen cevap yazmanada gerek yoktu köpek bekçi köpeği diye belirttim konunyu sonuçlandırmayan cevaplar vermiyelim

badyeşil' Alıntı:

ne lisede ne üniv. de böyle saçma bi soru görmedim. sakın bana hocanı fin koruma böyle saçma - salak soru olmaz. bunlarla mı kafanızı karıştırıyorlar sizin? tövbeee!!!

bak şimid o köpek şirketin diyorsun. peki hocana benden bir soru. o köpek hangi hesapta tutuluyor. demirbaş mı? ne o köpek!!! personel mi? sigortası var mı? yok cidden hocan acayip sallamış.

o işletme değil de bir hayvan satan mağaza olsaydı gene bu saçma bir soru olurdu. düşünsene yavrular doğmuş hemen petshopa koy. eee! karşılığı nerde bu yavru köpeklerin.

saçma sorular sorupta sonrada insanlara haksız yere çıkışlarda bulunmayın. hocana söyle çözsün bakalım.

revolation' Alıntı:
ne lisede ne üniv. de böyle saçma bi soru görmedim. sakın bana hocanı fin koruma böyle saçma - salak soru olmaz. bunlarla mı kafanızı karıştırıyorlar sizin? tövbeee!!!

bak şimid o köpek şirketin diyorsun. peki hocana benden bir soru. o köpek hangi hesapta tutuluyor. demirbaş mı? ne o köpek!!! personel mi? sigortası var mı? yok cidden hocan acayip sallamış.

o işletme değil de bir hayvan satan mağaza olsaydı gene bu saçma bir soru olurdu. düşünsene yavrular doğmuş hemen petshopa koy. eee! karşılığı nerde bu yavru köpeklerin.

saçma sorular sorupta sonrada insanlara haksız yere çıkışlarda bulunmayın. hocana söyle çözsün bakalım.

ben sana sorunun saçma olup olmadığını sormadım arkadaşım sorunun saçma olduğunu bende biliyorum bu konu hakkında fikrin varsa söyle yoksa saçma maçma falan diye yorum yapman çok gereksiz ayrıca benim hocayı falan koruduğum yok
sorunun cevabı hakkında yorumu olan varsa cevaplasın arkadaşlar iyi forumlar

Sana güveniyorum....

Slm MAJESTE yaa sana işim düştü.Muhasebeden verilen bi ödev war.Ücret hesaplaması nasıl yapılır ve Bi işçinin brüt-net maaşını ve bu maaştan kesilen sigorta,(devlete yatırılan)işsizlik parası gibi kesintileri,gelir vergisi vb. gibi kesintiler sonucunda ortaya çıkan ücret bandrolunu istiyomu.Abi yardım edersen sen edersin bu iş ten anlıyomussun.Burda kimse yardımcı olmuyo.Abi final notu olarak geçicek.Vizesi zaten berbattı :( sana güveniyom abi....CEVABINI BEKLİYCEM

badyeşil' Alıntı:
ben sana sorunun saçma olup olmadığını sormadım arkadaşım sorunun saçma olduğunu bende biliyorum bu konu hakkında fikrin varsa söyle yoksa saçma maçma falan diye yorum yapman çok gereksiz ayrıca benim hocayı falan koruduğum yok
sorunun cevabı hakkında yorumu olan varsa cevaplasın arkadaşlar iyi forumlar

arkadaşım adamı raydan çıkartma, insanı ayar etme. bizzat beni okutan prof.u aradım sordum (sayın prof.'um 35-40 senedir bu işin içinde, tabir-i caizse işi yalamış - yutmuş). hoca "bana nasıl böyle aptalca bir soru sorarsın oğlum, hiç mantıkıl geliyor mu sana? öyle bir soru soran hocayı bu meslekten ihtac etmek lazım, kimmiş o?" dedi. aptalca, mantıksız sorularla konuyu işgal etmeyin lütfen. köpek varmışta, doğuruyormuşta vs vs... köpeğin kocası de var mı? çocuklar gayri meşru mu? tövbeeeee!!!

Şiiit Sakin sakin bakalım

Faalİyet Tabanli Malİyetleme Konusunda Kaynak Olan Varmi ArkadaŞlar..tez Odevim..

slm.4 aydır çalışıyorum.1gün önce istifa dilekçesini verdim ve 1 gün sonra orayla ilişkimi kestiğimi gösterir hizmet belgesi(bonservis)belgesi aldım.3 gün sonra başka işe başladım.haber vermediğimi öne sürerek eski çalıştığım işyeri orada çalıştığım süredeki alacaklarıma el koyup.ibeni fabrikaya zararı uğratmadan mahkemeye vereceklerini söylediler.ama bana istifa ettiğimde çalışacağımı söylemediler.hatta hizmet belgemin bittiğini gösterir belge verdiler.sonuçta tazminat ödemeye mahkum edilir miyim?aydınlatırsan sevinirim

kardeş senden bi ihtiyacım olacak ben açıköğretim işletme bölümünde okuyorum birinci sınıftayım bana bu dersten nasıl geçeceğimive bu tabloları nasıl öğrenebileceğimi lütfen bana anlatırmısın kitapta yevmiye defteri bilanço büyük defter gibi yada fişlerden filan bahsediyo bi türlü işin içinden çıkmadım açıktan okumak çok zor lütfen bana bi fikir ver önümde eylüle az bi zamanım kaldı

ums 1 ve ufrs 1 hakkında bir ödev hazırlacağım acaba tmsk dan başka bu konularla ilgili birşey bulamadım. acaba bu konularla ilgili site, daha önceden hazırlanmış ödev veya yazılmış makale bulamdım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

abi adamın yıllar itibariyle yaptığı tadilatlar her yıl belirlenen tutarın altında olduğu için bu tadilatlara ne amortismanı ayrılacak ki yada bildiğim kadarıyla binalarda 5 yıllıksa amortisman %20 olmaz mı? Ama bu soruda eksiklik var bu soru hangi üniversitede hangi bölümde sorulmuş.Soran arkadaş bir daha cevap versin soru bu kadarsa ben bu soruyu gazi üniversitesi öğr. görv. Remzi örten var ona soracağım o kesin bir şeyler söyler bu soruyla iligili

Geri